Ciasto bananowe z karmelem 215lodówki. Na nasz spód z ciasteczek wykładamy masę kajmakową. Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i skrapiamy je odrobiną soku z cytryny, żeby nie siniały. Następnie na kajmak wykładamy pokrojone banany,w formie spirali żeby nachodziły na siebie. Następnie na to wykładamy ubity serek mascarpone i rozsmarowujemy go po całości. Ciasto przed podaniem najlepiej odstawić do lodówki na minimum
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto Snickers 251Prawdziwy hit każdej domowej imprezy, aż dziwne że dopiero teraz po raz pierwszy upiekłam o ciasto. Zdecydowanie wygrywa ono wszystko, kruche ciasto, miód, orzechy i kajmak... mmm niebo w gębie! Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej
Pychotkaaa
Mini deserki banoffee 182masy krówkowej kajmakowej, 1 kartonik słodkiej śmietany 30-36% - około 300-350 ml, 100 g herbatników, 3 banany, 1 łyżeczka cukru pudru, 1 łyżeczka kakao. Serek mascarpone oraz kajmak dokładnie zmiksować na gładką masę. Śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru na sztywno. Herbatniki pokruszyć (można zmiksować w blenderze, ale ja wolę jak są wyczuwalne kawałki ciasteczek, więc kruszę je ręką
Moja kraina smaków
Naleśniki banoffee 173słodkiej śmietany 30-36%, 2 banany, 1/2 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki kakao lub tartej czekolady do ozdoby. Usmażyć naleśniki z podanego przepisu. Przygotować krem kajmakowy: serek mascarpone oraz kajmak dokładnie zmiksować na gładką masę. Śmietanę ubić z odrobiną cukru pudru na sztywno. Banany pokroić w plasterki. Każdego naleśnika (1 połowę) posmarować kremem kajmakowym, na wierzchu ułożyć plasterki bananów, złożyć
Moja kraina smaków
Przekąska do kawy -Andruty 336Andrutów bardzo dawno nie robiłam ,a że zalegał mi jeden składnik dokupiłam resztę i po 2 godzinach można już było wcinać batoniki . składniki 1 paczka wafli tortowych 1 puszka kajmaku o smaku krówkowy ok 6 kostek czekolady bialej roztopionej rozmieszać puszkę masy i smarować .Ja zużyłam wszystkie andruty .A masa w ten sposób nie jest za gęsta . Potem przyłożyć
Moje Wyroby
Ciasto Rocher 409orzechów, dokładnie mieszamy. Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy równo herbatniki. Na nich rozsmarowujemy masę z mascarpone z orzechami i wafelkiem. Kolejną warstwą są ponownie herbatniki, następną kajmak z orzechami i ostatnia warstwa herbatników. Na wierzchu rozkładamy pozostałą część odłożonego białego kremu mascarpone. na górę ciasta ścieramy białą czekoladę. Ciasto chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc aby herbatniki
VioletoweKucharzenie
Ciasto 3 bit 195powinno wejść 14-15 herbatników ). Na herbatniki wyłożyć masę budyniową, wyrównać i przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody
NiePieprz.pl
Ciasto 3 bit 194powinno wejść 14-15 herbatników ). Na herbatniki wyłożyć masę budyniową, wyrównać i przykryć kolejną warstwą herbatników. Masę kajmakową przełożyć do miseczki i energicznie wymieszać by była bardziej elastyczna. Rozsmarować kajmak na herbatnikach, wyrównać i wyłożyć ostatnią warstwę herbatników. Bita śmietana: Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać śmietan-fixy, lub rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody
NiePieprz.pl
Tort słonecznikowy z kajmakiem 239wszystkich fanów słodkości polecam ten słonecznikowy tort. Chrupkość słonecznika przełamują smak śmietanki z kajmakiem. Czekoladowy biszkopt jest dopełnieniem całości. Znakomicie smakuje delikatnie zmrożony! Biszkopt: 125 g margaryny 60 g gorzkiej czekolady 85% 2 łyżki kakao 2 jajka 0,5 szklanki białego cukru 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
VioletoweKucharzenie
Mini pavlova z mango i marakują 190miąższem z marakui. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Tort bezowy z kawą → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Deser jaglany z jagodami i bezą
Oryginalny smak
Tort bezowy z kremem kajmakowym i pekanami 176minut. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić blaty na około 15 minut. Następnie wyjąć blaty bezowe z piekarnika i całkowicie ostudzić. Mascarpone, bardzo zimną śmietankę kremówkę i kajmak ubijać razem przez około 2 minuty na puszysty krem. Następnie dodać posiekane orzechy i wszystko dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blat bezowy, przykryć drugim blatem i udekorować wg uznania. Ja udekorowałam
Smaki Armine
Drożdżowe kaczuszki z karmelem. 178jajko. Wlać przestudzone mleko. Wyrobić gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Podzielić je na 10 części. Formować trzy kulki. Jedną większa na brzuszek, tą nadziewamy kajmakiem. Kolejną mniejszą na głowę i ostatnią malutką kuleczkę na dziób. Sklejamy je smarując jajkiem. Odstawiamy na około 15 min aby jeszcze trochę podrosły, smarujemy całe jajkiem i wkładamy do piekarnika
Radość kipiąca uśmiechem.
TARTALETKI WIELKANOCNE 199tartaletek. Tartaletki najlepiej dekorować ozdobami cukrowymi przed podaniem, ponieważ śmietana rozpuszcza kolor ozdób cukrowych. Życzę udanych wypieków! Moją propozycją na Święta Wielkanocne są: pyszny mazurek czekoladowy z kajmakiem, aromatyczna babka cytrynowa or az bardzo efektowne i smaczne ciasto szpinakowo truskawkowe. Tartaletki wielkanocne z kolorowymi drażami. Nie chcesz przegapić żadnego przepisu? Zapisz się do NEWSLETTERA lub subskrybuj kanał
RITA food channel
TRADYCYJNY MAZUREK WIELKANOCNY Z KAJMAKIEM I MIGDAŁAMI 238spodem (można na wierzchu wałka zrobić wzorek widelcem). Kruche ciasto piec w temperaturze 190'C przez około 20 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika, wystudzić. Na spód ciasta wyłożyć kajmak, rozsmarować go równomiernie. Kostki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, przełożyć do woreczka i delikatnie odciąć brzeg, ale tylko tyle, żeby wyciskać cienkie paseczki czekolady. Mazurka udekorowałam napisem z czekolady i palmami
Zrób to smacznie