kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:107/357)

Surówka z młodej kapusty i papryki 164

zdrowa. Można ją przygotować jako dodatek do obiadu lub zabrać do pracy jako drugie śniadanie.  Surówkę podałam na talerzu Porcelana Bogucice "Julia Gold" . 1/2 główki młodej kapusty 1/2 czerwonej papryki kilka gałązek koperku marchewka sól świeżo zmielony pieprz łyżka jogurtu naturalnego łyżka majonezu Warzywa umyć, osuszyć. Kapustę drobno poszatkować. Paprykę pokroić w niedużą kostkę a koperek posiekać. Marchewkę

Smakołyki Asi
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 413

oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej(...)Sałatka z soczewicy i cukinii Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą

Moja smaczna kuchnia
Surówka z białej kapusty z marchewką i papryką 109

ViolaPassion Następna pyszna surówka. Składniki: Główka białej kapusty 1 średnia cebula 1 marchew pieprz ziołowy sól do smaku 1/2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy 1 papryka czerwona Sposób: Kapustę kroimy na pół i na 3 Kroimy drobno nożem ,albo używamy specjalnej tarki do cięcia kapusty ja taką posiadam i nie ukrywam że jest dużo szybciej. Wsadzamy do miski

Viola cooks with passion
Sałatka z rukolą i marchewką 192

Sałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z białej kiełbasy z kapustą 121

kapusta nadała im miękkości, co ja ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :) Potrzebujemy: 500 g białej kiełbasy z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 główki małej kapusty 1 czerwona cebula 2 jajka 1 szklanka kaszy manny 2 łyżki oleju plus olej do smażenia sól, pieprz mąka do panierowania Kapustę szatkujemy i dusimy na oleju z dodatkiem soli

MamaOskarka
Surówka ze słoika 89

jest. Podejrzewam, że jakby ją zapasteryzować to spokojnie może postać długo i bez lodówki tak jak inne przetwory ale takich to robię całe mnóstwo. składniki: 2 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 4-5 marchewek 2 cebule zalewa: 3/4 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki octu 10 % 1, 5 łyżki soli Kapustę dobno pokroić lub poszatkować

Monia miesza i gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą 92

Smaczna i wyrazista w smaku surówka obiadowa. Jeżeli brakuje Ci pomysłu na surówkę do obiadu, a lubisz ostre, wyraziste smaki, spróbuj tej surówki. 1/2 główki dużej kapusty pekińskiej 1 duża czerwona cebula 1 łyżka cukru pudru 2-3 łyżki octu z czerwonego wina 1 ogórek kiszony 3 łyżki majonezu 1-2 łyżki musztardy francuskiej szczypta soli Cebulę kroimy(...)kostkę. Przekładamy do małej miseczki. Oprószamy szczyptą soli oraz łyżką cukru pudru. Odstawiamy na około 5-10 minut. Następnie dodajemy ocet winny. Ponownie odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie kapustę pekińską drobno szatkujemy. Przekładamy do dużej miski. Kiszonego ogórka trzemy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do kapusty. Do miski z kapustą dodajemy cebulę. Dodajemy również majonez oraz musztardę. Mieszamy

Smaki Na Talerzu
Sałatka słodko-kwaśna z kapusty i papryki. 392

arynowane grzyby , cukinia w zalewie curry , diabelskie ogórki , pikantna sałatka z cukinii i papryki . Składniki na dwa 1-litrowe słoiki: 1 główka kapusty średniej wielkości (2 kg kapusty) 2 czerwone, 2 zielone papryki (0,7 kg papryki)  2 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka soli 1/4 szkl. cukru 1/4 szkl. octu spirytusowego (10%) Przygotowanie: Kapustę poszatkować, powinna być

Codziennik Kuchenny
Surówka z kapusty pekińskiej 203

wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta biała,czerwona lub pekińska. Kiedy mam naprawdę mało czasu wtedy z konieczności sięgam do spiżarni po gotowce które przygotowałam latem.  Dziś podaję przepis na surówkę z kapusty pekińskiej za którą wszyscy przepadamy

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z białej kapusty z papryką 58

Pyszna, zdrowa i kolorowa surówka z białej kapusty  z papryką i rzodkiewką. Do tego bardzo szybka do zrobienia.  Idealna jako dodatek od obiadu,  polecam :) Składniki: 1/2 małej białej kapusty 1/3 czerwonej papryki 1/3 zielonej papryki 1/3 żółtej papryki 5 rzodkiewek 1/2 małej cebuli natka pietruszki/koperek 1-2 łyżki majonezu 2 łyżeczki cytryny cukier sól(...)pieprz Wykonanie: Kapustę drobno szatkuję, przekładam do miski. Lekko solę i odkładam na 10 minut. Paprykę, rzodkiewkę kroję w kostkę. Cebulę i natkę pietruszki siekam. Do kapusty dodaję paprykę, rzodkiewkę, cebulę i pietruszkę. Delikatnie mieszam. Następnie dodaję majonez, sok z cytryny i doprawiam do smaku cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszam. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Schabowy w orzechowo - owsianej panierce i surówką z kiszonej kapusty 151

końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej w płatkami owsianymi i siekanymi orzechami (3/4 panierki mają stanowić orzechy i płatki). Smażymy jak zwykle. Surówka w kapusty kiszonej: kiszona kapusta marchewka czerwona cebula por jabłko sól, pieprz, cukier odrobina oliwy Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w cienkie piórka. Wymieszać z kiszoną kapustą

My simple kitchen
Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) 245

Post Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Sałatka z białej kapusty wersja z czosnkiem 314

marchewka i papryka ale ta wersja jest z dodatkiem czosnku i z inną zalewą. Mi zdecydowanie lepiej smakuje ta wersja bo bardzo lubię czosnek. składniki: 2 kg białej kapusty 2 czerwone papryki 4 marchewki 1 duża główka czosnku 2 łyżki soli zalewa 2 szklanki wody zimnej przefiltrowanej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 0,5 szklanki octu 10 % Kapustę

Monia miesza i gotuje
Surówka pychotka 137

dogów czy hamburgerów. Polecam!     Składniki: 1/3 białej kapusty 1 czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki 1 zielony ogórek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli Zalewa: 1/3 szklanki wody 2 łyżki octu 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru 1 łyżeczka soli     *** Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do miski *** *** Cebulę kroimy w piórka *** *** Ogórka myjemy, osuszamy

Blog z Apetytem