kapustą - 19268 przepisów (strona:619/1285)

Zupa z ryżowymi pulpetami 117

bezpieczeństwie - ugotowany ryż przechowujcie zawsze w lodówce, nie dłużej niż 3-4 dni. Zupa z ryżowymi pulpetami - przepis na 8 porcji Do przygotowania zupy będą Ci potrzebne: 300g białej kapusty, 4 cebule, 5 marchewek, 2 łyżki domowej przyprawy do zup, 2 łyżki oleju rzepakowego, 2 litry wody, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania pulpetów(...)będą Ci potrzebne: 250g ryżu jaśminowego, 2 łyżki twarogu półtłustego, jajko, żółtko, 4 łyżki tartej bułki. 1. Kapustę i cebulę posiekaj, a marchewkę pokrój w plastry. 2. W garnku rozgrzej olej, przesmaż warzywa, zlej wodą, dodaj przyprawę do zup, gotuj 30 minut, po czym dopraw solą i pieprzem. 3. Ryż opłucz na sicie, przełóż do garnka, zalej osoloną wodą

Z notatnika dietetyka
Sałatka gyros. 151

warstwowo. Mieszam wszystkie składniki razem.  Nie prezentuje się ona tak ładnie jak sałatka warstwowa, ale taką właśnie lubię.  Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżki keczupu sól, pieprz Wykonanie: Piersi pokroić w kostkę i obtoczyć dokładnie w przyprawie gyros(...)około godzinę do lodówki, żeby mięso przeszło przeprawą.  Po tym czasie, usmażyć mięso na niewielkiej ilości oleju.  Smażyć kilka minut często mieszając. Usmażone mięso zostawić do wystudzenia. Kapustę pokroić i przełożyć do miski. Dodać odsączoną kukurydzę  i wystudzone mięso. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę, dodać do miski. Na koniec dodać keczup i majonez, przyprawić solą

Agusiowe smakołyki
Domowa pizza kebab-gyros 8910

domowy ketchup z cukinii ) 350 g usmażonego w przyprawie kebab-gyros kurczaka 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego 1/2 papryki czerwonej 1/2 szklanki kukurydzy 5 pieczarek garść poszatkowanej kapusty pekińskiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce i wymieszać do połączenia. Następnie ciasto przełożyć na stolnicę posypaną mąką i wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto(...)cebulą, kukurydzą, pokrojoną papryką, pieczarkami i usmażonym kurczakiem. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 230 st. C. i piec przez 15 minut z termoobiegiem. Po upieczeniu pizzę posypać poszatkowaną kapustą pekińską. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poniżej mam dla Was jeszcze krótki filmik, w którym krok po kroku pokazuję jak zrobić domową pizzę kebab-gyros. Artykuł Domowa pizza kebab

Przepiski.pl
Młode ziemniaki pieczone w piekarniku – pyszny dodatek do obiadu 656

nabiorą złotego koloru. Młode ziemniaki pieczone w piekarniku – pyszny dodatek do obiadu Zobacz inne przepisy na młode ziemniaki: Młode ziemniaki pieczone w ziołach i miodzie Zapiekanka z młodej kapusty i ziemniaków Młode ziemniaki zapiekane z boczkiem Kurczak z warzywami po prowansalsku – przepis na obiad Wiejska zapiekanka ziemniaczana z młodą kapustą i kiełbasą Artykuł Młode ziemniaki pieczone w piekarniku – pyszny dodatek

e-PrzepisyKulinarne
Ogórki kiszone pokrojone w kostkę do sałatek 319

gruntowe z pewnego źródła. Najlepsze są oczywiście z własnego ogródka lub od zaufanego ogrodnika. Sklepowe warzywa pędzone chemią, nie ukiszą się, tylko zgniją. Identycznie ma się sprawa z kiszoną kapustą . Spytasz zatem skąd kiszone ogórki i kapusta na sklepowych półkach? Otóż w sklepach najczęściej spotykamy nie kiszone, lecz kwaszone octem warzywa. Sposób wykonania ogórków kiszonych pokrojonych w kostkę do sałatek

Ania gotuje
Makaron soba z marynowanym tofu i warzywami na szybko 100

makaronu sojowego 360 g marynowanego tofu sweet chilli lub zwykłego  3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czerwona papryka 450 g mrożonej mieszanki chińskiej (mrożone warzywa) 1 mała cebula 1/4 kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki oleju z orzechów ziemnych 200 g passaty pomidorowej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu teriaki(...)rzepakowy i smażymy na nim pokrojoną małą kostkę cebulę wraz z poszatkowanym drobno czosnkiem. Gdy cebula zacznie być szklista dodajemy pokrojoną w średniej wielkości paprykę oraz pokrojoną w paski kapustę pekińską. Smażymy całość około 3-5 minut. W tym czasie tofu kroimy w kostkę i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Warzywa na patelni przesuwamy na bok a w wolne miejsce wlewamy

Qchnia po prostu
Wegańskie 'pierogi' z papieru ryżowego... 110

Przepis ze strony Kitchen Stories . Składniki: (na 12 sztuk) 12 okrągłych, suchych ryżowych 'naleśników' 200g twardego tofu ('firm tofu') 1 marchewka, pokrojona na cienkie zapałki 2 kubki posiekanej młodej kapusty, albo chińskiego bok choi lekko czubata łyżka startego imbiru ząbek czosnku, starty na tarce, albo przeciśnięty przez praskę 2 łyżki tostowanego oleju sezamowego 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz(...)patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i usmaż marchewkę i kapustę do miękkości - okolice 5-7 minut, często mieszając. Dodaj imbir i czosnek, wymieszaj, wkrusz tofu i smaż, aż zacznie brązowieć - jakieś 7 minut. Wlej sos sojowy i dopraw do smaku. Przełóż do miski. Przygotuj czystą ściereczkę. Wlej ciepłą wodę do płytkiego naczynia - na tyle dużego, by pomieściło ryżowe papierki. Wkładaj

Lejdi of the house
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 91

Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: –  kotlety z cukinii –  kotlety mielone –  cordon bleu z kurczaka –  chrupiący pieczony kurczak –  kurczak pieczony –  surówka z czerwonej kapusty – przepis na kotlet  schabowy inaczej –  kotlet schabowy –  placek po węgiersku –  kotlety ziemniaczane – przepis na  ogórki kiszone –  młoda kapusta ROLADKI Z KURCZAKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI

nietylkopasta.pl
Surówka z rzodkwi daikon... 99

Kitchen . Składniki: (na jakieś 4 porcje) 1 daikon, starty na trace o dużych oczkach 1 marchewka, starta na tarte o dużych oczkach 1 szklanka białej kapusty, drobniutko posiekanej (ja nie dałam) 2 łyżki posiekanej natki pieruszki, albo 1 łyżeczka suszonej 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżka (lub mniej, do smaku) musztardy dijon 1 łyżka soku(...)ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę, albo starty na tarce W spores misce roztrzep widelcem majonez, musztardę, czosnek (jeśli używasz), sok z cytryny i sól. Wmieszaj daikon, marchewkę, kapustę i natkę pietruszki

Lejdi of the house
Rolada z młodej kapusty z pastą łososiową 107

Ciasto ; 200 g liści z młodej kapusty (te zewnętrzne, zielone)  2 ząbki czosnku pół szkl mleka pieprz ziołowy sól 4 jajka 150 g  mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia Nadzienie; 250 g serka kremowego lub zmielonego twarogu łosoś podwędzany 100 g 2 łyżeczki tartego chrzanu sól, pieprz Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy chwilę z czosnkiem, wkładamy

Gotowanie jest łatwe
Sałatka Gyros 224

dodatkiem typowego dla gyros zestawu przypraw, dodatek pomidorów , świeżych ogórków i czerwonej cebuli . Pozostałe dodatki to już ewidentnie nasza polska wariacja. Mam na myśli ogórki konserwowe , kukurydzę konserwową , kapustę pekińską i ketchup . Jak się jednak przekonacie za chwilę, odrobinę zmieniłam najbardziej popularną wersję tej sałatki, by miała nieco więcej wspólnego z oryginałem. Sałatka Gyros to idealna sałatka na imprezę . Jest(...)samym dole i sałatą na samej górze. Sałatka Gyros – lżejsza wersja W mojej wersji sałatka Gyros nie ma ketchupu, który najczęściej pojawia się jako kolejna warstwa po kurczaku. Kapustę pekińską zastąpiłam chrupiącą i bardziej soczystą sałatą lodową. Zmniejszyłam też zdecydowanie ilość majonezu – zamiast jednej warstwy majonezowej mamy tu sos na bazie gęstego jogurtu greckiego, czosnku i koperku

Na-talerzu.pl
pyszna zupa z młodych warzyw na maśle i z mlekiem... 164

Składniki: włoszczyzna młoda 1 pęczek, kalafior młody 1 mały, kalarepa młoda 1 duża, młoda kapusta nie duża 1 ćwiartka , ziemniaki młode 6 sztuk, woda 3 litry, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 1 sztuka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, papryka ostra 1 łyżeczka, sól 2 łyżki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, masło 100 gram, mleko 3.2% 1/2 litra Pęczek młodej włoszczyzny(...)dobrze opłukać pod zimną wodą, zwłaszcza liście sera, pietruszki i pora, kalafior opłukać, ziemniaki i kalarepę obrać i opłukać, kapustę młodą opłukać i drobno pokroić. Do garnka wsypać pokrojone drobno młode marchewki, pietruszki, seler, kalarepę, kalafior, ziemniaki. Wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe i po zagotowaniu gotować z 20 minut na średnim ogniu. Dodać masło i liście selera, pietruszki

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety gotowane w sosie z warzywami :pyszny przepis, jak zrobić 130

wody, kaszą jęczmienną ( przepis tutaj>>> ) lub ryżem np. po libańsku ( przepis tutaj>>> ).  Doskonałym dodatkiem do gotowanych pulpetów jest surówka z czerwonej kapusty ( przepis tutaj>>> ), surówka z białej kapusty i pora ( przepis tutaj>>> ), albo szybkie pikle z ogórka do obiadu ( przepis tutaj>>> ). Miłego gotowania! Pulpety

Moja Książka Kucharska
Przepisy na letnie sałatki do grilla 131

Poszatkować koperek i szczypiorek. Jogurt naturalny, majonez i musztardę wymieszać razem. Przyprawić solą i pieprzem. Połączyć wszystkie składniki sałatki z tak powstałym sosem i porządnie wymieszać. SAŁATKA GYROS Składniki: kapusta pekińska czerwona cebula keczup pikantny majonez przyprawa do gyrosa filet z kurczaka sól pieprz olej do smażenia fasola czerwona w puszce ogórek konserwowy Przygotowanie: Kurczaka umyć, wyczyścić, pokroić w kostki(...)sałatki pikantnym keczupem. Na to położyć pokrojone w mniejsze kawałki ogórki konserwowe oraz odsączoną wcześniej z wody czerwoną fasolę. Przykryć wszystko grubszą warstwą majonezu. Na wierzch sałatki ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. SAŁATKA HAWAJSKA Składniki: ryż ananas w puszce kukurydza w puszce słoik selera w zalewie filet z kurczaka olej do smażenia sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Ryż ugotować do miękkości

Menmagazine
Kiszona kalarepa 123

kuchni i wszelakiej pasty, niemniej bardzo ciekawa i smaczna.  Kiszone warzywa, jak wszyscy doskonale wiemy są w naszej kuchni standardem jednak zazwyczaj ograniczamy się do najbardziej typowych, jak kapusta czy ogórki. Ja natomiast zaproponuję tym razem kiszoną kalarepę, która nie tylko jest przepyszna ale dzięki temu, że zachowuje jędrność i właściwą sobie teksturę stanowi świetny materiał na wszelakiego rodzaju(...)wody, żeby nie było potrzeby używania do kiszenia solanki). Możemy poprzestać na ukiszeniu samej kalarepy ale można też zastosować wszelakie dodatki, podobnie jak robi się to w przypadku kiszonej kapusty – sam testowałem marchew, żurawinę czy płatki chili.  Po odstaniu, zasoloną kalarepę mieszamy raz jeszcze i mocno wygniatamy tak, by puściła sok. Następnie przekładamy ją do słoików, mocno ubijając

Pasta Po Polsku

Proponowane wyszukiwania