jogurtowe - 4574 przepisów (strona:111/305)

Bułeczki jogurtowe 136

Podczas siedzenia w domu, zaczęłam piec domowe bułeczki, zawsze miałam na to ochotę teraz także znalazłam na to czas i dziś zapraszam Was na pyszne bułeczki jogurtowe. Składniki: 500 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1, 5 łyżeczki cukru 1, 5 łyżeczki soli 1 jajko 70 g masła 20 g drożdży Do miseczki wlewamy ciepłe mleko

Cynamonowe szczęście
Biszkopt z masą truskawkową i cytrynową pianką 424

truskawkami. Taką masę truskawkową wykorzystywałam już kilka razy ( zobacz przepis na: ciasto z masą budyniową oraz masą truskawkową wg siostry Anastazji oraz ciasto z truskawkową masą i masą jogurtową) . Jak można się łatwo domyśleć lubię to rozwiązanie:) Tego typu ciasta bardzo smakują mi i moim bliskim. Tutaj dodatkowo całość wychodzi bardzo lekka za sprawą pianki cytrynowej, a posypanie wierzchu zmiksowanymi

Smaki Na Talerzu
Sałatka z pieczonym kurczakiem + film 78

Sałatka z pieczonym kurczakiem z dodatkiem sałaty, pomidorków, cebuli i oliwek, polana sosem jogurtowo-keczupowym to pyszna przekąska na każdą okazję. Taka sałatka może również stanowić szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości.     składniki na 3 porcje opakowanie mixu sałat 2 pieczone udka 1 czerwona cebula 8-10 pomidorków koktajlowych lub papryczkowych garść czarnych oliwek sos 3 łyżki jogurtu naturalnego

Smakowite Dania
Deser jogurtowy z bakaliami i waflami ryżowymi. 110

Dziś zapraszam na deser jogurtowy z bakaliami i waflami ryżowymi. Smaczny i to co lubię najbardziej - szybki! Zrobiłam go pierwszy raz, ale już wiem, że nie ostatni.  To co, zapraszam! Składniki; 3 jogurty naturalne 6 wafli ryżowych   Kupiec 5 dag płatków migdałowych   Skworcu 5 łyżek miodu ( ja użyłam z dodatkiem soku malinowego )  Skworcu 1 szklanka suszonej

Radość kipiąca uśmiechem.
Przepisy z rabarbarem 154

sezon na rabarbar jest dość krótki, dlatego trzeba z niego korzystać póki można Rabarbar w mojej kuchni pojawił się dość niedawno. Kiedyś występował tylko pod postacią kompotu oraz ciasta jogurtowego, dlatego nie był to mój ulubiony, wiosenny produkt. Obecnie dużo eksperymentuję i wyszukuję nowych pomysłów na wykorzystanie rabarbaru. Każdego roku wracam do klasyki i rabarbarowych ulubieńców, ale staram się też

365 dni dookoła kuchni
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 130

pozostawiamy do wystygnięcia i dopiero wówczas wyciągamy je z tortownicy. Sprawdzone przepisy na torty: Rumuński tort czekoladowy amandine , Tort węgierski z wiśniami , Tort orzechowy z orzechów laskowych , Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami Śmietankowa masa budyniowa W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy budyniowy krem śmietankowy. Jest to tradycyjny przepis na masę budyniową, w naszej rodzinie obecny od kilkudziesięciu lat. Przygotowanie masy

Gotujemy i jemy
Tort czekoladowo-śmietankowy z truskawkami 124

pozostawiamy do wystygnięcia i dopiero wówczas wyciągamy je z tortownicy. Sprawdzone przepisy na torty: Rumuński tort czekoladowy amandine , Tort węgierski z wiśniami , Tort orzechowy z orzechów laskowych , Tort śmietankowo-jogurtowy z truskawkami Śmietankowa masa budyniowa W czasie gdy ciasto stygnie przygotowujemy budyniowy krem śmietankowy. Jest to tradycyjny przepis na masę budyniową, w naszej rodzinie obecny od kilkudziesięciu lat. Przygotowanie masy

Korniszonki
Truskawkowa Panna Cotta 119

truskawkowych takich albo takich czy sorbetu truskawkowego polecam deser Panna Cottę w wersji roślinnej. Pięknie się prezentuje i pysznie smakuje! Polecam również czekoladową panna cottę . A wielbicielom truskawek polecam jogurtowy tort z truskawkami . Składniki (na 4 porcyjki): 200 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego 3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) sok z połowy

Lamarida.pl
Zielona zupa krem 139

usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i delikatnie solimy. Pomidorki sparzamy wrzątkiem i ściągamy skórkę. Na talerz wylewamy zupę, dodajemy jogurtowego kleksa, kawałki usmażonego kurczaka i połówki pomidorkó w. Smacznego

Kulinarne przemyslenia
Tarta z zielonymi szparagami i boczkiem 116

boczek i mieszamy. Na ułożone w formie ciasto wylewamy przygotowaną masę, na wierzchu układamy kawałki szparagów.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kolejne 15 minut (masa jogurtowo-jajeczna powinna się ściąć). Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego

bistro mama
Placek z rabarbarem i truskawkami, czyli klasyka wiosennych słodkości 132

wylewa się masa świeżych owoców i warzyw, a wśród nich pierwszy rabarbar i truskawki. Połączenie tych dwóch to absolutna klasyka i wiosenny must have na talerzach. Pod kruszonką, w jogurtowym deserze albo pod postacią placka z owocami, ten duet zawsze wyśmienicie się sprawdza! Na kuchennym blacie dziś pyszni się rabarbarowo-truskawkowe niebo pod kruchą kratką z ciasta. Słodycz truskawek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ziołowy dip do warzyw 95

jogurtowy z natką pietruszki, szczypiorkiem i ziołami - do grillowanych warzyw lub szaszłyków idealny! Szybki w przygotowaniu - tylko 4 składniki, dwie minuty i gotowe! Składniki: 6 łyżek gęstego jogurtu naturalnego, łyżka posiekanego szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów Przygotowanie: Do jogurtu dodajemy przyprawę oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Mieszamy. #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Lena Gotuje
Jajka nadziewane łososiem 115

podawaj od razu lub przechowuj w lodówce.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na koktajle owocowe… Koktajl z grejpfrutem Koktajl jabłkowo-malinowy Koktajl z mango i banana Koktajl jogurtowo-pomarańczowy Koktajl witaminowy

Kulinarny S.O.S.
Napój jogurtowy mango - rabarbar 89

latem i wiosną i jesienią. Rabarbar dostępny jest prawie przez cały rok więc nie ma problemu, mango także jest na półkach przez cały rok. Polecam zatem pyszny napój. Jogurtowy napój. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczarkowe risotto / Mushroom risotto 64

ryż wchłonie płyn. W międzyczasie kroimy ser w średnią kostkę, mieszamy w misce z jogurtem, pieprzem i ziołami. Gdy na patelni prawie nie ma śladu po bulionie wrzucamy sos jogurtowy i smażymy mieszając aż ser się rozpuści, a sos osiągnie właściwą konsystencję, ma być kleiste, ale nie lejące. First step is to cut the onion into medium cubes, wash

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania