aromatu i całej gamy smaków. Od lekko słodkiego, po kwaśny, aż do pikantnego. Obiecaj mi, że TEN przepis wypróbujesz. Może nie teraz w lutym, bo teraz można jedynie zamarynować kapustę. Ale o smacznej, marynowanej kapuście, tak marynowanej, nie kiszonej, może innym razem. Chociaż warto. Naprawdę warto. Wróćmy do naszej sałatki warzywnej. Właściwie to ten przepis powinien brzmieć tak: Wczesnym rankiem
dolcevitainmykitchencebule – u mnie jedna biała i jedna czerwona 1 mango 4 solidne marchewki 50ml oleju 0,5 papryki czerwonej lub 1 mini papryczka 1 pęczek rzodkiewek 3 liście kapusty pekińskiej 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili imbir mielony 1-2 limonki 5 łyżek ketchupu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka ciecierzycy Jak zrobić sos słodko kwaśny z mango: Marchew(...)kroimy w kostkę usuwając pestkę. Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Na rozgrzany olej wrzucamy cebule pokrojone w piórka, przesmażamy pół minuty. Dodajemy marchewkę i przesmażamy minutę. Potem dodajemy paprykę, rzodkiewki, kapustę i przesmażamy minutę. Dodajemy czosnek i przyprawy. Dodajemy mango i ciecierzycę. Mąkę mieszamy w szklance wody, zalewamy wszystko, dodajemy ketchup i sok z limonki, zagotowujemy. Jeśli trzeba dodajemy więcej wody
Dorota SmakujeOstatnio wspominałam Wam o imprezie z pulled porkiem, który wylądował w bułkach i tortillach. Chyba przy okazji surówki z czerwonej kapusty z sosem farmerskim, która to uzupełniła wszystko w punkt. A jak szarpana wieprzowina i surówka z kapusty to oczywiście sos na bazie chrzanu. Bo wieprzowina bardzo lubi się z chrzanem, przynajmniej ja lubię to połączenie. Kiedy zastanawiałam się
KardamonovyKrokiety to chrupiące naleśniki z farszem, które można modyfikować na wiele sposobów. Najbardziej znane i lubiane to te z farszem z pieczarek i kiszonej kapusty. Ja takie robię zazwyczaj na święta Bożego Narodzenia, chociaż bez okazji też lubimy je zjeść. Tym razem postanowiłam coś zmienić i z racji tego, że moi domownicy lubią gyrosa w każdej postaci to zrobiłam krokiety(...)imprezowe na spotkanie ze znajomymi albo rodziną. Jak sama nazwa wskazuje, krokiety Gyros to naleśniki wypełnione farszem zrobionych z tych samych składników, które dajemy do sałatki gyros z pominięciem kapusty. Mięso z kurczaka doprawiamy przyprawą gyros, a ja dodatkowo do ciasta naleśnikowego dodałam też łyżeczkę tej przyprawy. Aby dobrze nam się zawijało krokiety i farsz nie wypadał to proponuję
Danka PichciSurówka z drobno krojonych świeżych ogórków i kapusty pekińskiej z dodatkiem koperku i octu z białego wina. SURÓWKA GRUZIŃSKA SKŁADNIKI 2 duże świeże ogórki; pęczek świeżego koperku; kilka liści kapusty pekińskiej; ocet z białego wina; sól; przepis na surówkę gruzińską z ogórka i pekińskiej Artykuł Surówka gruzińska z ogórka i pekińskiej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaSchab wieprzowy wędzony duszony w kapuście kiszonej podany z puree ziemniaczanym. SCHAB WĘDZONY DUSZONY SKŁADNIKI 500 gramowy kawałek surowego wędzonego schaby wędzonego; kość schabowa wędzona; 500 gramów kapusty kiszonej; 1 duża cebula; 100 ml białego wytrawnego wina; 5-7 kulek jałowca; 2-3 liście laurowe; 1 średni ziemniak; gęsi smalec (opcja); sól, pieprz; przepis na schab wędzony... Artykuł Schab wędzony
Kuchnia TomkajQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także: – kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą – kotlety ziemniaczane ze szpinakiem – kotlety rybne – kotlet quinoa – kotlety mielone z kurczaka – kotlety ziemniaczane – wege burger z kalafiora – kotlet schabowy – schabowy inaczej – surówka(...)czerwonej kapusty KOTLETY ZIEMNIACZANE Z TUŃCZYKIEM PRZYGOTOWANIE: 20-40 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 7-8 kotletów, 4 porcje SKŁADNIKI: – 400 g ugotowanych ziemniaków – 1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym, odsączona) – 1 jajko – 1/2 szklanki bułki tartej – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 2-3 łyżki posiekanego koperku – 2 łyżki posiekanej
nietylkopasta.pldegustacji. Amatorzy tego dania będą w "siódmym niebie". Składniki: 900 g flaków wołowych 500 g kości wołowych 2 pęczki włoszczyzny 200 g kapusty włoskiej 1 cebula 5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka masła 2 łyżki mąki 120 ml śmietany 18% 3 łyżki bułki tartej 1/4 łyżeczka tartej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki(...)około 60 minut. Wywar przecedzamy. Do wywaru przekładamy wcześniej obgotowane i odcedzone, flaki. Dodajemy przyprawy i czosnek. Gotujemy na wolnym ogniu około 3 godzin. Pokrojoną w 2 cm kostkę, kapustę i podsmażoną włoszczyznę dodajemy do flaków. Wsypujemy majeranek. Cebulę siekamy, podsmażamy na pozostałym oleju. Wsypujemy mąkę, chwilę razem smażymy. Rozprowadzamy wywarem, łączymy z flakami. Zestawiamy z ognia. Zaprawiamy śmietaną, chwilę
R'n'G Kitchenczym podać, dowiecie się ze szczegółowego przepisu. Smacznego. <WJ> Składniki: 800 g mięsa z dzika 600 g kiszonej kapusty 3 małe cebule 3 łyżki smalcu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 500 ml bulionu wołowego 150 ml śmietany 18% Przygotowanie(...)pokrojone w 2 cm kostkę, mięso oraz kminek, smażymy 5-7 minut. Wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około godziny. Co jakiś czas dolewamy wodę (max. 500 ml). Dodajemy pokrojoną kapustę (nie za drobno) i gotujemy 40 min. Na koniec łączymy gulasz ze śmietaną, do smaku doprawiamy solą i pieprzem (chwilę podgrzewamy
R'n'G KitchenFantastyczna zapiekanka z liści kapusty, plasterków ziemniaków, sera taleggio oraz masła. ZAPIEKANKA KAPUŚCIANA SKŁADNIKI 1 kilogram ziemniaków sałatkowych; 1 główka kapusty włoskiej; 300 gramów sera taleggio; pół kostki masła; Twoja ulubiona przyprawa do ziemniaków (opcja); sól, pieprz; przepis na zapiekankę kapuścianą z ziemniakami Artykuł Zapiekanka kapuściana z ziemniakami pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkapieczarek ciemnych por zielona część 2 łyżki miso ( opcjonalnie, nie masz -zupa też będzie pyszna) sól i pieprz 2 plastry świeżego imbiru makaron np. gryczany olej sezamowy trochę kapusta bok choy 1 sztuka Przygotowanie: Zupę przygotowałam w głębokiej patelni. Do mięsa dodałam sól, pieprz suszony czosnek i sezam. Wymieszałam i uformowałam pulpeciki. Na gorącej patelni zrumieniła je bez tłuszczu. Następnie(...)dodałam pokrojoną marchew, imbir pokrojony w zapałki i grzyby- pieczarki. Podsmażyłam całość. Potem wlałam ok 1 litra wody i dodałam pociętego pora. Gotowałam 5 minut. Po pięciu minutach dodałam kapustę bok choy oraz miso i sos sojowy i gotowałam jeszcze 5 minut. W międzyczasie ugotowałam makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedzony makaron włożyłam do miski i wlałam zupę
AZgotuj!Rafaello jaglane z szybkowaru Gulasz z cukinii z szybkowaru Kurczak w sosie koperkowym z szybkowaru Kurczak w sosie pomidorowo – kokosowym Kurczak z szybkowaru Kapusta z kurczakiem wędzonym Golonka w kapuście z szybkowaru Parzybroda z szybkowaru Fasolka po bretońsku z szybkowaru Żeberka z szybkowaru Szybciej się nie da! Brokułowa z szybkowaru. Krupnik z szybkowaru Zupa fasolowa z szybkowaru Jak ugotować buraki
Dorota SmakujeKWAŚNICA ZUPA GÓRALSKA SKŁADNIKI 800 gramów kapusty kiszonej; szklanka soku z kiszonej kapusty; 500 gramów surowego, wędzonego boczku; 400 gramów żeberek wędzonych lub wędzonych kości ze schabu; 4 suszone prawdziwki lub podgrzybki; 5-8 liści laurowych; 8-12 ziaren ziela angielskiego; 3 duże ziemniaki; pieprz; przepis na kwaśnicę góralską spod samiuśkich Tater Artykuł Kwaśnica góralska spod samiuśkich Tater pochodzi
Kuchnia Tomkawiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis
Kulinarna Chwilakranu. Grzyby po ugotowaniu i odcedzeniu idealnie nadają się, do wykorzystania w kuchni. Poniżej przedstawiam listę przykładowych potraw z wykorzystaniem grzybów suszonych. Staropolski bigos Wigilijna zupa grzybowa Krokiety z kapustą i grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Śledzie proboszcza Artykuł Moczenie grzybów – jak długo moczyć suszone grzyby? pochodzi z serwisu Ania gotuje przepisy kulinarne
Ania gotuje