kapustą - 19268 przepisów (strona:815/1285)

Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis 99

pysznie ze sobą współgra. Jeśli lubicie podroby, to z pewnością wam posmakuje. Wątróbkę można podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami czy pieczywem i ulubioną surówką np. z marchewki albo kapusty kiszonej. Często przed smażeniem wątróbkę obtacza się w mące, ja jednak nie widzę takiej potrzeby. Nieobtoczona wątróbka też jest smaczna, a danie wychodzi lżejsze i zdrowsze. Składniki na wątróbkę drobiową

e-PrzepisyKulinarne
Przepis na turbota 156

rozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15 minut aż się zrumieni i zmięknie. Turbota możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą, najlepiej w towarzystwie surówki z kapusty białej, kiszonej lub innej domowej sałatki. SMACZNEGO! Artykuł Przepis na turbota pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Przecieraki ziemniaczane z boczkiem 103

przecieraki z maślanką lub zsiadłym mlekiem. Następne w kolejce są przecieraki z twarogiem, boczkiem. Jednak obserwując moich czytelników stwierdzam, że najczęściej przecieraki ziemniaczane są podawane ze skwarkami i kiszoną kapustą. Przecieraki kluski jak zrobić? Polecam przepis na przecieraki ziemniaczane z boczkiem.   Zapraszam na przepis

Dieta moja pasja
Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną 123

zarówno gotowane, jak i pieczone czy w formie kremowego puree sprawdzą się idealnie. Kaczkę możecie też podać z ulubioną kaszą albo kluskami śląskimi. Z warzyw świetnie pasują m.in. modro kapusta lub jarzynka z buraków. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania główne znajdziesz w zakładce OBIAD Drukuj Pieczone udka z kaczki z pomarańczami i żurawiną Pieczone udka z kaczki

Na-talerzu.pl
ZAPIEKANKI GYROS NA CIABACIE + FILMIK 110

typu ciabata  1 kg piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa, słodka papryka masło, 2 ząbki czosnku i sól tarty ser żółty  kukurydza z puszki dowolna surówka z kapusty  sos czosnkowy, sos barbecure, ketchup  PRZYGOTOWANIE :  Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię, wlewamy odrobinę oleju, dodajemy przyprawy i wszystko podsmażamy do momentu aż mięso się

Kulinarne Fantazje Marioli
Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym 114

początku). Finalnie wszystko pięknie opierdzielił do końca. Na drugi dzień też wjechała kasza. I również została wyzerowana. Da się? Da się. Polecam klopsiki zjeść z surówką z kiszonej kapusty. Tą zwyczajną. To było naprawdę świetne połączenie. Smacznego. Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml bulionu

Kardamonovy
Pieczony pstrąg 105

dzisiejszym przepisie jest koperek, który też świetnie do ryby pasuje. Dodajcie co lubicie. Z tego co pamiętam pstrągi zjedliśmy w najnudniejszą na świecie surówką (a jednocześnie najlepszą) z kiszonej kapusty. Lubię no. I pewnie większość z Was też. Składniki: 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi 3 ząbki czosnku pół pęczka koperku 3 plasterki cytryny sól pieprz oliwa Piekarnik nagrzewamy do temperatury

Kardamonovy
Zupa z soczewicy zielonej 116

żeberkach>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Fasolka po bretońsku z kiełbasą>>> Kapuśniak z kiszonej kapusty>>> Miłego gotowania! Zupa z soczewicy

Moja Książka Kucharska
Skarby natury. Szpinak i jego właściwości 146

jako farbę lub tusz. Katarzyna Medycejska, królowa Francji, wprowadziła do codziennej diety, kuchni królewskiej szpinak, warzywo, które wzmacnia organizm i zapobiega chorobom. Szpinak znajduje się na 2 miejscu, po kapuście, listy najzdrowszych warzyw świata. Na pierwszym miejscu pod względem zawartości wody znajduje się ogórek 97%, na drugim szpinak 91%. Artykuł Skarby natury. Szpinak i jego właściwości pochodzi z serwisu Przepis

ProstePesto.pl
Indyk w sosie musztardowym – pyszny przepis na obiad 162

musztardowym to proste do przygotowania i pyszne danie, które możemy podać na sycący obiad dla całej rodziny. Mięso świetnie smakuje podane z ziemniakami, kopytkami lub makaronem i surówką z kapusty kiszonej albo buraczków. Takie eskalopki są soczyste, delikatne i rozpływają się w ustach, a delikatny sos musztardowy ze śmietaną stanowi ich dobre uzupełnienie. Bardzo lubię mięso z indyka, gdyż jest

e-PrzepisyKulinarne
Kiszona papryka chili 118

babuszki autorki. Czasem także wzbogaconych o składniki, które zdobyły sobie na Ukrainie uznanie całkiem niedawno. Wbrew temu, co wielu osobom mogłoby się wydawać, kuchnia ukraińska, to nie tylko ziemniaki, kapusta i buraki. To przede wszystkim bogactwo sezonowych warzyw przyrządzanych na setki sposobów, aromatycznych ziół, pożywnych zup, jak słynny na całym świecie barszcz, chleby na zakwasie, pierogi,wspaniałe ciasta i oczywiście

Cztery Fajery
Surówka z kalarepy marchewki i jabłka 121

zetrzeć bez obierania. Surówka z kalarepy marchewki i jabłka nadaje się do prawie każdego, obiadowego dania. Gdy pierwszy raz zrobiłam tą surówkę Piotrek myślał, że to surówka ze świeżej kapusty, wyglądem też nie różniła się. Gdy mu powiedziałam, że to kalarepa był bardzo zaskoczony, ale pozytywnie, od tamtej pory przygotowuję ją dosyć często zamiennie z innymi naszymi ulubionymi surówkami. Kalarepa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania