kapustą - 19268 przepisów (strona:817/1285)

Tradycyjne rolady wołowe 63

mniej więcej o połowę. Roladki wyciagamy a sos blendujemy na gładko. Roladki możecie podać np z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jako dodatek świetnie pasują ogórki kiszone, buraczki lub czerwona kapusta. Życzę smacznego ! The post Tradycyjne rolady wołowe appeared first on Kulinarna Patilogia

Kulinarna Patilogia
Biała kiełbasa pieczona z cebulą w sosie miodowo-musztardowym 82

czasu czy cebule, które były wyłożone na kiełbasie za bardzo się nie przypiekły. Jeżeli tak, możecie je włożyć po prostu pod kiełbasę. Podobne przepisy: Biała kiełbasa pieczona w kiszonej kapuście Biała kiełbasa pieczona w cydrze Biała kiełbasa pieczona w soku jabłkowym Biała kiełbasa pieczona z ciecierzycą w sosie pomidorowym Biała kiełbasa pieczona w piwie Artykuł Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Kardamonovy
Chrzan z jabłkiem i selerem – kuchnia podkarpacka 64

zastępowanie podstawowych składników niektórych potraw zupełnie innymi, często tańszymi lub łatwiej dostępnymi, produktami. W myśl tej idei kasza jęczmienne udaje mięsny farsz w pierogach, ukiszone ziemniaki grają rolę kwaśnej kapusty, a z ugotowanych jajek robimy żółty ser. Tym razem prezentuję danie, w którym seler zastępuje gotowane jajka. W połączeniu z marynowanym chrzanem, jabłkiem i śmietaną oraz doprawione solą, cukrem

Trzeci talerz
Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku 764

piwo. Naczynie z kiełbasą wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i zapiekać około 30 minut (do zrumienienia boczku). Polecam wypróbować przepis na pieczoną białą kiełbasę na kiszonej kapuście lub pieczoną białą kiełbasę w sosie chrzanowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Sałatka z pieczonych buraków 67

kolor. Uwielbiam buraki i sałatka z pieczonych buraków  jest jedyną z częściej występujących sałatek w moim menu.  Sałatka z buraków ostatnio była u mnie w wersji z kapustą pekińską i również wszystkim bardzo smakowała. Do pieczenia najlepiej kupić średniej wielkości buraki o bardzo intensywnym, ciemnym odcieniu czerwieni, gdyż takie są najsmaczniejsze. Osobiście bardzo lubię buraki podłużne

Kuchcik gotuje
Roladki tatarskie 251

duszone w delikatnym sosie pieczeniowym, to moja dzisiejsza propozycja na weekendowy obiad dla całej rodzinki. Według mnie najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą oraz surówką z kiszonej kapusty. A skąd wzięła się ich nazwa? Wymyśliłam je przygotowując tatar na przyjęcie – mielona wołowina, ogórki kiszone i cebulka… pomyślałam, że te składniki świetnie sprawdzą się także w formie

Blog z Apetytem
Kartacze czyli cepeliny 89

długość od 10-12 cm lub 8-10 cm. Ciasto powstaje przez połączenie startych surowych ziemniaków z gotowanymi lub mąką ziemniaczaną, a nadzieniem zazwyczaj jest mięso mielone, lub kapusta z grzybami. Kartacze najbardziej popularne są na Podkarpaciu, Warmii i Mazurach oraz Suwalszczyźnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kartacze czyli cepeliny 5 z 1 głos Autor: Przepisy czytelników Danie: Obiad Kuchnia: Polska

ProstePesto.pl
Sałatka z ryżem tuńczykiem i jajkiem 74

również do skorzystania z innych przepisów: Śródziemnomorska sałatka orzo z ciecierzycą i serem feta Sałatka z pora i jajek – przepis Włoska sałatka tortellini z salami Najlepsza surówka z czerwonej kapusty Artykuł Sałatka z ryżem tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Pierogi ukraińskie już nie ruskie 94

skwarkami, smażoną cebulą lub śmietaną. We Lwowie podawano je posypane kminkiem. Jeszcze w XIX w. pod nazwą pierogi ruskie ukraińskie rozumiano pierogi pieczone, z różnorodnym nadzieniem (także z mięsa, kapusty i grzybów). Są bardzo pyszne, delikatne i uwielbiane nawet przez dzieci. Przygotowanie pierogów ruskich ukraińskich wcale nie jest trudne, wystarczą tylko dobrej jakości składniki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi ukraińskie

ProstePesto.pl
SIEKANE KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA I CUKINII 63

cięcia grubych, falistych plastrów * do gruboziarnistego tarcia * do drobnego tarcia * do rozdrabniania / ścierania * do cięcia ziemniaków na frytki Dzięki takim nakładkom można przygotować ulubione surówki na obiad, poszatkować kapustę, zetrzeć ziemniaki na placki czy pokroić w plasterki ogórka na mizerię. Całe urządzenie o mocy 150W jest niewielkich rozmiarów, dzięki temu nie zajmuje dużo miejsca na blacie kuchennym lub w szafce

Zrób to smacznie
Pieczony schab szpikowany czosnkiem i wędzoną słoniną 78

Można pozostawić sos naturalny. Do sosu włożyć plastry schabu i pozostawić chwilę w celu zintegrowania smaków.  Podawać z ziemniaczanym purée lub ulubioną kaszą, z dodatkiem surówki z kiszonej kapusty lub ogórka kiszonego

Kulinarne przemyslenia
Wegańskie placki z soczewicą i manną wg Weganona 82

podlaskim. Placki są bardzo aromatyczne i bogate w smaku, choć - pamiętając poczęstunek Pawła - dodałam więcej sosu sojowego i czosnku niż oryginalny przepis z książki. Placki podaje się tradycyjnie z kapustą kiszoną lub kiszonymi ogórkami, ale u mnie już ich nie ma w piwnicy 😔, więc podałam dla koloru z surówką z buraka . Składniki (na 12 placków): 100 g kaszy manny

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania