ogórków i zblenduj na kremową pastę. Przypraw do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką, sokiem z cytryny i płatkami drożdżowymi. Ponownie zblenduj, uzyskując kremową, jedwabistą konsystencję serka. Wykorzystuj do smarowania kanapek! Smacznego
Moje QulinariaChociaż wyobrażam sobie śniadanie czy kolację bez kanapek, czasem miło zjeść standardową kromkę niestandardowego (bo bezglutenowego, najczęściej pieczonego samodzielnie) chleba. Pasty kanapkowe to coś, co bardzo lubię. Są proste i szybkie w przygotowaniu i można nieźle eksperymentować z ich smakiem. Pasta z czerwonej fasoli to świetne źródło białka (zawiera więcej białka niż mięso) oraz witamin z grupy
Smakuje zdrowobrzmi pysznie prawda? Tak też smakuje. Banan, masło orzechowe i czekolada to chyba najlepsze trio kulinarne na świecie. Pasuje do wszystkiego począwszy od omletów, przez kanapki aż do owsianek i budyni. Nic tylko zajadać :) Naleśniczki są odchudzone jak tylko mogą być, ale trening przed lub po ich zjedzeniu jak najbardziej zalecany! :) ...zabrakło czekoladki :( Składniki: 2 jajka 100 g mąki owsianej
Chocolate Muffin BlogUczymy się mężem jeść śniadania. By sobie pomóc szukam pomysłów, żeby nie ograniczać sie do kanapek. Zimowa aura sprawia, że mamy ochotę na słodkości z rana. Dlatego od jakiegoś czasu piekę chlebek bananowy. Jest pyszny i wielu znajomych chwali sobie ten przepis. Jednak taki podstawowy trochę się nam znudził. Postanowiłam więc urozmaicić go czekoladą i suszonymi owocami. Oczywiście
Smakuj życie!Pewnie kojarzycie klasyczną kanapkę z masłem orzechowym i dżemem – przysmak z kuchni amerykańskiej :) U mnie w nieco innej postaci, bo zrezygnowałam z tosta i postawiłam na płatki owsiane. Połączenie w owsiance masła orzechowego i dżemu sprawiły, że po raz kolejny nie musi być ona nudna. Smaki zdecydowanie dla prawdziwych wyjadaczy masła orzechowego :) Składniki na 2 porcje 1/2 szklanki płatków
Pink Envelopewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszna i aromatyczna karkówka, która idealnie nadaję się na obiad czy kanapkę. Mięso jest mięciutkie, soczyste i świetnie łączy się z nutą suszonych pomidorów. 1,5 kg karkówki 6g podlaskiej przyprawy do peklowania mięsa 2 łyżki soli Dodatkowo: 3 ząbki czosnku 3 suszone pomidory majeranek
Di gotujedrobną kostkę. Makrelę obieramy i usuwamy ości. Wszystkie składniki mieszamy razem i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. ***Sałatkę można wykonać dodając majonez. Wtedy fajnie rozsmarowuje się na kanapkach ;) Po przygotowaniu, odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki, żeby sałatka się "przegryzła" ;) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkapasztet :), tym razem z pomidorami suszonymi na słońcu, świeżymi ziołami i suszonymi grzybami. Znakomita przystawka lub dodatek do kanapek. Czas przygotowania: 3 godziny 30 minut / 3 godziny w thermomixie Porcje: forma 30x12x10 Składniki: 300 g filetów z piersi indyka 300 g wątróbki drobiowej, pokrojonej na większe kawałki 200 g wołowiny pokrojonej na kawałki 200 g karkówki, pokrojonej na kawałki
SzczyptaSmaQSchab tak podany jest pyszny i aromatyczny, delikatny i soczysty. Można go podać do obiadu ale także do kanapek na zimno, tak czy tak jest smakowity. Polecam wypróbować przepis bo warto. Przepis podany w ulotce Biedronki. Schab faszerowany czosnkiem ze śliwkami w czerwonym winie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecórka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle
Sama słodycz i szczypta chilisera półtwardego wyprodukowanego z pasteryzowanego mleka koziego marki Soignon zmieniającej właśnie nazwę na Merci Chef! Ten ser ma łagodny, mleczny aromat. Jest elastyczny i delikatny. Nadaje się doskonale do kanapek, jako samodzielna przekąska a także do zapiekanek. W moich paluchach sprawdził się doskonale. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKanapki to podstawa naszego menu, pasują na śniadanie, kolacje i równie dobrze jako przekąska. Musimy, więc zadbać o to , żeby się nam nie znudziły. Najlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia
Kuchnia Beatyotwieram piekarnik i wyłączam grzanie i zostawiam jeszcze na chwilę bułeczki żeby nie opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację
Piekielna Kuchnia PatiRating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i czym czymś stało się masło – smarowidło. Składniki na: Masło z avocado jedno dojrzałe avocado jedna mała lub połówka średniej cytryny przyprawy: sól Przygotowanie: Masło z avocado Dojrzałe avocado obieramy ze […] The post
Magiczny Garnekprzyprawowych. Dodajemy je do popularnej, pochodzącej z Lombardii gremolaty czyli mieszanki posiekanej natki, skórki otartej z cytryny i obranego czosnku, wszystkie składniki siekamy drobno i posypujemy ulubione zupy, makarony, kanapki. Dla wzmocnienia smaku pietruszki, należy używać liści z łodyżkami, których zapach jest bardziej wyrazisty. Pietruszkę dodajemy na sam koniec gotowania. Tymianek Należy do grupy najstarszych ziół przyprawowych. Wspomaga
Moja smaczna kuchnia