Składniki na 2 małe porcje: 2 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczka kakao 1 szklanka mleka 1 łyżka masła orzechowego 1 banan Banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości
Moja Galeria SmakuSkładniki na 1 porcję: 1 szklanka mleka krowiego lub mleka migdałowgo 1 banan 1 łyżka płatków migdałowych lub migdałów 1 łyżeczka kakao Banana obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 4 łyżki nasion chia 1 szklanka mleka 1,5 łyżki kakao 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu Do dekoracji: 2 kostki gorzkiej czekolady dowolne owoce (użyłam granatu) Wszystkie składniki wymieszać w miseczce, aby wszystkie nasionka chia były zanurzone. Przykryć folią i odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Następnego dnia można pudding zmiksować
Moja Galeria Smakupodłużnych biszkoptów 250 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu lub cukru 100 ml esperesso 1 łyżka amaretto lub rumu 2 łyżeczki ksylitolu lub cukru 2 łyżeczki kakao 200 g malin Wykonanie: zaparzyć espresso. Posłodzić kawę 2 łyżeczkami ksylitolu lub cukru i dodać łyżkę likieru amaretto. Ostudzić foremkę, keksówkę wyłożyć folią spożywczą, wypuszczając sporo folii na zewnątrz foremki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SPÓD I KRUSZONKĘ: 250 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki ziemniaczanej 120 g cukru (użyłam brązowego) 180 g zimnego masła 5 żółtek 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SKŁADNIKI NA BEZĘ: 5 białek 250 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej DODATKOWO: 500 g agrestu WYKONANIE: SPÓD: Zimne masło pokrój w kosteczkę i wraz
Słodko-Słony Świat IlonyDomowa wersja jest lżejsza, zdrowsza, dzięki głównemu składnikowi - AWOKADO - zawiera dużo witamin i kwas oleinowy, których w popularnej, sklepowej wersji nie znajdziemy. Składniki: - jedno dojrzałe awokado - 2 łyżki kakao bez cukru - łyżka miodu - 15g zmielonych orzeszków (u mnie laskowe) *opcjonalnie: 1-2łyżki mleka by rozcieńczyć krem Wybieramy łyżką miąższ z awokado (usuwamy pestkę! :P) i wrzucamy do miksera
Be Fit Be Stronglistę Waszych ulubionych śniadań. Co więcej można się nim delektować bez wyrzutów sumienia! :) SKŁADNIKI (1 porcja) omlet 2 jajka 2 czubate łyżki mąki orkiszowej 1 czubata łyżka kakao 3 pastylki stewii lub 2 łyżeczki ksylitolu szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 1/2 szklanki malin (mogą być mrożone) 1 łyżeczka oleju kokosowego twarożek 2 łyżki białego sera chudego
DefinicjaSmakuwspaniały czekoladowy mus wybacza się wszystko :) A do tego słodko- kwaśne maliny - istna rozpusta! SKŁADNIKI (1-2 porcje) 1 mocno dojrzałe awokado (musi być miękkie) 2 lekko czubate łyżki kakao 2 łyżki mleka migdałowego (można pominąć) 1 łyżka ksylitolu (można użyć również stewi, miodu, lub innego słodzidełka) kilka malin SPOSOB PRZYGOTOWANIA Awokado kroimy na pół, przy pomocy noża usuwamy pestkę
DefinicjaSmakusobie sama. Z orzechami. Przepis pochodzi z jakiejś starej książki, niestety mam już tylko pojedyncze kartki, nie znam ani tytułu, ani autora. Do rondla wkładamy margarynę, wsypujemy cukier i kakao oraz wlewamy wodę. Masę podgrzewamy, a następnie gotujemy przez 5-7 minut. W tym momencie możemy odlać pół szklanki tej masy, tak jak robi to moja mama – na polewę
wcinaj toszczypta barwnika spożywczego różowego CIASTO BRĄZOWE Składniki: - 1/4 kostki masła - 1/2 szklanki cukru - 1 jajko - 1 łyżka jogurtu lub śmietany - 1 szklanka mąki - 1/2 łyżki sody - 1/2 łyżki kakao - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 szklanki mleka Najpierw przygotowujemy ciasto różowe na serduszka. Ucieramy masło z cukrem. Masło musi mieć pokojową temperaturę żeby się lepiej i szybciej ubijało. Następnie
Kuchenne Wariacjejasne: 2 szklanki mąki * 3 żółtka 1/2 kostki masła (100 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na ciasto ciemne: połowa składników jak wyżej + 2 łyżki kakao Na masę serową: 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g każdy) 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 1/2 kostki masła (100 g) 3 łyżki mąki ziemniaczanej * szklanka
Domowa Cookierenka Agiłyżek oleju kokosowego (roztopionego) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu miętowego szczypta soli Polewa: 1/4 szklanki oleju kokosowego (roztopionego) 2 łyżki syropu z agawy 1/4 szklanki tradycyjnego kakao pół łyżeczki ekstraktu miętowego Przygotowanie: Formę o średnicy 20 cm (lub mniejszą) wyłożyć folią spożywczą. Warstwa kokosowa: Awokado obrać i usunąć pestkę. Umieścić razem z pozostałymi składnikami w misie malaksera
Domowa Cookierenka AgiCzekolada: 3/4 szklanki oleju kokosowego lub masła kakaowego (roztopionego w kąpieli wodnej) 5 łyżek syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej) 3/4 szklanki tradycyjnego kakao 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego garść suszonych jagód goji Nadzienie: 1 szklanka (250 ml) NESTEA Green Tea o smaku truskawkowo-aloesowym 1 czubata szklanka mrożonych truskawek 1 łyżeczka agar
Domowa Cookierenka AgiSkładniki (na dwie rolady 2-waflowe lub jedną 3-waflową): 3-4 wafle tortowe (użyłam tych ) 1 szklanka kaszy jaglanej + 3 szklanki wody 1/3 szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki kakao 350 ml mleka roślinnego (np. migdałowego lub owsianego ) 5-6 daktyli (lub 4 łyżki syropu z agawy, syropu klonowego, miodu) pół szklanki ulubionych bakalii (u mnie suszone jagody
Domowa Cookierenka Agihard. Dzisiaj czeka mnie pierwsza w życiu a'la rozmowa kwalifikacyjna! PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej brązowej ciecierzycy (można użyć tej samej ilości zwykłej ciecierzycy z puszki) ~jajko ~20g kakao ~łyżka mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~dolałam jeszcze ok. 1/3 szklanki mleka bo mąka kokosowa mocno zagęściła masę. ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku Ciecierzycę zmiksować na gładką masę, następnie dodać
breakfast of dreams