stopni i pieczemy w kąpieli wodnej 90-100 minut. Studzimy najlepiej na kratce ale jeszcze w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony wstawiamy do lodówki, w tym czasie robimy mus jogurtowy. Galaretki rozrabiamy w 300ml wrzątku, jak zaczyna tężeć mieszamy z jogurtem i wylewamy na schłodzony sernik, dekorujemy winogronem i schładzamy kilka godzin. Smacznego
Wypieki ReneOrientalny sos jogurtowy z miętą i aromatem cytrynowym. Idealny do mięsa, ryby czy grillowanych warzyw. Jest doskonały! W smaku świeży i orzeźwiający z lekką nutą ostrości. Gdy pierwszy raz go spróbowałam - w pewnej restauracji - to od razu w nim się zakochałam. Wróciłam do domu i starałam się go odtworzyć - udało się 😀 Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżka soku
Kuchnia MagdaLenyodkryć i dobrych emocji. Sobota z ciastem i kubkiem gorącej herbaty. To ciasto też było pewnym odkryciem, bowiem upiekłam go z dodatkiem mąki żytniej. Dorota , gdy zobaczyła moje ciasto jogurtowe z pomarańczami , poleciła wypróbować jej przepis na podobne ciasto w wersji fit. Nie odkładając kulinarnych eksperymentów na później upiekłam jogurtowo-żytnie ciasto. Dla przełamania smaku dodałam jabłka i porzeczki. Pyszne
Obiad gotowyPyszny przepis na szybki obiad? Takie lubię najbardziej :) Dzisiaj zapraszam na razowy makaron z brokułami i indykiem w jogurtowym sosie. Prosto, smacznie i zdrowo - czego chcieć więcej? SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 620 kcal) 200 g filetu lub sznycli z indyka 200 g makronu pełnoziarnistego np. penne 500 g brokuła (może być mrożony) 4 łyżki jogurtu naturalnego
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: spód: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 kostki masła łyżka zimnego smalcu 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru pudru szczypta soli masa jogurtowa: 3 kubeczki jogurtu greckiego (3x180g) 3 jajka 1 łyżka mąki cukier wanilia 2 łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy
Luźna Kuchniamojej rodzinie należę tym samym do mniejszości. Panuje u nas opinia, że muffinki to po prostu takie „buły”. Aby […] Artykuł Muffinki z jagodami, miodem i polewą jogurtową pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkamieszamy mascarpone z jogurtem naturalnym i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, przyprawiamy solą i pieprzem. Do powstałego sosu możemy dodać świeże zioła, bądź ulubione przyprawy. Na talerzu rozsmarowujemy sos jogurtowy, układamy kilka kotlecików i sałatę. Kotleciki świetnie smakują ze świeżym pieczywem. Smacznego
Plate of JoyPlacki jogurtowe są zdecydowanymi faworytami w moim spisie placków. Robię je na kilka sposobów i z różnymi rodzajami jogurtu np Placki na jogurcie greckim z gruszkami , które podbiły Wasze serca. Dzisiaj pod nóż, a raczej pod łyżkę poszło kiwi oraz jogurt naturalny. Efekty znajdziecie poniżej :) Składniki: 3 jajka 300ml jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku
ChilliJemyszarlotki i łyżeczkę brązowego cukru. Zalewamy gorącą kawą i dopełniamy mlekiem skondensowanym. Dekorujemy bitą śmietaną , cynamonem, cukrem oraz odrobiną miodu. Do tego chips jabłkowy i gotowe! *** CIASTO JOGURTOWE Z ŻURAWINĄ: SKŁADNIKI: * gęsty jogurt naturalny – 250 g * stopione masło – 120 g * jajko – 3 szt * skórka pomarańczowa – 1 łyżeczka * mąka pszenna – 450 g * cukier
Ostra na Słodkookazji Dnia Taty zapraszam na prosty przepis na tort jogurtowy z truskawk ami. Czytaj więcej
Ana Mari's worldboczkiem, studzimy. Jajko ubijamy z jogurtem i oliwą, dodajemy szczyptę soli, cukru i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy. Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Masę jogurtową przekładamy do foremki, wyrównujemy. Obkładamy podsmażoną cebulką z boczkiem, plasterkami kiełbasy, plastrami pomidora i serem. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopni. Po wyjęciu z piekarnika wytrawny placek dekorujemy świeżą bazylią
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMega łatwe i mega smaczne, ciasto jogurtowe ze śliwkami. Można oczywiście użyć dowolnych owoców. Miarką jest tutaj kubek od jogurtu. Odmierzamy nim mąkę, olej, cukier i oczywiście jogurt. Ciasto mieszamy łyżką, nie miksujemy, to bardzo ważne, chyba że lubimy zakalec :) Więc do dzieła:) Składniki: kubeczek jogurtu naturalnego 200 ml 3 kubeczki (3x 200ml ) mąki
Takie tam pichceniesezon śliwkowy, to obowiązkowo ciasto jogurtowe ze śliwkami. Przepis jest dziecinnie prosty i szybki, a ciasto cudownie miękkie, wilgotne, pełne owoców- po prostu pyszne :) SKŁADNIKI (40 cm x 23 cm) 2,5 szklanki maki orkiszowej jasnej lub pszennej 1 szklanka brązowego cukru lub ksylitolu 400g jogurtu greckiego lub naturalnego gęstego 3 jajka 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku
DefinicjaSmakucukrem pudrem i rozpuszczoną żelatyną. Upić śmietankę, pod koniec ubijania dodać zawartość torebki z proszkiem o smaku owoców leśnych - miksować chwilę. Do jogurtu dodać śmietankę, delikatnie połączyć składniki. Masaę jogurtową przelać do tortownicy i wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku. Pozostawić do ostygnięcia. Na lekko stężałym jogurtowcu ułożyć owoce, zalać galaretką. Odstawić na noc do lodówki. Smacznego
kolorowotorcikowo