kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:18/199)

Domowy kebab z piekarnika i szybka surówka 216

Taki kebab doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przyjęciu. Możecie go również zjeść na zimo Ja mój domowy kebab z piekarnika podałam z szybką surówką z kapusty pekińskiej, sosem czosnkowym i frytkami. Do tego puszka waniliowej coca-coli Bo jak szaleć, to szaleć Składniki: Na kebab z piekarnika: około 400 g filetu z kurczaka (1 duży(...)czosnku 4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżeczka kminu rzymskiego  do nabycia na   Kuchnie Świata Na surówkę: 1 mała kapusta pekińska 2 pomidory kawałek zielonego ogórka pół czerwonej papryki Domowy sos czosnkowy: 1 mały jogurt naturalny 2-3 ząbki czosnku kilka łyżek majonezu (dodajemy wg gustu i smaku, zagęszcza

Słodkie okruszki
Warstwowa sałatka z chipsami – idealna na imprezę! 101

kotletów sojowych. Warstwowa sałatka z chipsami – jak zrobić? Sałatka składa się z kilku warstw – są to jajka, czerwona cebula, mięso lub kotlety sojowe z przyprawie do kebaba, kapusta pekińska, kukurydza oraz świeże i kiszone ogórki. Dodatkowo w sałatce znajdziesz dwa sosy – z ketchupem oraz czosnkowy. Całość posypujemy pokruszonymi chipsami, które dodają smaku i chrupkości. Przepis na warstwową(...)kotletów sojowych + przyprawa do kebaba (25 g przyprawy) + 2 łyżki oleju sos z ketchupem – 150 g majonezu, 80 g jogurtu greckiego, 50 g ketchupu ½ kapusty pekińskiej (około 250 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej (około 280 g po odsączeniu z zalewy) 3-4 świeże ogórki (około 250 g) 3-4 ogórki kiszone (około 150 g) sos czosnkowy

Via Gusto
Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem gyros 1050

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem gyros – Składniki: 1 mała kapusta pekińska 2 duże,pojedyncze piersi z kurczaka (ok. 500-600g) makaron z 2 zupek chińskich (u mnie Vifon kurczak łagodny) 2 cebule (ok. 300g) 4 ogórki konserwowe (ok. 200g(...)mięso i podsmażyć. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę smażyć do czasu aż się zeszkli (najlepiej na tej samej patelni, na której wcześniej smażyło się mięso). Kapustę pekińską poszatkować. Ogórki konserwowe (w sezonie polecam zrobić swoje ogórki wg przepisu: Ogórki konserwowe na zimę) . Pokroić w kosteczkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, przepłukać

Kulinarne Przeboje
Bigos z kapusty pekińskiej 180

Bigos z kapusty pekińskiej Pyszny bigosik z kapusty pekińskiej smakuje jak z młodej kapusty. Łatwy i szybki w przygotowaniu, z dużą ilością warzyw. Składniki: 1 - główka kapusty pekińskiej 1,5 - laski cienkiej kiełbasy 1- cebula 1 - pęczek szczypiorku 1 - marchewka 0,5 pęczka pietruszki 1/2 - pęczka koperku sól pieprz wegeta tłuszcz do smażenia 1 szkl wody Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić(...)naciowe opłukać, pokroić. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać wodą, doprowadzić do zagotowania. Następnie dodać do kapusty, przyprawy i pozostałe składniki, gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Kapustę pekińską drobno pokroić, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 268

Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską Smaczne, łatwe i szybkie danie, idealne rozwiązanie na lunch, kolacje albo jako przekąska na przyjęcie. Do tortilli polecam podać domowy sos czosnkowy ( PRZEPIS TUTAJ ) lub ketchup.     Składniki na 7 tortilli: 7 placków tortilli z TEGO przepisu lub kupnych 2 pojedyncze filety z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 papryka (użyłam pół żółtej(...)przyprawą, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy, paprykę tniemy w paseczki a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na brzegu każdego placka tortilli układamy porcje usmażonego kurczaka, kapusty, papryki i sera żółtego *** *** Tortille

Blog z Apetytem
Mega Burak-burgery 174

love?! :D Sycące, pełne zdrowia, wspaniałego smaku i naprawdę meeega! Byłam pełna już po jednym i to bez żadnych dodatków. A w dodatkach występują: surówka z kapusty pekińskiej z cytrynowym akcentem, humus, kiełki i kilka surowych, chrupiących dodatków zamkniętych w podpieczonej bułce pełnej ziaren. Czy to nie brzmi jak eksplodująca smakowa feeria? Mocne, kolorowe wejście w wiosnę! I niby burger(...)100g płatków owsianych 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu  1 łyżeczka ziaren kolendry 2 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Surówka z kapusty pekińskiej: 1/2 kapusty pekińskiej szczypta granulowanego czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Dodatki: humus kiełki (u mnie brokułu) ogórek, papryka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sałatka gyros z kurczakiem 362

majonezu i keczupu to ciekawy pomysł na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 400g ogórków konserwowych 600g pekińskiej kapusty przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około 30 minut(...)czasie usmażyć na rozgrzanym klarowanym maśle do złocistego koloru, a następnie pozostawić do wystudzenia. 2. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a kapustę pekińską poszatkować. 4. Składniki sałatki układać warstwami: połowa fileta z kurczaka, 4 łyżki ketchupu, ogórek, czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, pozostałą ilość fileta, połowa kapusty pekińskiej, sól, pieprz, 3 łyżki ketchupu

Szalona Kuchnia Eweliny
Lekka surówka z kapusty pekińskiej z pietruszką 201

Lekka surówka z kapusty pekińskiej z pietruszką Zima jeszcze nie nadeszła, więc moja pietruszka w ogródku rośnie jak oszalała, w listopadzie mam świeżej natki pietruszki pod dostatkiem. Dlatego dzisiejsza propozycja surówki z kapusty pekińskiej jest ze sporą ilością natki, a pozostałe warzywa czyli rzodkiewka i świeży ogórek tylko dla zaostrzenia charakteru sałatki. Wyszło wiosennie, w ciemny i zimny listopadowy dzień(...)Polecam serdecznie zwłaszcza do ciężkich dań, bo sałatka jest naprawdę delikatna, lekka, a przede wszystkim zdrowa. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej duży pęczek świeżej zielonej pietruszki pół świeżego ogórka mały pęczek rzodkiewki mała czerwona cebula sól świeżo zmielony pieprz sok z połowy małej cytryny 2-3 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Kapustę pekińską drobno poszatkować. Pietruszkę posiekać. Ogórek, rzodkiewkę pokroić

na moim stole...
58. Tajska zupa z niespodzianką 141

gdzie się ich nie spodziewamy! 1 opakowanie Winiary pomysł na Zupę   tajską z kurczakiem 200 g filetu z kurczaka 1 marchewka 1/2 pora kilka liści kapusty pekińskiej Produkty na  niespodziankę:   4 duże liście kapusty pekińskiej  1 liść z pora 12 sztuk krewetek tygrysich  lub królewskich 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku  2 łyżki(...)oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku. 1. Mięso, por, kapustę pekińską  i marchewkę pokroić w paseczki.  2. Zagotować 750 ml wody, wrzucić pokrojone mięso i gotować przez 10 minut, następnie dodać marchewkę i dalej gotować przez 10 minut.  3. Zawartość większej saszetki rozprowadzić w 250 ml zimnej wody i wlać do zupy, gotować przez 5 minut

Jadło i czytadło
Czerwone kimchi z kapusty pekińskiej i buraczków 97

Buraczane kimchi – czerwona koreańska kiszonka Tradycyjna  koreańska kiszonka składa się zazwyczaj z kapusty pekińskiej, rzepy, gochugaru i kilku innych dodatków.  W Korei istnieje ponad 200 rodzajów kimchi i każdy ma swój rodzinny, najlepszy przepis. Dlatego  nie bójmy się eksperymentować , mieszajmy, kiśmy i odkrywajmy nowe smaki.   Czerwone kimchi w mojej wersji, to nic innego, jak klasyczne(...)Czerwony burak poprawia walory smakowe kiszonek oraz nadaje im pięknej rubinowej barwy. W wersji wegańskiej pomijamy sos rybny i dodajemy dodatkową łyżkę sosu sojowego. Składniki KIMCHI 2 kg kapusty pekińskiej 2 – 3 l wody 3 łyżki soli 500 g czerwonych buraczków 150 g marchewki pęczek dymki 100 g białej rzodkwi PASTA KIMCHI 200 ml wody 2 łyżki mąki ryżowej

