kapustą - 19268 przepisów (strona:628/1285)

Kurczak zapiekany z brokułem 100

całej rodziny. Kurczak jest bardzo soczysty, mięciutki, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki. Co do surówki polecam Wam tą z czerwonej kapusty: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Filet z kurczaka zapiekany z brokułem to bardzo smaczny obiad, który można przygotować w bardzo krótkim czasie. Można go bardzo szybko odgrzać, dlatego też śmiało można przygotować

Alle Dobre!
Faszerowane paszteciki 101

szybką przekąskę na imprezę. Świetnie pasują do barszczu. Składniki Ciasto: 40 dkg mąki 30 dkg margaryny 3 łyżki gęstej śmietany 0.5 łyżeczki octu 1 jajko Farsz: pieczarki papryka cebulka kapusta kiszona Przygotowanie Warzywa smażymy, a kapustę gotujemy do miękkości. Później wszystko razem wymieszać i doprawić według uznania. Składniki ciasta zagnieść i na 1 godz. wstawić do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować

Wasze Przepisy
Filet z Kurczaka Pod Porową Pierzynką 137

świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków, kaszy czy ryżu a szczególnie z dodatkiem frytek. Warto także zadbać o surówkę, bez której nie wyobrażam sobie obiadu. Idealna będzie surówka z białej kapusty: SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY PRZEPIS NA FILET Z KURCZAKA POD POROWĄ PIERZYNKĄ Składniki 500 g fileta z kurczaka 1/2 pora 3 łyżki twarogu „President” z ziołami sól, pieprz, papryka słodka

Przepiski.pl
Schab z suszonymi pomidorami 101

kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – kotlety mielone z kurczaka – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka z czerwonej kapusty SCHAB Z SUSZONYMI POMIDORAMI PRZYGOTOWANIE: 1 h 10 minut Ilość porcji: 2-4 SKŁADNIKI: – 6-8 plastrów karkówki – 1 duża cebula – 2-3 łyżki mąki pszennej – sól i pieprz(...)jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką lub sałatką. Polecam Ci surówkę Colesław i surówkę z czerwonej kapusty . Smacznego! Artykuł Schab z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Vege Kebab 150

Kebab bez mięsa? Czemu nie. Zapraszam na jego wegańską odsłonę :) Składniki: • 10 dag kotletów sojowych • 4 tortille pełnoziarniste • ½ kapusty pekińskiej • 1 marchewka • 1 jabłko • 2 łyżki majonezu wegańskiego • 2 łyżki ketchupu • przyprawa gyros/kebab • sól, pieprz, ulubione zioła • 2 szklanki bulionu warzywny Kotlety sojowe zalać bulionem warzywnym i gotować 5 minut, następnie odsączyć, pokroić w kostkę, przyprawić obficie przyprawą gyros, wstawić(...)pieprzu, dużo ulubionych ziół (świeżych lub suszonych), 2 łyżki majonezu, wymieszać. Placki tortilli wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 5 minut. Ciepłe placki delikatnie smarować ketchupem, wykładać sałatkę z kapusty pekińskiej, na nią gorącą soję z piekarnika, całość zwinąć. Można podawać z frytkami i sosem czosnkowym

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zupa-krem z białych szparagów 107

boczku. Składniki: 20-30 dag wędzonych żeberek 3-4 skrzydełka z kurczaka 10-20 dag wędzonego boczku 1-2 nieduże marchewki 1 nieduży korzeń pietruszki 1 cebula kawałek włoskiej kapusty 3-4 średnie ziemniaki pęczek białych szparagów 1 łyżka pasty miso lub 2 saszetki (saszetek nie polecam – użyłam ich kiedyś, ponieważ tylko takie miso było dostępne w lokalnym sklepie(...)smaczne chipsy) Przygotowanie: Mięso zalewamy ok. 2-3 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. godzinę, po pierwszym zagotowaniu zbierając białkowe szumy. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę, cebulę, kapustę i obrane ziemniaki. Całość gotujemy gotujemy ok. 45 minut, dopóki warzywa nie zmiękną. Z gotowego bulionu wyjmujemy mięso. Szparagi obieramy: aby uniknąć zdrewniałych końcówek szparagi lekko zginamy – miejsce, w którym

Kate's Kitchen
Pieczeń z mięsa mielonego w glazurze 158

łyżka musztardy delikatesowej łyżka miodu łyżka octu jabłkowego łyżka sosu sojowego łyżeczka posiekanej natki pietruszki pieprz do smaku Do podania: tłuczone ziemniaki z masłem i mlekiem surówka z kiszonej kapusty   Przed przygotowaniem namaczamy kajzerkę w mleku – ja dziele ją na mniejsze kawałki i zalewam mlekiem aż będzie przykryta. Odstawiam do napęcznienia.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Blachę(...)ściągnięcia – będzie się lepiej kroić i nie kruszyć.   Ja uwielbiam podawać pieczeń z tłuczonymi ziemniakami, które ubijam z masłem i mlekiem. Do tego pyszna surówka z kiszonej kapusty – przepis teściowej, najlepszy!   Powrót na górę

Smaczna Strona
Roladki z karkówki 1590

roladki zachowują swojego rodzaju elastyczność. Karkówka sama w sobie jest smacznym mięsem, nawet proste nadzienie roladek robi z potrawy wyjątkowe danie. Moje ulubione to roladki z karkówki z kiszoną kapustą i roladki z ogórkiem i serem. Jak zrobić mięciutkie roladki z karkówki? Przepis na roladki wieprzowe w sosie. Pomysł na roladki z karkówki z serem.   Zapraszam na przepis(...)karkówki to dość popularny przepis. Są warianty roladek bardziej wypasione, a także bardzo proste. Roladki z cebulą, serem, ogórkiem i cebulą to wersje na szybko. Karkówka rolowana z kiszoną kapustą, pieczarkami to przepis który wymaga większego wkładu pracy. Jedne i drugie roladki z karkówki są bardzo smaczne. Nie można pominąć roladek z piekarnika, przepisu na roladek pieczonych w rękawie

Dieta moja pasja
Poradnik. W jaki sposób najlepiej mrozić pierogi? 125

Pierogi zjadamy bardzo chętnie i często przyrządzamy je samodzielnie w domu. Kojarzą nam się przede wszystkim z tradycyjnym daniem wigilijnym, kiedy króluje ciasto z kapustą i grzybami. Ale nie tylko w Wigilię możemy cieszyć się ich smakiem. Dobrze przygotowane pierogi to pomysł na pyszny obiad czy kolację, dzięki którym poskromimy nawet największy głód. Istnieje wiele przepisów i pomysłów na farsz(...)pierogi z mięsem, z grzybami, z kapustą czy ruskie (z serem i ziemniakami). Każda gospodyni ma swój własny przepis na ciasto, często tradycyjny i przekazywany z pokolenia na pokolenie. Nie zawsze jednak uda nam się zjeść wszystko na raz. Czasem zdarzy się przygotować zdecydowanie więcej niż możemy i chcemy zjeść. Zapobiegliwi zaś często przygotowują pierogi na zapas

ProstePesto.pl
Surówka z marchewki i ananasa 111

jest nic złego, to naprawdę poprawia dodatkowo ich smak. Ja postanowiłam z cukru zrezygnować, dodałam natomiast ananasa i zalewę z niego. Parę tygodni temu zrobiłam surówkę z kiszonej kapusty z ananasem , wyszła wyśmienita. Postanowiłam coś podobnego zrobić z marchewkami. Wyszło smacznie. Aczkolwiek surówki z kiszonej kapusty nic nie jest chyba w stanie przebić, nie będę więc robiła żadnych porównań. Zresztą

Kardamonovy
Rolady śląskie nadziewane boczkiem i ogórkiem 129

Rolady śląskie z buraczanymi kluseczkami śląskimi, sosem własnym i modrą, czerwoną kapustą. Danie obiadowe na niedzielę, bardzo dostojne. Śląskie rolady gotują się długo bo ponad 2 godziny, ale to tylko czas gotowania. Samo zwinięcie rolad idzie sprawnie, jeśli tylko mamy do dyspozycji wykałaczki lub nitkę do szycia. Imponującym połączeniem są niezwykłe okrąglutkie kluseczki ziemniaczane , które swoją barwę zawdzięczają dodatkowi gotowanego(...)buraka. Całość uzupełnia zarówno smakowo, jak i kolorystycznie czerwona modra kapusta zasmażana . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolady śląskie z boczkiem i ogórkiem kiszonym 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia: Śląska Trudność: Średnie Ilość 4 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz.  20 min. Kalorie 180 kcal Tradycyjne rolady śląskie z mięsa wołowego. Roladki nadziewane ogórkiem

