tabletki, masło 1 łyżeczka, sól - szczypta, sok z wiśni - ile potrzeba, banan 1 dojrzały wodę zagotować z mlekiem, masłem, solą gdy zacznie się gotowac wsypać kaszkę mannę mieszając, wsypać kaszę kuskus i gotować z 2 minuty mieszając wsypać tabletki stewii i mieszać do rozpuszczenia przelać kaszki do miski, na wierzch pokroić plasterki dojrzałego banana, polać sokiem wiśniowym, zostawić do wystudzenia
W Mojej Kuchni Lubięodgrzać. Dobrze smakują również na zimno, dzięki czemu możecie je zapakować do pracy lub szkoły, będziecie mieć fajne drugie śniadanie ;) Polecam! :) Z przepisu powstało 6 muffinów. Składniki: pół szklanki kaszy kuskus 4 jajka pół małej czerwonej cebuli 100g żółtego sera 150g szynki sól, pieprz szczypiorek/koperek Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich starty na tarce
Czerwona Porzeczkazimno. Sezon grillowy nadal trwa, więc jako dodatek do mięsiwa również będzie się nadawała. Składniki: 1 nieduża cebula ok 150 g brokuła (1/2 małego brokuła) nieduża cukinia 1/2 szklanki kaszy kuskus 1 ząbek czosnku olej do smażenia sól i pieprz suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Przygotowanie: cebulę kroimy w kostkę, cukinię w paski lub prążki a brokuła(...)warzyw dodajemy kuskus (jeśli nie ma wystarczającej ilości wody - podlewamy dodatkową wrzącą wodą) - dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pomidorami Tester gotowy do swojej pracy - polecam dla maluchów - nawet jeśli nie zjedzą cukinii czy brokuła (chociaż Miśka zjada - jak na razie ;) ) to aromat warzyw będzie w kaszy :) Smacznego
Gotowanie z pasjąpieczarki + sos z 2 łyżek oliwy i octu winnego z pieprzem i ziołami, ½ woreczka brązowego ryżu lub kaszy jaglanej – pomidor i plastry grillowanego bakłażana, świeża bazylia skropione oliwą, ½ woreczka kaszy kuskus – pieczone marchewki, seler bulwiasty, pietruszka lub pasternak z oliwą, pieprzem i cynamonem. Dobre będą wszystkie pieczone warzywa, w tym korzeniowe, warzywa grillowane bez tłuszczu, gotowane na parze
Karo in the KitchenPomysł na obiad to tak naprawdę wypadkowa tego co było w lodowce i szafkach, tym bardziej, że upływał termin użycia kaszy kuskus, do tego otwarte miałam różne słoiczki, które czas najwyższy było wykorzystać wiec postanowiłam zrobić inne zawsze piersi z kurczaka. Kuskus posłużył mi nie tylko jako dodatek do dania, ale jako główny składnik farszu. A połączenie go z fetą
Bernika - moj kulinarny pamietnikskładniki:na 2 porcjekasza kuskus (przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu)cukinia mała2 marchewki1 ząbek czosnku250 g łososia1/2 cytryny W rondelku podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek, cukinię, czosnek i marchewkę , jak chwilkę się podpraży, podlewamy wodą, i dusimy na małym ogniu, aż będą miękkie. Doprawiamy solą, pieprzem kolorowym, podlewamy sokiem z cytryny, dodajemy przygotowaną kaszę, i wcześniej przygotowanego
SMYKWKUCHNIpoweru o 00:22 (właśnie wybiła). Chlorofil🌿 poza odkwaszaniem ma również właściwości oczyszczające nasz organizm - nawet z metali ciężkich. Czym więcej zielonego tym lepiej... Składniki: 200g kaszy kuskus 1 mały zielony ogórek 1 szkl. fasolki szparagowej 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 1 papryka sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 7 łyżek oliwy
Dieta Rozdzielna i Zdrowieniekorzystnie nawet na organizmy osób nie uczulonych na ten składnik. Gluten jest więc po prostu trucizną dla nas. Z diety należy więc wykluczyć pszenicę, płatki czy batoniki zbożowe, kuskus, kaszę jęczmienną, chleb. Tak, nawet ten bezglutenowy bochenek nie jest polecany. Jeśli dziwi was dlaczego, spójrzcie na listę składników;) Osobiście nie jem chleba od jakiś 4 lat, i wcale
Wegańska kuchnia orientalnatowarzystwie miodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić. 1 sowa duża 1/3 dyni hohhaido 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 cebula 7 grzybów leśnych miodówek sól, pieprz natka pietruszki olej 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję w rozbełtanym jajku, obtaczam
wesoła kuchniapołączenia kilku składników łódeczki warzywne w piekarniku dryfowały, po czym na ucztę warzywną zapraszały. Składniki: 5 małych podłużnych młodych cukinii ok. 1 kg, 125 g kaszy kuskus pełnoziarnistej, olej rzepakowy bazylia Kujawski , 1 słoiczek pasty warzywnej z marchewką, dynią i curry Wawrzyniec, 180 g, 2 cebule dymki ze szczypiorkiem, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku(...)pastą warzywną. Kuskus zalewamy gorąca wodą, ok. 1 cm nad jej powierzchnię. Kiedy wchłonie całą wodę (spęcznieje) dodajemy go do podsmażonej cukinii z pastą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przygotowujemy sobie duże naczynie żaroodporne, albo blaszkę, którą smarujemy ją olejem. Zewnętrzną część (skórkę) cukinii smarujemy olejem, za pomocą pędzelka. Cukinię wypełniamy przygotowanym farszem z kaszy i warzyw, przekładamy
Moniki SmakołykiSkładniki : 1 opakowanie kaszy kuskus 2 marchewki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka rzodkiewki 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka, chilli w proszku sól, pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę, przyprawić
A Ty Smakuj Mniektora doskonale smakuje w upalne dni.Taboule z papryka i pomidoremskladniki: 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 cebula 2 pomidory garsc rodzynek okolo 6 listkow swiezej miety 1 woreczek kaszy kuskus sok z polowy cytryny okolo 4 lyzki oliwy z oliwek wykonanie:Kuskus wkladamy do miseczki bez gotowania i zalewamy go oliwa z oliwek.Papryke i cebule kroimy w drobna kostke
Przysmaki Karolkiboczku surowego wędzonego Sokołów 50 g suszonych daktyli 50 g suszonych śliwek 50 g suszonych moreli 50 g suszonych rodzynek 50 g suszonej żurawiny 50 ml brandy 200 g kaszy kuskus 100 g zielonego ogórka 50 g suszonych moreli papryczka chili sól pieprz oliwa z oliwek Wykonanie: Suszone owoce wsypujemy do garnuszka, zalewamy brandy i doprowadzamy
Kulinarne przygody Gatityorganizmu! Jedzmy owoce, na zdrowie! Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami
Moja smaczna kuchnialicząc gotowania :) Zdecydowanie bardziej syte i zdrowsze, niż tradycyjna fasolka z bułką. Posmakowała mi ta słodkawa wersja fasolki z ziołową nutą tymianku. SKŁADNIKI: 500g fasolki szparagowej żółtej 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody 300g pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 3 gałązki tymianku 1 łyżka miodu sól pieprz czarny świeżo mielony Fasolkę umyć i obrać. Wlać do garnka
https:KKuchniaMniam