Tajemnice Smaku
Kapusta pekińska duszona z warzywami - bigos wegeteriański 200

kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw z udziałem kapusty pekińskiej przygotujesz  pyszny bigosik wegeteriański i to w ekspresowym tempie. Idealny dodatek do obiadu, ale z kawałkiem chrupiącej bagietki to pyszne samodzielne danie. Polecam przepis do wypróbowania! Zajadaliśmy się bigosikiem(...)odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 cebula 2 marchewki 1/2 pora 2 selery naciowe 2 łyżki smalcu/oleju 1 łyżeczka soli, pieprz 1/2 łyżeczki miodu majeranek sól, pieprz 1/2 puszki krojonych pomidorów 1/2 szklanki bulionu warzywnego - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: warzywa obrać, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, seler naciowy i por cienko pokroić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielona surówka z kapusty pekińskiej 403

Surówka z kapusty pekińskiej, świetny dodatek do obiadu. Robi się ją w miarę szybko i jest przepyszna. Można zrobić więcej i przechowywać w lodówce kilka dni świetnie zachowuje smak na dłużej.  4 porcje Połowa małej kapusty pekińskiej połowa długiego zielonego ogórka  kawałek pora koperek według uznania  1 łyżka majonezu 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu szczypta soli(...)łyżeczki cukru sok z jednej małej cytryny opcjonalnie ocet 1 łyżeczka Kapustę pekińską w miarę cienko poszatkować, ogórka zielonego pokroić w kostkę, pora i koperek drobno posiekać. Wszystkie warzywa przełożyć do miski dodać majonez śmietanę lub jogurt i przyprawy. Całość wymieszać i odstawić na kilkanaście minut. Gotowe !!! Smacznego

Andzia Pichci
Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i koperku 262

mojej sałatkowo -surówkowej kuchni nadal królują kapusty. Dzisiaj zachęcam do zrobienia sałatki z kapusty pekińskiej, z dodatkiem koperku, kukurydzy i cebuli czerwonej.  Składniki: mała kapusta pekińska 1 cebula czerwona 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 płaskiej łyżeczki cukru pudru 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 czubata łyżka majonezu(...)sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z soku. Kapustę, cebulę i kukurydzę umieszczamy w misce. Dodajemy koperek i sok z cytryny. Cukier puder, jogurt i majonez łączymy, mieszamy i wlewamy do kapusty. Całość dokładnie mieszamy. W międzyczasie solimy i pieprzymy do smaku. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka “barówka” z kapusty pekińskiej. Kolorowa i zdrowa. PRZEPIS 178

barach i mniej wyszukanych restauracjach. Wiele osób przyrządza ją też w domu – po prostu, do obiadu. Pasuje niemal do wszystkiego. Przepis na surówkę “barówkę” z kapusty pekińskiej Składniki: pół średniej główki kapusty pekińskiej, duża marchewka lub dwie mniejsze, pół puszki kukurydzy konserwowej, mała papryka czerwona, szczypiorek, łyżka majonezu, łyżka jogurtu naturalnego, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę(...)Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na grubych oczkach, paprykę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj, kukurydzę odsącz. Wszystko przełóż do dużej miski, dodaj majonez i jogurt, dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj i podawaj. Rada: surówkę możesz przygotować z samym majonezem lub samym jogurtem. Można użyć także gęstej kwaśnej śmietany. Artykuł Surówka “barówka” z kapusty pekińskiej. Kolorowa i zdrowa

Kulinarna Polska
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki 97

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu mięsnego. Przygotowuję ją często gdy tylko w menu mam zaplanowane jakieś kotlety czy rybę. Wykonanie tej surówki jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu. Dobrze jest, gdy po jej przygotowaniu odstoi kilka chwil żeby przeszła smakami. Składniki: * 1 średniej wielkości kapusta … Czytaj dalej Surówka z kapusty(...)pekińskiej i marchewki Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją