kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:49/72)

Jak zrobić 5 różnych obiadów z tych samych składników 148

kalafiorowo-ziemniaczanego, wymieszanego ze szpinakiem. W czwartek były Zdrowe pulpety z Ikei Pulpety zrobiliśmy z tej samej masy – z niewielkimi modyfikacjami – co meatloaf. Podlane winnym sosem z pieczarkami nabrały zupełnie innego smaku. W piątek zrobiliśmy: Kotlety rybne z orkiszem i boczkiem To danie samodzielne, choć do kotletów dodaliśmy kaszy orkiszowej, z którą w czwartek podaliśmy pulpety. Tyle(...)szklanki ugotowanego pęczaku 1/3 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 1 szklanka ryżu Warzywa/owoce 2 cebule 1 główka czosnku 250 g pieczarek ½ szklanki groszku mrożonego 1 czerwona papryka 1 kalafior Mały seler 6-8 ziemniaków 5 marchewek Garść szpinaku Kapusta kiszona 1 jabłko Przyprawy 3 łyżki siekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki

Niedzielny kucharz
Krokiety z pieczarkami i szpinakiem 60

Zorientowałem się, że nie mam na blogu przepisu na krokiety. To o tyle dziwne, że naprawdę lubimy krokiety. W zasadzie wszelakie. Z kapustą i grzybami (albo i bez grzybów), z farszem na wzór pierogów ruskich, mięsne (chociaż to bardziej Ania, bo ja nie jem mięsa), czy na przykład szpinakowe. A że właśnie naszła nas ochota na zjedzenie krokietów(...)wspomniałem, ja mięsa nie jem, więc ten farsz odpadł. Pierogi ruskie niedawno jedliśmy więc i to odrzuciliśmy. Swojej kiszonej kapusty nie miałem, a sklepowej nie ufam, bo często jest kwaśna. Zatem wybór był dość prosty: ze szpinakiem i pieczarkami. I powiem Wam, że wyszły świetnie. Z poniżej podanych składników wyszło nam około 30 sztuk. Jeśli nie chcecie robić aż tyle

Marder&Marder Manufacture
''Bigos'' z ogórkami kiszonymi i pieczarkami 445

Bigos'' z ogórkami, pieczarkami i kiełbasą, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jego przyszykowanie zajmuje niewiele czasu, w przeciwieństwie do bigosu z kapusty kiszonej, który najlepiej smakuje wtedy, kiedy jak najdłużej go dusimy. Porównanie tej potrawy z warzyw do bigosu wynika z jej kwaśnego smaku, który zawdzięcza ogórkom kiszonym. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 59

Takie właśnie krokiety ze słodkiej kapusty z dodatkiem pieczarek i mięsa drobiowego robi moja mama i robiła babcia. Smak kapusty jest praktycznie niewyczuwalny, ale farsz dzięki niej staje się bardziej puszysty. Niektórzy robią je z kapustą kiszoną, ja jednak znam inne smaki kapuściane – smaki Podkarpacia , i nie zmienię swoich receptur. Ostatnio młody Sławek wybrał sobie na zaliczenie w szkole(...)wersji wigilijnej, wtedy należy pominąć mięso. U mnie stały punkt w wigilijnym menu. Składniki: ? 1 porcja naleśników z przepisu na naleśniki z serem ? 1 mała kapusta biała ? 2 nogi kurczaka ? 500 g pieczarek ? 1 duża cebula ? sól, pieprz do smaku ? 1 łyżeczka majeranku ? 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich ? 2 liście laurowe ? 5 sztuk ziela angielskiego Panierka ? 2 jajka ? 1 szklanka bułki

To co kocham
Krokiety mięsne z kapustą i pieczarkami 106

Takie właśnie krokiety ze słodkiej kapusty z dodatkiem pieczarek i mięsa drobiowego robi moja mama i robiła babcia. Smak kapusty jest praktycznie niewyczuwalny, ale farsz dzięki niej staje się bardziej puszysty. Niektórzy robią je z kapustą kiszoną, ja jednak znam inne smaki kapuściane – smaki Podkarpacia , i nie zmienię swoich receptur. Ostatnio młody(...)pominąć mięso. U mnie stały punkt w wigilijnym menu. Składniki: • 1 porcja naleśników z przepisu na  naleśniki z serem • 1 mała kapusta biała • 2 nogi kurczaka • 500 g pieczarek • 1 duża cebula • sól, pieprz do smaku • 1 łyżeczka majeranku • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich • 2 liście laurowe • 5 sztuk ziela angielskiego Panierka • 2 jajka

To co kocham
Kebab 190

łyżka cukru 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła 3 żółtka sól Farsz: 1 pierś kurczaka 1 kapusta pekińska ok 1 -1,5 kg 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 czerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera  1/2 kg pieczarek sól przyprawa kebab-gyros Sos czosnkowy: 3 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu 2 roztarte ząbki(...)piersi kroję w kostkę, posypuję przyprawą kebab-gyros. Na patelni podgrzewam dwie łyżki oleju i smażę mięso na rumiano.Zestawiam na bok.  Pieczarki kroję w plastry, podsmażam na łyżce masła i odstawiam do przestygnięcia.   Kapustę pekińską siekam, solę i odstawiam. Cebulę kroję w plasterki, kukurydzę osączam, ogórki kroję w plastry, żółty ser- w kostkę. Wszystko razem mieszam

Bea(u)ty kitchen
BIGOS PO MYŚLIWSKU Z DZICZYZNĄ 126

SKŁADNIKI : 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg wędlin ( kiełbasa z sarny, dzika, kawałek boczku ) 20 dkg wędzonego boczku 1 kiełbasa jałowcowa garść suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 6-8 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 6 kulek pieprzu 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina(...)PRZYGOTOWANIE : Kapustę płuczemy pod bieżącą wodą i wyciskamy z nadmiaru kwasu. Do dużego garnka wkładamy wyciśniętą kapustę, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. Na środek wkładamy kawał mięsa wieprzowego, zalewamy całość wodą, tak aby kapusta była przykryta i dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Mięso wyciągamy z kapusty, kroimy je w kostkę łącznie z kiełbasami, boczkiem i cebulą

Kulinarne Fantazje Marioli
Polędwica z grzybami i kabanosem 117

Delikatna polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym. Polędwicę faszeruję kapustą, grzybami i kabanosem. Możecie zamienić grzyby suszone na pieczarki. Polecam na świąteczny stół :-)           1 polędwica wieprzowa 50 g kabanosów 1 garść suszonych podgrzybków 1 cebula duża 300 g kapusty kiszonej masło klarowane 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól, pieprz  250 ml mleka

wesoła kuchnia
Rolada ziemniaczana z mięsem 140

ziemniaków pokrojonych w plasterki i mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim blogu w zakładce

O kuchni z uczuciem
Mój bigos 199

Składniki:   2,5 kg kiszonej kapusty, 1 kg wieprzowiny od szynki, 500 g wołowiny, 300 g kiełbasy, 200 – 250 g boczku wędzonego, grzyby suszone lub pieczarki, 3 – 4 cebule, 3 – 5 ząbków czosnku, 1 – 3 liście laurowe, parę ziaren jałowca, sól, vegeta, pieprz ziarnisty i ziołowy,, cukier, 1 łyżka miodu, 200 ml czerwonego wina,  koncentrat pomidorowy, ketchup, majeranek

kulinarnajamka.blogspot.com
Schabowy po królewsku – przepis na obiad 370

podać jako samodzielne danie, albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości 7-8 średnich pieczarek papryka czerwona cebula 100 g sera żółtego łyżeczka miodu 3 łyżki musztardy jajko

e-PrzepisyKulinarne
Rozgniecione ziemniaki pieczone z parmezanem 79

przez około 15 – 20 minut, aż będą zrumienione. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką → Młode ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem → Młode ziemniaczki w boczku zapiekane w kapuście kiszonej → Młode ziemniaczki z boczkiem z grilla → Pieczone młode ziemniaki ze szparagami z pesto z groszku i rukoli Artykuł Rozgniecione

Oryginalny smak
paszteciki drożdżowe z kaszanką 240

bardzo często, przeważnie jako dodatek do czystego pikantnego barszczyku lub samodzielnie z sosem czosnkowym. Przeważnie robię je z pieczarkami lub szpinakiem. Tym razem jakoś tak mnie natchnęło, żeby zrobić inaczej i do środka dałam kaszankę podsmażoną z cebulą i kiszoną kapustą. Mój mąż stwierdził, że było to danie niecodzienne, ale bardzo smaczne. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, ale na zimno jako

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KROKIETY Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 189

mięso z rosołu, które zmieliłam. Pokrojoną drobno cebulkę usmażyłam na patelni, dodałam do niej starte na grubej tarce pieczarki, wszystko wymieszałam i podsmażyłam z mięsem. Dodałam trochę czosnku,pieprz,sól do smaku..i farsz gotowy. Często dodaję jeszcze podgotowaną kapustę kiszoną, ale niestety czas mnie naglił i dziś jej nie dodałam. Ciasto na naleśniki podam bez proporcji,  ponieważ wszystko

potrawyregionalne