końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą
My simple kitchenPost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojemarchewka i papryka ale ta wersja jest z dodatkiem czosnku i z inną zalewą. Mi zdecydowanie lepiej smakuje ta wersja bo bardzo lubię czosnek. składniki: 2 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 4 marchewki 1 duża główka czosnku 2 łyżki soli zalewa 2 szklanki wody zimnej przefiltrowanej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki octu 10 % Kapustę
Monia miesza i gotujedogów czy hamburgerów. Polecam! Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli *** Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski *** *** Cebulę kroimy w piórka *** *** Ogórka myjemy, osuszamy
Blog z Apetytemżeby wyszła właśnie taka. Dodatkiem do kapusty była marchewka, starta na tarce i zmiękczona trochę w garnuszku, bez tłuszczu, wody, niczego, sama ze sobą, no i surowizna - trochę kapusty pekińskiej, czerwone papryki, ogórki kiszone. Dobre. Reszta rodziny, nie będąca na diecie, zjadła dodatkowo ziemniaki z marchewką pogniecione z olejem kokosowym, więc były i węglowodany, i białko, i tłuszcz(...)dobra kapusta. Dla wszystkich, którzy z dietą dr Dąbrowskiej spotykają się pierwszy raz, przypominam starsze wpisy na ten temat: http://wszystkojestwglowie.blogspot.com/2015/09/dieta-dr-dabrowskiej-cz4-podsumowanie.html - to ostatni post, w którym zostały zebrane linki do 3 wcześniejszych o tej diecie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEdobrego wina, pasującego do mojej kompozycji! Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami / 1 porcja Składniki: 3 małe ziemniaki, ugotowane w mundurkach 5 pomidorków koktajlowych 1/4 małej, czerwonej cebuli gruby plaster kapusty pekińskiej 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 szczypty słodkiej papryki w proszku(...)sól do smaku Przygotowanie: Obraną czerwoną cebulę siekamy. Ziemniaki kroimy w grube plastry, pomidorki koktajlowe na ćwiartki. Kapustę pekińską dzielimy na mniejsze kawałki. W misce rozkładamy listki pokrojonej kapusty pekińskiej. Układamy plastry ziemniaków i ćwiartki pomidorków koktajlowych. Posypujemy posiekaną czerwoną cebulą i natką z pietruszki. Doprawiamy do smaku, posypujemy słodką papryką. Całość można skropić oliwą z oliwek aromatyzowaną
Moja smaczna kuchniaMłoda kapusta w słoikach Bardzo prosty przepis na rewelacyjną surówkę warzywną. Świetny pomysł na przechowanie chrupiących, młodych warzyw na dłużej. Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do obiadu, do grilla albo na przykład do hot-dogów czy burgerów. Polecam! Składniki: 2 młode kapusty 1 czerwona papryka 3 marchewki 4 ogórki gruntowe 2 czerwone cebule pęczek(...)litr wody 1 i 1/4 szklanki cukru 4 łyżki soli 3/4 szklanki octu ok 10 kulek pieprzu ok 5 ziaren ziela angielskiego 4 liście laurowe *** Kapustę szatkujemy *** *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry *** *** Cebulę kroimy w piórka *** *** Paprykę kroimy w paseczki *** *** Koperek drobno siekamy *** *** Warzywa umieszczamy
Blog z Apetytemprzekąska na każdą imprezę. Można je przygotować w kilka chwil. Nie wymagają dużego nakładu pracy. Po upieczeniu bardzo ładnie się prezentują. SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 papryka czerwona, 150g kapusty kiszonej, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulę oraz paprykę obieram i kroję w kostkę. Cebulę szklę na oliwie. Dodaję paprykę oraz kapustę kiszoną. Smażę około
Tradycyjna kuchnia KasiWczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wykonaniu, i na prawdę bardzo smaczne. Życzę wszystkim miłego dnia i zapraszam do zapoznania się z przepisem. :) Przepis: (dla 4 osób) Składniki: 1 mała główka białej kapusty 1 czerwona papryka 350 g makaronu o smaku kurek 1 kostka warzywna BIO (bez glutaminianu sodu) 4 ziele angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz, papryka słodka, 2 łyżki oliwy(...)oliwek Wykonanie: 1. Z kapusty pozbywamy się wierzchnich liści, myjemy, wycinamy głąb i szatkujemy. 2. Paprykę myjemy oczyszczamy z nasion i kroimy w kosteczkę. 3. Poszatkowaną kapustę wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą ale tylko do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Podczas gotowania dodajemy 1 kostkę warzywną BIO, i pokrojoną w kostkę paprykę, gotujemy
Mój pomysł naSkładniki: kapusta pekińska czerwona cebula bulion warzywny koperek, natka pietruszki dorsz kilka suszonych pomidorów sos vinegrette: 2 łyżki ciepłej wody pół łyżeczki cukru sól, pieprz 3-4 łyżki oleju kilka kropel octu jabłkowego ząbek czosnku Przygotowanie: Kapustę umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rybę ugotować na małym ogniu w bulionie warzywnym, kiedy zmieni kolor na biały, wtedy będzie
Gaździnka warzyodciskamy, ¾ kapusty mieszamy z sosem czosnkowym. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa, chwilkę jeszcze podsmażamy, studzimy i przekładamy kurczaka do misek. Przykrywamy ½ kapustą pekińską wymieszaną z sosem czosnkowym. Następnie układamy pokrojone drobno ogórki konserwowe. Smarujemy sosem salsa i przykrywamy warstwą mieszanki meksykańskiej. Układamy kolejna warstwę kapusty z sosem(...)czosnkowym. Polewamy sosem salsa. Przykrywamy samą kapustą, Następnie kroimy w kosteczkę czerwoną cebulkę, pomidory i ogórki konserwowe i posypujemy wierzch naszej sałatki kebabowej. Robimy też dekorację- kwiatki z ogórka, marchwi, cebuli i pomidora.,Taka sałatka warstwowa gyros – kebab będzie smakować każdemu. Smacznego!The post Sałatka warstwowa gyros-kebab appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową bitą śmietaną(...)czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet truskawkowy Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Tarta z cukinią, brokułami
Moja smaczna kuchniakapusty. Ja dodaje do niej marchewkę i czerwoną paprykę oraz troche natki pietruszki. Taka surówka najlepiej pasuje do rybki oraz do wieprzowiny. składniki: 500 g kiszonej kapusty 2 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej rzepakowy lub słonecznikowy Kapustę kiszoną przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna nawet dwa razy. Dobrze odcinąć i posiekać, przełożyć
Monia miesza i gotuje