tahiny możesz zrobić świetny sos jogurtowy idealny do warzyw lub warzywnych burgerów . Do zabielania zupy krem jak w przypadku tej zupy marchewkowej . Do koktajli oraz smoothie - nadaje im orzechowego posmaku. Ja bardzo lubię koktajl zrobiony z banana z dodatkiem ok. 2 łyżek tahiny, 2 suszonych daktyli oraz kefiru. Jako dodatek do ciast i ciasteczek, np. zamiast masła orzechowego
Chilli Czosnek i Oliwamasy serowo-jogurtowej. 6) Masę serowo-jogurtową wylać na przygotowany wcześniej spód, wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia. 7) Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i wystudzić. 8) Kiedy sernik stężej, poukładać na nim owoce, zalać lekko tężejącą galaretką i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem
Fitsweet.memasy serowo-jogurtowej. 6) Masę serowo-jogurtową wylać na przygotowany wcześniej spód, wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia. 7) Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody i wystudzić. 8) Kiedy sernik stężej, poukładać na nim owoce, zalać lekko tężejącą galaretką i ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin. 9) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem
Fitsweet.metort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską
Kulinarne przygody Gatitysałatką colesław . I obowiązkowo z jogurtowym sosem czosnkowym . Czasami trzeba zgrzeszyć :) Składniki marynaty do mięsa: duża pierś z kurczaka (moja ważyła 450 g) 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej 2 duże ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżka oliwy Składniki ciasta na panierkę: 1 duże jajko
Smak mojego domutruskawkami i bezą 10. Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami 15. Torcik truskawkowy na bezowym spodzie 16. Torcik z truskawkami i ajerkoniakiem 17. Sernik na zimno z owocami lata 18. Biszkopt bezglutenowy z jogurtową pianką i truskawkami 19. Sernik na zimno
Przepisy Aleksandrysmak. Chałka, którą zrobisz będzie bardzo delikatna, nie będzie sucha, a do tego pozostanie świeża przez dłuższy czas. Chałkę możesz przygotować z całej dużej porcji ciasta i upiec ją na dużej blaszce lub zrobić ciasto z połowy składników aby chałka była mała i szybko zniknęła. Blog nietylkopasta.pl to nie tylko najlepsze przepisy dla Ciebie i Twojej rodziny, ale także piękne(...)Zapach Świąt Dodaj do koszyka Forma do babki kwiat Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Polecam Wam także inne przepisy na pieczywo: – bułeczki jogurtowe – kajzerki – bagietki – chleb pszenny z garnka – bajgle – chlebek z pesto – focaccia z pomidorami – bułki do hamburgerów – pieczywo na zakwasie – pieczywo
nietylkopasta.plDziś przedstawiam Wam nie za słodkie ciasto jogurtowo -bananowe z polewa czekoladową. Mam nadzieję że podpasuje Wam ten przepis :) Już go mało zostało, dobrze że zrobiłam zdjęcie. Składniki biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki cukru brązowego 2/3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Dodajemy do nich stopniowo cukier, a dopiero(...)brytfanki wyłożonej papierem do pieczenia. W stawiamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25 min. Po upieczeniu wystudzić i dopiero później przekroić na 2 części. Składniki na krem jogurtowy: 2 jogurty naturalne 400 ml 3 łyżki cukru brązowego 6 łyżeczek żelatyny 1 śnieżka 200 ml mleka 6 bananów Żelatynę dokładnie rozpuścić w 1/4 szklance wrzątku. Banany obrać i pokroić
Panda i jej światnaturalnego 350 g truskawek Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i miksujemy do połączenia. Odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki. Budyń gotujemy wg wskazówek zawartych na opakowaniu. 200 g truskawek miksujemy z jogurtem na mus, Pozostałe kroimy na plasterki. Naleśniki smarujemy budyniem, dajemy po kilka plasterków truskawek. Polewamy sosem jogurtowo-truskawkowym
Smaki Na Talerzukwiat, ale wytrawny. Pyszny jogurtowy chlebek ze sprawdzonego przepisu, z którego piekłam bułeczki , teraz z drobnymi zmianami. Z dodatkiem czosnku, masła i natki pietruszki, a do tego wszystkiego serce z sera camembert. Ser cudownie stopiony, w którym można maczać odrywane płatki drożdżowego chleba - cóż jeszcze więcej do szczęścia potrzeba? Polecam serdecznie :) Składniki: Ciasto: 225 g mąki pszennej + mąka
Kocham..lubię..gotuję..udało się uformować placek Z wyrobionego ciasta rozwałkować placek o grubości około 0,5cm Rozwałkowany placek położyć na rozgrzaną suchą patelnię i smażyć na dość dużym ogniu po obu stronach Pomidorki i oliwki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać Łyżeczkę pasty ajvar i łyżeczkę jogurtu wymieszać Na gotowym chlebku rozsmarować trochę jogurtu i mieszankę jogurtowo-paprykową Położyć pomidorki i oliwki
HealthyCreationsNaleśniki podwójnie szpinakowe, bo zielone ciasto koloryzywane jest dodatkiem szpinaku, następnie posmarowane ricottą i obłożone duszonym szpinakiem z czosnkiem i gałką muszkatałałową, na koniec posypane parmezanem i zapieczone w piekarniku. Można użyć szpinaku mrożonego, ale zdecydowanie smaczniejsze są przygotowane ze świeżych zielonych listków. Świetne na obiad lub wegeteriańską kolację. Można podać z sosem jogurtowym, pomidorowym lub po prostu posypane pestkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przeglądając album ze zdjęciami i notatki natchnęłam się na przepis, który zapomniałam opublikować.Bez wahania zabrałam się do pisania postu by się podzielić z Wami przepisem
Kulinarne pyszności MolkiZapraszam na kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 12 przepisów. Joanna Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym Sabina Pyszne ciasto murzynek Małgorzata Frytki z marchewki i selera Gosia Wieniec Trzech Króli Magdalena Faworki trydenckie Anna Koktajle na Karnawał Małgorzata Pikantny ketchup z marchewką(...)Waniliowa panna cotta z chia i mandarynkami Diana Ciasteczka z kleiku ryżowego Paulina Roladki z szynki szwarcwaldzkiej zapiekane z serem i morelami Magdalena Jogurtowy serniczek w słoiczku Marzena Zimowe kakao A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martysolidną porcję farszu i zalepiamy ciasto do góry , aż utworzy dużą kulę , którą delikatnie spłaszczamy ręką . Rozgrzewamy patelnię , przetartą oliwą i smażymy na niej chaczapuri, 2 razy po 3 minuty z każdej strony . Koniecznie trzeba smażyć dwukrotnie ,żeby uzyskać lekką chrupkość i właściwe wypieczenie . Chaczapuri jest gotowe – podajemy z sałatką i sosem czosnkowo jogurtowym z dodatkiem kminku Smacznego. Post
Ogrodnik w podróży