kapustą - 19268 przepisów (strona:807/1285)

Crème brûlée 123

wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka

WegePrzepis
Tortille z tofu ala gyros 225

Składniki: 1 kostka tofu naturalnego 30 g płatków drożdżowych 3 łyżki sosu sojowego słodka i ostra papryka sól, pieprz 3 tortille 3 jajka 1 pomidor kawałek kapusty (białej, pekińskiej lub … Czytaj dalej Tortille z tofu ala gyros

czarrna od kuchni
Pasztet domowy smakuje każdemu 130

około 1 godzinę. Z czym podawać pasztet domowy? Pasztet domowy zarówno mięsny jak i roślinny doskonale smakuje na kanapce z ogórkiem kiszonym. Komponuje się też z chrzanem, z ćwikłą , kapustą kiszoną i żurawiną. Pasztet domowy można jeść na zimno z dodatkami na przykład kimchi, korniszonami czy marynowanymi grzybkami. Można również pasztet domowy przygotować na ciepło i podawać z ziemniakami, ryżem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortellini ze szpinakiem i ricottą 126

przepis na bardzo szybki i wbrew pozorom prosty obiad. Tortellini to rodzaj włoskich pierożków, trochę przypominających nasze polskie uszka. Jednak trudno ich szukać z farszem mięsnym albo z kapusty kiszonej i grzybów. Często spotkamy je w wersji ze szpinakiem i ricottą, albo z serem gorgonzola, albo szynką. Zazwyczaj podaję to danie z oliwą i tartym parmezanem. Jest pyszne. Poniżej znajdziecie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Co jedzą Japończycy, że żyją dłużej niż inne narody? 109

dyktuje natura. Japończycy zazwyczaj nie kupują owoców i warzyw spoza swoich granic, ani z wymuszonych upraw czy szklarni. Japończycy i sfermentowana żywność. Pokarmy takie jak pikle, miso, kombucha, kiszona kapusta czy kefir pomagają utrzymać zdrową mikrobiotę jelitową. Sfermentowana żywność zawiera kwas mlekowy, który tonizuje jelito grube i równoważy bakterie. Ponadto, dzięki procesowi fermentacji poprawia się strawność białek i zwiększa się

ProstePesto.pl
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 147

fasolka szparagowa (IG = 15), czerwona papryka (IG = 15), cebula (IG = 15), kiełki (IG = 15), cukinia (IG = 15), brukselka (IG = 15), pieczarki (IG = 15), kalafior (IG = 15), orzechy (IG = 15), kapusta kiszona (IG = 15), czerwona soczewica (IG = 25), truskawki (IG = 25), maliny (IG = 25), mleko (IG = 30), chudy, odtłuszczony twaróg (IG = 30), jogurt naturalny (IG = 35), groszek (IG = 35), pomarańcze

Zdrowy Styl Joanny
Gotuję z Baletnicą :) 238

Papryki faszerowane z kaszą jaglaną „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Zupa krem z kalafiora „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Gołąbki z kapust pekińskiej „Fit przepisy od Baletnicy Sezonowo„ Ciasto marchewkowe … Czytaj dalej Gotuję z Baletnicą

czarrna od kuchni
Jak gotować brukselkę, żeby nie była gorzka? 133

Brukselka to potoczna nazwa kapusty brukselskiej. Jest to warzywo z rodziny kapustowatych, które nie tylko świetnie smakuje, ale również zawiera ogrom cennych dla naszego zdrowia witamin i minerałów. Do tego należy dodać spore dawki kwasu foliowego, białka oraz błonnika. Gdy dowiesz się jak gotować brukselkę , z pewnością włączysz ją do codziennego jadłospisu. Wiele osób niestety rezygnuje z włączenia brukselki

Blendman

Proponowane wyszukiwania