Mocno cytrynowy, piekielnie aromatyczny, słoneczny krem. Lemon curd nadaje się jako krem do ciast, nadzienie do babeczek, rogalików, smarowidło do porannego tosta, na kanapkę, na sos do lodów, owoców, lepiszcze do podwójnych bez, dodatek do jogurtu czy smoothie. Niektórzy wyjadają łyżeczką ze słoików Nutellę. Ja wyjadam lemon curda – i nie mam litości. Za jednym posiedzeniem zjem sama połowę słoika. Chyba
Karo in the Kitchenaromat y. Chleb jest pyszny, ma mięciutki miąższ i chrupiącą skórkę, pachnie aromatem ziół i smakuje najlepiej sam z masłem ale to ja go tak zajadałam. Do wędliny i kanapek będzie znakomity. Robi się wyjątkowo szybko i bez dodatkowych problemów. Polecam gorąco wersja z zakwasem i na samych drożdżach. Chleb ziołowy z płatkami owsianymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniefont-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} No mówię wam, uwielbiam jeść dobrze zapakowane kanapki, to co tu widzicie to nic przy tym ile zawsze warzyw tam pakuje! Pycha! I energia na bieganie jest! No wspomniane i ukochane przekąski! Omlet! Co prawda był przepis
fitolarun.blogspot.comoccie. Jest wiele odmian sosu tatarskiego. Polecam sos w wersji minimalistycznej i szybkiej do przygotowania. Jest wyborny i gęsty. To świetny dodatek do wędlin, zimnych mięs, jaj na twardo, kanapek, ryb i grilla. Jest bardzo prosty do przygotowania, dlatego lepiej zrobić go w domu, niż kupować nie wiadowmo co. Skladniki: 200 g majonezu - 4 łyżki 2 łyżki jogurtu greckiego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tradycyjny przepis na pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!! SKŁADNIKI 1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka, Przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny bułka tarta WYKONANIE Z kury, wątróbki
słodki bratekzapomnijcie również "przepłynąć" na tę drugą stronę Wisły. Cudny wystrój i fajna szama mówią same za siebie, że warto tam zajrzeć, bo jest po prostu bosko. ;) Oliwki marynowane Kanapka z wędzonym łososiem, twarożkiem z koperkiem, warzywami, pomidorem i oliwkami Siekana wołowina z musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide Policzki wołowe z pęczakiem
Food SquarePyszny biszkopt przełożony mleczną masą dlatego też ciasto to nazywane jest Mleczną Kanapką lub też Milky Way. Ciasto jest słodkie (ale według mnie nie jest zasłodkie) i bardzo czuć mleczny smak kremu. Na pewno zasmakuje wszystkim łasuchom, tym małym i tym dużym. Inspirację na to ciasto zaczerpnęłam z bloga mojewypieki.com . składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki
Monia miesza i gotujeMięsko na kanapki z szynkowaru...pycha.. około 1,2 kg mięsa mielonego sól czosnkowa pieprz majeranek zioła prowansalskie 1 -2 łyżeczki żelatyny około 50 ml wody Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Przełożyć do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.Szynkowar wstawić do garnka
Moje domowe kucharzeniekarkówka 500 g Krok 1 Do garnka wlewamy około 3 litry wody( wygotuje nam się około 1.2 litra), wkładamy do garnka umytą karkówkę, ( daje w całości, potem mam na kanapki) wkładam pokrojone ziemniaczki w kostkę, marchewkę obraną w słupki ziele i listek.Gotuje wywar na małym ogniu. Dodaje soli i pieprzu do smaku oraz ząbki czosnku. Krok 2 Kiedy warzywa
Różowa kuchniaPrzedstawiam kolejny pomysł na weekendowe śniadanie, chociaż w kanapkach do pracy także świetnie smakuje:) Sałatka jajeczna z awokado, korniszonami i czerwoną cebulką, podana na chrupiących tostach to doskonały pomysł na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, polecam! Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z awokado (6 porcji) Składniki: 8 jajek ugotowanych
karmelowyokresie przedwiosennym uwielbiam kanapki z jajkiem na twardo i rzeżuchą, a zdarza mi się jeść rzeżuchę nawet na kromce z samym masłem Smak przypomina mi dzieciństwo, kiedy to w szkole, bodajże na biologię, hodowaliśmy rzeżuchę – od ziarenka do małej roślinki. Niektórych odpycha jej ostry smak, ja natomiast za nim przepadam. Wyhodować ją bardzo prosto, wystarczy na to tylko kilka
Kuchnia BazyliiMój ulubiony twarożek z rzodkiewką i dużą ilością śmietany, mniam Składniki (na 6-8 kanapek) 250 g półtłustego twarogu około 250 ml śmietany 6 rzodkiewek mała cebulka sól i pieprz do smaku rzeżucha – do ozdoby listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='250 g półtłustego twarogu około 250 ml śmietany 6 rzodkiewek mała cebulka sól i pieprz
Kuchnia Bazyliiczyli miękkie. Tylko co z nim zrobić – zastanawiałam się. I po namyśle zrobiłam guacamole. Wyszło znakomite. Smak guacamole zaskoczył mnie zupełnie. Świetnie smakowało jako dodatek do wędliny, pasta na kanapkę, ale przede wszystkim jedzone razem z grubo krojonymi chipsami. Świetnie sprawdzi się podczas karnawałowych spotkań. Polecam. Składniki: • 1 dojrzałe awokado • 1 mała cebulka • 1 ząbek czosnku • ½ łyżeczki pasty paprykowej • sól
W mojej kuchniprzygotować dla chłopaków coś pysznego - kąski mięsne z galaretką w słoikach. To rodzaj konserwy, którą można wykorzystać na kilka sposobów. Można pokroić mięso w plasterki i położyć na kanapce. Można je dodać do zupy lub makaronu czy sosu. Możne je podgrzać i zjeść z ziemniakami jako pyszny obiad. Kąski mięsne śmiało możecie zabrać ze sobą na urlop nawet wtedy
W mojej kuchnitymczasem zapraszam na pyszny deser. Wprawdzie wiosny jeszcze nie widać, ale już za nią tęsknię. Nie mogę się doczekać świeżych owoców i warzyw. Tęskno mi do sałatek i lekkich kanapek z nowalijkami. Na razie ich nie ma, bo to, co teraz możemy dostać w sklepach, to zupełnie coś innego. Ogórki nie pachną ogórkami ani pomidory pomidorami. A owoce… No cóż
W mojej kuchni