pięknie się rozrastała. W związku z tym postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania jednego z najpopularniejszych wariantów włoskiego sosu czyli pesto bazyliowego. Taki sos idealnie sprawdzi się na kanapki czy do makaronu. Przygotowanie pesto jest bardzo proste. Dodatkowo nie wymaga gotowania więc, jest idealną opcją na szybki posiłek. Pesto bazyliowe Składniki: 20g świeżych liści bazylii 30g orzechów
wegujemyChciałabym podzielić si ę z Wami przepisem na pyszne i szybkie bułeczki, które mogą zastąpić typowe bu ł ki do kanapek. Bułeczki s ą bardzo aromatyczne przez dodanie do nich sera pecorino. Najlepiej smakują jeszcze ciep ł e z dodatkiem masła. S macznego :) SKŁADNIKI na 12 sztuk
La grande e la piccola cuocadwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku. Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy go praktycznie do wszystkiego - na kanapki, do grillowanego mięsa, do krokietów z pieczarkami. Poziom ostrości zdecydowanie zadowolił moje kubki smakowe, to zdecydowanie będzie jeden z moich ulubionych produktów :) A na dziś mam dla Was przepis
W poszukiwaniu inspiracjiWykonuje się szybko, wspaniale świeżo smakuje. Kiedy jest sezon warto korzystać ze świeżych ziół i wykorzystywać je w kuchni. Takie pesto nie tylko na kanapce smakuje wybornie - można dodać makaron i danie gotowe. Składniki: 2 szklanki świeżych liści bazylii dobrze upchanych 3 ząbki czosnku 0,5 szklanki świeżej natki pietruszki około 3/4 szklanki startego grana padano 0,5 szklanki
Zasmakuj KuchniPyszna domowa pasta warzywna z pieczonych papryk i bakłażanów. Aromatyczna i własna, a taka smakuje najlepiej:) Do kanapek, makaronów, ryżu, ziemniaków czy do ryb. Pyszota!:) Składniki: 6 papryk czerwonych 2 bakłażany 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 4 łyżki octu winnego 2 łyżki miodu sól, pieprz, papryka słodka i ostra pół chilli Wykonanie: Bakłażany i paprykę
Zasmakuj KuchniDziś mam dla Was przepis na przepyszną pastę , która nie tylko fenomenalnie smakuje, ale również jest zdrowa i bardzo sycąca. Świetnie nadaje się zarówno na kanapki, do grzanek , na tosty, ale też jako farsz do krokietów, naleśników czy też pierogów. Samo przygotowanie trwa oczywiście bardzo krótko, cierpliwość trzeba mieć przy gotowaniu fasoli ;) Dla niecierpliwych polecam tę z puszki! CIEKAWOSTKA
Ostra na Słodkodrobno pokrojoną cebulę i pomidor Wyciskamy trochę soku z cytryny do smaku. Doprawiamy solą. Gotowe. Podawać jako dip do np nachosów ale świetnie tez nadaje się jako dodatek do kanapek czy burgerów
Snejkusiowe Przepisydawać dziecko ze względu na to, że to doskonałe źródło białka, a także witaminy E, cynku i innych składników mineralnych, są bogate w cenne nienasycone kwasy tłuszczowe. – Kanapki z masłem orzechowym bez cukru Pełnoziarniste produkty – należy unikać białej pszennej mąki, gdyż jest modyfikowana. Można za to bez obaw stosować takie odpowiedniki, jak mąka razowa, orkiszowa i żytnia. To zboża
Codogaraskracamy czas pieczenia. Recenzja sosu Barbecue: Dotarła do mnie kolejna porcja rewelacyjnych sosów od Firmy FANEX ( KLIK) . Sosy są przepyszne, idealne w smaku. Z tym sosem jadłam już kanapki, piekłam kurczaka i przygotowywałam tortillę. W pizzy sprawdził się równie wyśmienicie. Ma wyczuwalny smak wędzarni i słodkawy posmak śliwek. Jest zarazem i ostry i słodki. Zachęcam do próbowania sosów
VioletoweKucharzenietakiego dipu z czosnkiem jest to, że może spokojnie parę dni postać w lodówce i wręcz smakuje jeszcze lepiej niż pierwszego dnia, dlatego przygotowuję większą porcję i smaruję nawet kanapki. Trzeba tylko porządnie przykryć go folią lub trzymać w zamkniętym pudełku, żeby w całej lodówce nie królował jego zapach! :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówokonków szczawiu marchew 3 szt starte na wiórka seler 150 g starty na wiórka pietruszka 150 g starta na wiórka szynka wieprzowa 400 g ( w kawałku potem będzie na kanapki) listek laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól do smaku pieprz biały mielony do smaku śmietana 30 % 200 ml ziemniaczki
Różowa kuchniapork . Ale nasza dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności, dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać do obiadu, a także innych potraw np kanapek. Rwany, długo pieczony indyk niczym nie ustępuje wieprzowinie. Jest równie pyszny, ale za to zdrowszy. Wykorzystałam udźce, bo pierś jest zbyt sucha. Mięso pysznie się upiekło, jedzenia było
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzęsto nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie śniadania i lunchu do pracy. Idziemy na łatwiznę i kupujemy gotowe dania i kanapki od firm cateringowych dowożących obiady do biur i innych instytucji. Wbrew pozorom wcale nie musimy przestawiać budzika aby zadzwonił każdego ranka trochę wcześniej, abyśmy mieli czas na przygotowanie zdrowego i pożywnego posiłku do pracy. Poniżej znajdziecie kilka naszych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przepisu na gofry można przygotować ich wersję wytrawną. Dlaczego nie! Wystarczy dodać posiekane zioła i wymieszać z ciastem, a później przełożyć ulubionymi dodatkami i oto mamy pyszne gofry - kanapki! Gofry z cukrem pudrem Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek oleju 2 szczypty soli cukier puder do posypania Przygotowanie
Moja smaczna kuchniaŚniadań więc nie pomijamy i komponujemy je tak, by posiłek był dobrze zbilansowany. !!! Śniadanie warto zjeść zaraz po przebudzeniu, ponieważ podkręca metabolizm !!! Na śniadanie opcji mamy wiele: od zdrowych kanapek poprzez owsianki, jogurty z musli po naleśniki, koktajle, czy puddingi. Nie zapominamy o zwykłej jajecznicy, która doskonale spełni swoją śniadaniową rolę, w towarzystwie pieczywa ciemnego jest idealna. Poniżej w skrócie
Tetiisheri