CIASTO Z MASĄ KRÓWKOWĄ, ŚMIETANĄ I ORZECHAMI 300pieczenia (Skworcu) * 2 łyżeczki cukru waniliowego (Skworcu) Dodatkowo: * 250 ml śmietany kremówki 36% * 200 g serka mascarpone * cukier puder (ilość według upodobania) * puszka masy krówkowej o smaku kajmaku (Helio) * 100 g orzechów włoskich (Helio) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier. Następnie dodawać po kolei żółtka
Zrób to smacznie
Snicers bez pieczenia 224Idealne ciasto na każdą okazję. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale efekt jest super! Polecam! Składniki : * opakowanie czarnych herbatników * opakowanie kakaowych herbatników * puszka kajmaku * 3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem * litr mleka * 200g orzechów ziemnych * pół szklanki cukru trzcinowego Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć
Magiczne Życie Marty
Mazurek 207przygotujemy nasze surowe mazurki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do zarumienienia się na złoty kolor - koło 20-30 min. Zdobimy je według uznania, u mnie kajmak i deserowa czekolada. A na wierzch bakalie, pisaki cukrowe. Widziałam, że można zdobić samą czekoladą, czekoladą i następnie posypać bakaliami albo dżemem lub marmoladą.. Ile głów tyle pomysłów
Justa próbuje gotować
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 350jakości) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jaj 200 g herbatników 100 g masła cukier puder do masy - 1 szklanka (tutaj najlepiej dobrać ilość wg uznania, bo masa z dodatkiem kajmaku już jest słodkawa) Wykonanie: Blaszkę pokryć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć zmielone z masłem herbatniki. W misie miksera umieścić ser, dołożyć do niego 1 i 1/2 puszki masy
Poezja Smaków - blog kulinarny
Wesołych Świąt :) Przepisy na Wielkanoc z zeszłego roku 179przepiórczymi jajami i suszonymi pomidorami Oszukany, ale szybki bezglutenowy żurek z quinoy ;) Jajka faszerowane pastą z quinoy i chrzanu Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem
Quinoa Raz!
NAJPROSTSZY MAZUREK CZEKOLADOWY (LAST MINUTE) 209rodzaju! Taki mazurek na pewno oczaruje Waszą rodzinę i bliskich, przekonajcie się o tym sami :) P.s. A TU (klik) i TU (klik) znajdziecie równie obłędne mazurki w wersji z kajmakiem i lemon curdem 😙 SKŁADNIKI NA CIASTO: 180 g mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g zimnego masła 1 żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Słodko-Słony Świat Ilony
Mazurek kajmakowy - jajko 285Mazurek kajmakowy na delikatnym cienkim cieście w formie jajka - pisanki. Ciasto z dodatkiem ugotowanych żółtek jest bardzo kruche i łamliwe i takie właśnie na być. Połączone z lepkim kajmakiem jest dość stabilne i raczej nie grozi mu pęknięcie podczas przenoszenia. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne
Tort motyl 253szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 250 ml kremówki 2 łyżki cukru 1 śmietan fix Krem kajmakowy: 300 ml kremówki 250 g serka mascarpone 1 puszka kajmaku Poncz: 1 szklanka gorącej wody lub herbaty 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny Dekoracja: 500 ml kremówki 3 łyżki cukru 1-2 śmietan fixy kolorowa posypka tarta gorzka czekolada
Ewusiowe Smaki
Pijany adwokat 355pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Masa adwokatowa: puszka masy krówkowej o smaku adwokata od Helio 250 g. serka mascarpone Kajmak miksujemy dokładnie serkiem. Masa śmietanowa: 1/2 litra śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem i odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy w kąpieli
Cynamonowe szczęście
Ciasto krówka budyniowa na krakersach z bananami 18545Zapraszam na pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową, budyniową i bananami. Ciasto jest ciekawe w smaku, słodkie od bananów i kajmaku oraz lekko słone od krakersów. Uważam, że proste w przygotowaniu i w miarę szybkie, trzeba tylko poczekać, aż trochę przestygnie budyń. Ciasto jest kremowe, aromatyczne, bez pieczenia i będzie smakowało szczególnie osobom, które lubią banany, polecam… (przepis zmodyfikowany
Mała Cukierenka
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 387cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik
Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze serniki 229prostu zmielić w maszynce. Dajcie znać w komentarzu, jeśli pomogłam w wyborze i jakie ciasto króluje na Waszym świątecznym stole 😊 Sernik z rodzynkami Sernik z masą krówkową (kajmak) Sernik Pina Colada Sernik w łaty Seromakowiec bez spodu
Kuchcik gotuje
Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! 36490Bezę w tym wydaniu swego czasu chętnie konsumowałam w cukierniach Sowy. Jeśli uwielbiacie słodkości tak jak ja, to gorąco Wam ją polecam :) Krucha, chrupiąca beza i krem z dodatkiem kajmaku oraz daktyli i orzechów włoskich to prawdziwa rozkosz dla podniebienia :) Inspiracja: Wilk Syty […] The post Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #17 Tarta bez pieczenia z czekoladą i bananami 1117połączenie banana z czekoladą, a chrupiący spód ciasteczkowy idealnie dopasował całość. Na pewno znacie popularną tartę banoffee pie , ma praktycznie te same składniki, ale zamiast masy czekoladowej znajdziecie tam kajmak. Pomyślałam sobie, że z czekoladą to połączenie byłoby równie pyszne. Pomyślałam, mąż przytaknął, przetestowałam i wyszło rewelacyjnie Serdecznie wam polecam nie tylko na urodziny. Składniki na tortownicę o średnicy 20cm
Relaxtime
Tort kufel piwa 219powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy orzechy. Krem kajmakowy Do śmietany dodajemy mascarpone i ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy kajmak i mieszamy do połączenia się składników. Krem maślany (Swiss meringue buttercream) Masło o temperaturze pokojowej kroimy w kostkę. Białka przekładamy do metalowej miski. Dodajemy szczyptę soli i cukier. Miskę ustawiamy
Wędrówki po kuchni