ProstePesto.pl
Barszcz ukraiński 120

liście laurowe 4 ziela angielskie 300 gr marchewki 200 gr pietruszki 50 gr selera 200 gr pora 800-1000 gr buraków 400 gr ziemniaków 200 gr świeżej młodej kapusty 4-6 ząbków czosnku 1 szklanka zakwasu z buraków (nie mylić z koncentratem barszczu czerwonego, można samemu zrobić ) 1 łyżka cukru (do smaku, ja nie dodawałam) 3 łyżeczki soli (do smaku(...)momentu regularnego wydobywania się pary z garnka. W tym czasie przygotować warzywa. Warzywa umyć, obrać. Marchewkę, pietruszkę, por, buraki pokroić w cienkie półksiężyce, seler i ziemniaki w drobną kostkę. Kapustę poszatkować. Rosół odcedzić do garnka, w którym jest ugotowana i odcedzona ciecierzyca, wyrzucić liście laurowe i ziele angielskie, pozbyć się szumowin, mięso odłożyć, dodać ww. warzywa gotować około

moj przepis na
Jaja sadzone z serami dojrzewającymi kozimi, kiszoną kapustą i bułką ziarnistą 167

duża dawka tego składnika odżywczego w funkcji budulcowej i transportującej m.in. witaminy czy składniki mineralne.  Składniki: 2 jaja 30g sera dojrzewającego koziego 30g sera dojrzewającego wędzonego koziego 200g kapusty kiszonej 70g bułki z ziarnami  10ml oleju rzepakowego do smażenia sól i pieprz Sposób przygotowania: Na rozgrzaną patelnie z olejem wbić jaja i od razu posypać solą oraz pieprzem(...)Smażyć do momentu ścięcia białek jaj. Następnie przygotować sery dojrzewające kozie, kiszoną kapustę oraz bułkę ziarnami. Dodatkowo posiłek można podać z swoimi ulubionymi produktami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Prażucha ziemniaczana z sosem pieczarkowym 1442

mięsny, sos grzybowy, podsmażona na tłuszczu cebula. Dodatki do prażuchy zależą od regionu w jakim jest podawana. W jednym podaje się prażuchę z zsiadłym mlekiem, kefirem, maślanką lub kiszoną kapustą. Kwaśna zupa jak kapuśniak, ogórkowa, zalewajka, kwaśnica i prażucha to także doskonałe połączenie. W moim rodzinnym domu podawało się prażuchę, a raczej prażuchy z zalewajką i skwarkami. Osobiście wolę prażuchę(...)czym podawano prażuchy? A można  podawać ze skwarkami ze słoniny lub boczku. W serwowaniu prażuchów sprawdzi się także podsmażana cebula ( złota cebulka) , sosy i wspomniana już kiszona kapusta. Są także przepisy gdzie prażuchę podaje się na słodko. A prażucha na słodko to podobnie jak kluski leniwe; słodka śmietana, jogurt, posypana cukrem lub z masłem i cukrem. I oczywiście można

Dieta moja pasja
Kimch z ananasa 173

czasem wychodzą zachwycające rzeczy. Tak było z ananasem. Kimchi z ananasa to dobro, to pyszny dodatek do sałatek, tortilli, tacosów, grilli i szaszłyków. Nie jest to prawilne kimchi z kapusty pekińskiej i ananas w tym się marynuje, ale jest genialne. Kimchi z ananasa to złoto, brokat i jednorożce, a przecież każdy zasługuje na słoiczek dobroci. Kimchi z ananasa, jak sama(...)blacie. Zacznie pachnieć miło, ananas puści sok, więc lekko potrząsamy słoikiem. Po tym czasie przenosimy do lodówki, kimchi jest gotowe do jedzenia. Trzymamy w chłodnym miejscu. A kimchi z kapusty pekińskiej znajdziecie TUTAJ Post Kimch z ananasa pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania