świetnym dodatkiem byłby tu czarny czosnek 3 orzechy włoskie posiekane trochę sezamu 1/4 sztuki pekińskiej kapusty Przygotowanie: Grzyby mung namaczamy 10 minut we wrzątku. Gotujemy kolejne 10 minut. Odcedzamy. Miękkkie grzyby mung i pieczarki kroimy w plasterki. Szatkujemy drobno nożem kapustę pekińską.W osobnym garnku zagotowujemy wodę na makaron i gotujemy z 1 łyżeczką soli 9-11 minut
AZgotuj!cóż, zawsze się sprawdzają! Składniki na 8-10 placków: 3 jajka 1 szklanka mąki pszennej ½ szklanki zimnej wody 5 cienkich parówek z szynki-dobrej jakości 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej 1 mała czerwona papryka kawałek pora ½ cebuli 5 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 3 łyżki oleju arachidowego 1 łyżeczka przyprawy Vegeta natur pikantna z chili Świeżo mielony pieprz(...)smaku Sól morska lub himalajska do smaku Ketchup do podania Sposób przygotowania: Parówki obrać z osłonek pokroić na małe kawałeczki. Posiekaną drobno kapustę pekińską przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę oraz posiekaną cebulę ,por i parówki. Jajka wbić do miski, wsypać mąką i wlać wodę, dodać dużą szczyptę soli zmiksować gładkie naleśnikowe ciasto
Wanilia i Kardamonsmaku... po prostu. Wróciłam do domu i przygotowałam moim domownikom moje wersje zapiekanek. Składniki: 2 bagietki 1 pomidor 1 zielony ogórek typu wąż 2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 nieduża czerwona cebula 10 dag starkowanego sera żółtego majonez keczup- u mnie PARCZEW Wykonanie: Bagietki przekrawamy na połowę.Wstawiamy do piekarnika na ok 5 minut w 170 st. Bagietki(...)posypujemy starty serem, wstawiamy do piekarnika do rozpuszczenia sera. Pomidory i ogórki kroimy w krążki, cebulę w piórka. Na każdą bagietkę posypujemy kapustę pekińską,układamy pomidory, ogórki, cebulę, całość polewamy majonezem i keczupem
Z Majeczką w kuchniindyka lub wieprzowiny, wieprzowo - wołowego 200 g cienkiego makaronu chińskiego 5 grzybów mun paczka kiełków słonecznika lub rzodkiewki - 50 g 1 średnia cebula 1 marchewka 3 jajka papier ryżowy kapusta pekińska sos sojowy świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek Przygotowanie: 1) Namoczcie grzyby przez kilka minut w wodzie, następnie lekko obgotujcie do miękkości, pokrójcie w paski także kapelusze(...)Makaron chiński zalać wrzątkiem i namoczyć, pokroić drobno. 3) Teraz warzywa: cebulę obrać i posiekać drobno, marchewkę zetrzeć na tarce o większych oczkach, kapustę pekińską posiekać drobno. 4) W misce wymieszać makaron, kiełki, mięso, grzyby, cebulę i marchew. Dodać jajka i doprawić pieprzem. 5) Papier ryżowy namoczyć w wodzie, układać na deseczce i nakładać delikatnie farsz uważając by papier się
Zasmakuj Kuchni750g filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, puszka kukurydzy, 7 kiszonych ogórków, 1/2 główki małej kapusty pekińskiej. Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z ketchupem. Mięso ułożyć na dnie miski(...)najlepiej przezroczystej, polać ketchupem. Ułożyć kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać opłukaną i odsączoną kukurydzą. Posmarować majonezem i polać ketchupem. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską
Z miłości do słodkościwzględu na utrudniony dostęp do nich w moim daniu nie występują. Zresztą dlatego post zyskał tytuł okonomiyaki po polsku. Bardzo nam smakowało. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 2 szkl. poszatkowanej kapusty pekińskiej 2-3 jajka 1 szkl. mąki 3/4 szkl. wody 1 płaska łyżeczka soli kilka plastrów boczku wędzonego 1/2 papryczki chili 1 cebula sos: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki ciemnego sosu(...)sojowego, 5 łyżek sosu Worcestershire, 1 łyżka musztardy, szczypta soli, 1/2 łyżeczki cukru majonez olej Wykonanie: Mąkę wymieszać z wodą, dodać sól oraz poszatkowaną kapustę pekińską. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z papryczką chili. Następnie wlać połowę ciasta i równomiernie rozprowadzić. Na wierzch ułożyć 3-4 plastry boczku. Całość smażyć ok. 7 minut. Placek przełożyć
zadanie-gotowaniepowstaje nowy oryginalny smak który podbije niejedno podniebienie. Ponadto bakalie powinny mieć stałe miejsce w naszym menu a wprowadzenie ich np. d sałatki to naprawdę dobry pomysł. Składniki : połówka kapusty pekińskiej nieduża podwójna pierś kurczaka ok 75 gr orzechów włoskich ok 75 gr rodzynek pół puszki kukurydzy 2-3 łyżki majonezu przyprawa do kurczaka 2-3 papryczki chilli (opcjonalnie) oliwa(...)sól, pieprz Przygotowanie : Filet kroimy w kostkę i marynujemy w przyprawie do kurczaka i oliwie. Po ok godzinie obsmażamy na patelni na złoty kolor. Studzimy. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, orzechy i rodzynki na dosłownie 3-4 minuty zalewamy wrzątkiem i cedzimy. Papryczkę drobno kroimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce łącznie z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy
Mechanik w kuchniczosnkowy, z większą ilością warzyw, ciasto jest cieńsze i bardziej chrupiące. Sos do maczania pierożków jest częściowo kwaśny i słony. Pyszne japońskie pierożki z wieprzowiną, kapustą pekińską, czosnkiem, imbirem, olejem sezamowym, sake, sosem sojowym i ostrygowym. Można dodać około 30 gram mielonych przegrzebków albo krewetek. Gyoza smażone, a następnie parowane na tej samej patelni. Mają niesamowity(...)Poniżej składniki i przyprawy na najlepsze pierożki gyoza z warzywami i mięsem wieprzowym. Pierożki doprawione sosem sojowym, ostrygowym, olejem sezamowym oraz czosnkiem i imbirem. 1/2 średniej główki kapusty pekińskiej + 2 łyżeczki soli morskiej 250g mielonej wieprzowiny 1 łyżeczka sake (ewentualnie mirin) 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki sosu ostrygowego około 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Moja Książka KucharskaSalad with bacon and fried capers. Składniki. 1/2 główki sałaty lodowej 1/4 kapusty pekińskiej 1 papryka żółta 5 pomidorków żółtych 20 dag boczku wędzonego 1 słoik kaparów 3 łyżki oleju Sos. 300 ml jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka sosu chilli słodko pikantnego sól, pieprz Wykonanie. Boczek pokroić w paseczki i wysmażyć. Na dobrze rozgrzanym oleju smażyć kapary(...)się rozwiną. Sałatę lodową pokroić w dosyć duże kawałki , a kapustę pekińską drobniej i zmieszać. Połowę zieleniny wyłożyć do naczynia, posypać paskami papryki i częścią boczku. Przykryć resztą sałat, posypać boczkiem i ułożyć ósemki żółtych pomidorków. Całość posypać kaparami. Składniki sosu wymieszać i podać do sałatki
Kulinarny karnet ChristopheraSałatka kebabowa składniki: dwie piersi z kurczaka, kukurydza, 2 czerwone papryki, kapusta pekińska, czerwona fasola z puszki, pęczek koperku, 2 czerwone cebule, 5 ogórków konserwowych, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, przyprawa do kebabu. Sos czosnkowy: jeden mały jogurt naturalny, 2 łyżki majonezu, pęczek kopru 2 ząbki czosnku. Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Smażymy(...)oleju posypując przyprawą kebab (ja daje dość dużo przyprawy). Kapustę pekińska szatkujemy. Koperek drobno kroimy. Przygotowujemy sos: jogurt łączymy z koperkiem, majonezem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Solimy do smaku. Sałatkę układamy warstwowo: - pół pekińskiej - pęczek kopru - 2 łyżki ketchupu - ogórki konserwowe - 2 czerwone cebule - usmażona pierś z kurczaka - drugie pół pekińskiej - sos czosnkowy
Pani domowaosób zabieganych.Doskonała na obiad ale też wczesną kolację.Wspaniale chrupiąca,lekko pikantna....po prostu pyszna,warta wypróbowania.Jedna z naszych ulubionych z przyprawą gyros. Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka(lub indyk) dwa-trzy ogórki zielone 1/2 szklanki prażonej cebulki 4 łyżki oliwy z oliwek przyprawa gyros Pierś pokroić w kostkę lub paseczki,polać oliwą(...)oliwek i posypać przyprawą do gyrosa wg uznania.Dokładnie wymieszać by każda część mięsa była w przyprawie i odstawić na parę minut.W między czasie należy umyć kapustę pekińską,poszatkować.Ogórka zielonego dobrze umyć i pokroić w półkola,niezbyt cienko. Jeśli mamy swoje ogórki,niepryskane, możemy zostawić ze skórką. Następnie mięsko smażymy na patelni,u mnie grillowa do uzyskania złotej barwy.Kapust
Niespełnione zdolności kulinarnejabłkiem Sałatka śledziowa z pieczarkami Sałatka śledziowa z zielonym groszkiem Sałatka świąteczna I Sałatka świąteczna II Sałatka warstwowa z kalafiorem Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka wielowarzywna z kapustą pekińską Sałatka z arbuza i fety Sałatka z brokułem, fetą i pomidorami Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka z brokułem i makaronem Sałatka z buraczków z czerwoną fasolą Sałatka(...)czerwoną fasolą Sałatka z kalafiora i rzodkiewki Sałatka z kalafiorem Sałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z kalafiorem i papryką Sałatka z kalafiorem i pomidorami Sałatka z kapustą pekińską z szynką i ananasem Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiem Sałatka z kiszonego kalafiora Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasolą Sałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem
Kuchnia domowa Anijedno wędzone udko lub wędzona pierś z kurczaka -groszek lub kukurydza konserwowa -kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 ) -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 ) -papryka -3 duże liście kapusty pekińskiej -kawałek pora -2 łyżki posiekanego świeżego koperku -majonez -przyprawa warzywna -pieprz W osolonej wodzie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy. Przelewamy zimną wodą i odsączamy(...)skórki, oddzielamy mięso od kości i kroimy na małe kawałki. Groszek odsączamy. Ogórki kroimy w kostkę i również odsączamy. W kostkę kroimy paprykę i suszone pomidory. Na drobno kroimy kapustę pekińską i pora. Wszystko łączymy w jednej misce. Dodajemy 2 łyżki majonezu, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. To wszystko. Sałatka jest gotowa. Smacznego
Maminek kulinarnygyros – perfekcyjnie smaczna, kolorowa i bardzo prosta w przygotowaniu! Składniki 2 filety z kurczaka 1 cebula czerwona 5 ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy 1,5 papryki czerwonej 0.5 kapusty pekińskiej 4 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku przyprawa gyros sól, pieprz 2 łyżki oleju Przygotowanie Pokroić filety z kostkę, dodać przyprawy. Skroić 2 ząbki czosnku lub przecisnąć i wymieszać(...)łyżkami oleju. Wrzucić na patelnie mięso, usmażyć na złoto i pozostawić do ostygnięcia pod częściowym przykryciem by mięso za bardzo nie wyschło. Pokroić w kosteczkę paprykę oraz ogórki. Kapustę pekińską i cebulkę pokroić w cienkie paseczki. Wszystko razem wymieszać. Autor przepisu: Daria Artykuł Sałatka gyros z kurczakiem pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisytylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie. Składniki: mała kapusta pekińska 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 marchewka pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą(...)największych oczkach marchewkę i poszatkowany szczypiorek. Całość zalewamy olejem i sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyKolejna garść inspiracji na letnie obiady. Moje ostatnie odkrycia to ziemniaki z soczewicą i surówka z kapusty pekińskiej. Pyszne :). Obiad wege VII: mizeria z jogurtem naturalnym, brokuły gotowane na parze, kotlety fasolowe (zblendowana fasola z puszki), czerwona soczewica z ziemniakami, koperkiem i olejem lnianym, duszona cukinia z marchewką w śmietanie z pieprzem ziołowym. Obiad wege VIII: kasza gryczana i jaglana(...)salsa pomidorowa , tofu w sosie musztardowo-piwnym (pozostałość z grilla, wg tego przepisu ), surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy z puszki, z czosnkiem, koperkiem, marchewką o jogurtem naturalnym, surówka z surowej cukinii, jabłka i marchewki z sosem winegret
Qlinarnie i Qlinarnie