karkówka - 4411 przepisów (strona:227/295)

Gulasz wieprzowo-wołowy z fasolą i zapiekanym jajkiem na miękko 143

Wykwintne i wyszukane danie ... inspiracją jest Meksyk i tamtejsza kuchnia. Przepis na 10 porcji. - 1 kg karkówki - 800 g wołowiny - 6 średnich cebul - pieprz czarny grubo mielony - szczypta pieprzu cayenne - 4 ząbki czosnku - łyżeczka nie pełna soli - 5 liści laurowych, olej do smażenia - 1 i pół szklanki czerwonego wytrawnego wina lub wywar - 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego - 3 czubate

Pasje Jolki
Przepis na domową kiełbasę z dodatkiem jałowca. 221

Szkoda że nie czujecie tego zapachu ! Składniki : 2,5 kg świeżego mięsa wieprzowego ( łopatka,szynka surowa, karkówka) 40 dkg świeżej słoniny 4 - 5 dkg peklosoli ( możemy ją kupić w sklepie spożywczym ) 4 dkg cukru 1 średnia główka czosnku pieprz czarny mielony majeranek ( suszony ) 1/2 łyżeczki mielonych ziaren jałowca około 3 - 4 metrów jelit wieprzowych (można kupić w masarni lub zamówić

Przepisy i porady kulinarne
Kotlety mielone z pieczarkami. 203

Kotlety mielone z pieczarkami. Składniki : 60 dkg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka )     1 całe jajko 1 średnia cebula 10 dkg pieczarek 1 czerstwa bułka przyprawa do mięsa mielonego majeranek pieprz sól 3 gałązki zielonej natki piertuszki 4 ząbki czosnku 6-8 dkg bułki tartej olej do smażenia Sposób wykonania : Pieczarki oczyścić, opłukać, przekroić na połówki i ugotować. Ugotowane odcedzić

Przepisy i porady kulinarne
Pasztet domowy a'la wątróbka. 155

Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego  ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich) 3 zwykłe bułki  (mogą być suche) 2 łyżki przyprawy do mięs np. Delikat sól 3 ząbki czosnku pieprz majeranek olej kminek  cały do posypania Sposób wykonania : Mięso pokroić na kawałki, podsmażyć

Przepisy i porady kulinarne
Pieczeń z mięsa kiełbasianego. 313

Składniki : 80 dkg mięsa wieprzowego (karkówka, łopatka) 15 dkg świeżej słoniny bez skóry 5 ząbków czosnku 2 g soli do peklowania mięsa 2 dkg cukru majeranek sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Mięso i słoninę zemleć w maszynce na dużych oczkach. Wsypać do miski, dodać sól do peklowania mięs, sól, pieprz, majeranek, cukier i drobno posiekany czosnek. Można też dodać

Przepisy i porady kulinarne
Ciasto francuskie z farszem mięsnym i jajami - zainspirowana przepisem Pani Ani Starmach 124

Składniki: 200 g boczku wędzonego surowego 2 kiełbaski śląskie wieprzowe 400 g polędwiczek wieprzowych (jeżeli mamy możliwość, to poprośmy o zmielenie w sklepie) 300 g karkówki (jeżeli mamy możliwość, to poprośmy o zmielenie w sklepie) 150 g szynki gotowanej - takiej jak na kanapki, może być w plasterkach lub w kawałku 500 g świeżego szpinaku - lepiej kupić taki

ClauditteMissCooking
Grillowanie 100

Ostatnio otworzyłam u siebie sezon grillowy. Zaczęłam go od tradycyjnego kurczaka(4 duże udka), boczku(plastry 300g) i karkówki(bez kości, plastry 400g) :) Przygotowanie marynaty i składniki: Oliwa z oliwek imbir - utarty na najmniejszych oczkach (kawałek imbiru o długości 4 cm na to całe mięso) pieprz odrobina soli ostra papryka mielona curry 8 ząbków czosnku (wyciśniętych

ClauditteMissCooking
Szaszłyki 99

Smaku, naszła mnie ogromna ochota na szaszłyki.  Mimo tego iż na majówkę pogodę mamy jaką mamy, postanowiłam tak czy siak zrobić grilla :D Składniki: Karkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej

ClauditteMissCooking
Grillowana Karkówka na Zielonej Trawce 116

Składniki na marynatę umieszczamy w głębokim słoiku i używamy blendera.  Składniki na sałatkę myjemy. Cebulę kroimy w piórka, pomidory na pół. Ser feta kroimy na kostki. Grube plastry karkówki grillujemy do dowolnego stopnia

ClauditteMissCooking
Kluski z mięsem 169

Składniki: 6 większych ziemniaków mąka ziemniaczana 400g łopatki wieprzowej lub karkówki cebula 2 ząbki czosnku listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu szczypta lubczyku sól Przygotowanie: Ziemniaki ugotować, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Masę podzielić na cztery części. Ćwiartkę odłożyć do pozostałych ziemniaków, a w to miejsce nasypać mąkę ziemniaczaną. Zagnieść.  Mięso włożyć do wrzątku z przyprawami

Gaździnka warzy
Mielona karkówka z pieca 141

Składniki: 600 g zmielonej karkówki 3 ząbki czosnku pół marchewki i pietruszki z rosołu pęczek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej średnia cebula jajko sól, pieprz szczypta tymianku, ostrej papryki,kilka kropel sosu sojowego opakowanie szpinaku (liście) kilka kropel cytryny łyżka masła Przygotowanie: Do mięsa włożonego do większej miski dodać posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojoną cebulę, startą marchewkę i pietruszkę

Gaździnka warzy
"Piękno w smaku" - Warsztaty QAFP 205

dzieła:  Polędwiczka wieprzowa z masłem, rukolą i ziemniakami truflowymi Schab sou vide na puree z zielonego groszku, z pieczonymi batatami i kruszonką z selera i ziemniaków (absolutny hit!) Karkówka w sosie śliwkowym z puree z marchwi i pomarańczy i grillowaną kukurydzą  No, to by było na tyle:) Szkoda, że tak szybko się skończyło

Słodko-Słony Świat Ilony
Gulasz z ananasem i papryką. 134

Składniki: 800 g karkówki wieprzowej 1 puszka ananasa 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 3 średnie pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 pęczek szczypiorku 250 ml śmietany 18% Wykonanie: Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki. Do rondla wlać

O kuchni z uczuciem
KIEŁBASA STASIA---...SALSICCIA STASIA 119

karkówki wieprzowej, raczej chudej                                                                                                  - 1 kg tłuszczu - słonina

w mojej kuchni
karkówka do chleba --pane di maiale 141

Składniki: 2 kg dkg karkówki wieprzowej 1/2 łyzeczki papryki słodkiej i pieprzu, oraz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżka majeranku, gruba sól morska,czosnek, 2-3 łyzki tymianku 1 łyżka-, vegeta,olej, Dodatkowo: garnek gliniany Wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy. Suche składniki : pieprz, sól, majeranek podgrzewamy na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i taką miksturą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania