FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie

FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie

FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie

  Składniki: spód: 2 kubki mąki krupczatki 0,5 kostki masła łyżka zimnego smalcu 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki cukru pudru szczypta soli  masa jogurtowa: 3 kubeczki jogurtu greckiego (3x180g) 3 jajka 1 łyżka mąki cukier wanilia  2 łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy, dodajemy masło i smalec, siekamy szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy cukier, sól, wodę i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.