Gęsty jogurtowy sosik podawany na zimno. Fajnie się sprawdzi jako dodatek do krakersów… do przekąsek… do frytek… do mięsa z grilla. Można nim polać również gotowane lub pieczone warzywa np. kalafior, brokuł, cukinię. Sos polecam do… ** Paluszków serowych z ciasta francuskiego ** Cukinii faszerowanej mięsem ** Gniazdek z mięsa mielonego ** Szaszłyków drobiowych z ananasem (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Kulinarny S.O.S.kawałkiem zmiksowanej dyni czy cukinii. Spróbujcie a nie pożałujecie. To ciasto jest wilgotne i puszyste jednocześnie, delikatne i tak pyszne, że znika bardzo szybko, jeszcze zanim dobrze wystygnie. Nikt z domowników nie domyślił się, że przemyciłam w nim warzywo a smakiem byli zachwyceni. Zobacz też przepis na Placek jogurtowy z owocami - przygotowuje się go równie szybko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzanabijamy po jednej brukselce na patyczek do szaszłyków i zanurzamy w cieście. Oblepiamy dokładnie brukselkę. I zanurzamy w gorącym oleju. Trzymamy około minuty. I tak po kolei z każdą brukselką. Wyjmujemy na papierowy ręczniczek żeby odsączyć. Podajemy koniecznie z sosem słodko-kwaśnym lub słodko-pikantnym albo dipem jogurtowym (gęsty jogurt naturalny ucieramy do smaku z utartym imbirem, sokiem z cytryny
Marder&Marder Manufacturejest wilgotny w środku od sera, ale jak lekko ostygnie ciasto robi się bardziej zwarte Składniki: 1 jajko 200g chudego sera białego (kostka) 3 łyżki otrębów 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól, kminek, papryka, oregano nasiona do posypania dodatki do środka (u mnie, kurczak, pomidor, mieszanka sałat, sos jogurtowy) Sposób przygotowania: Z sera staramy się odcisnąć jak najwięcej wody
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpiekarni i kiedyś przyniósł nam wyśmienite bułeczki z kremem jogurtowym. Od dwóch lat próbuję zrobić podobne i chyba w końcu znalazłam najbardziej zbliżony przepis;) Pyszne, delikatne bułeczki i obłędny krem waniliowy... Do tego odrobina kwaśnych porzeczek dla przełamania smaku i nic więcej mi już nie trzeba! Inspiracja Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, szklanka mleka, jajko, 4 łyżki cukru pudru
Z miłości do słodkościBabeczki jogurtowe z konfiturą malinową Dr. Oetker Kiedy brak czasu, a goście w drodze, polecam zrobić babeczki - mało pracy, mało bałaganu w kuchni, a efekt - pycha !!! Zrobiłam wczoraj wieczorem, dziś już nie ma :( Opakowanie zawiera: * 12 foremek * konfiturę malinową * ciasto Trzeba dodać: * 3 jaja * 75 g jogurtu naturalnego ( około pół kubka jogurtu ) * 100 ml oleju Sposób przygotowania
kolorowotorcikowoDziś ciasto proste w wykonaniu , orzeźwiające dzięki dodatkowi owoców. Ja robie je z jogurtem naturalnym , bo lubię jego kwaskowaty posmak , ale można zastąpić go także owocowym , lub waniliowym. Efekt końcowy będzie troszkę inny , ale równie pyszny. Biszkoptowy spód ... masa jogurtowa i solidna warstwa zatopionych w żelu truskawek . Użyłam mrożonych ,ale w sezonie oczywiście jak najlepsze będą świeże. Biszkopt
Malinowa Kawiarenkarazem dodałam je w całości… Zmiksuję je następnym razem Sernik wyszedł bardzo lekki i nie za słodki. Można oczywiście zwiększyć ilość cukru, jeśli ktoś lubi bardzo słodkie ciasta. Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła(...)delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową. Wylać masę na truskawki -uważając, żeby się nie przewróciły. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby masa stężała. Po tym czasie rozrobić galaretkę- jeśli mamy mniejszą tortownicę to z połowy ilości wody a jeśli mamy większą tortownicę to z całości i przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Możemy dodatkowo udekorować wierzch ciasta truskawkami. Wstawiamy
UgotujmyTo.plZimno. Brr... Pada. Wieje.Niebo spowite gruba warstwą chmur. Nie mam czasu.Muszę jednak coś przyrządzić. Mam ochotę na...?Truskawki. I coś słodkiego.Kolejny szybki, lekki i
W kuchni Karmel-itkijagód, brzoskwiń, moreli, pomarańczy itp. Wybierzcie tylko jogurt i galaretkę o analogicznym smaku. Składniki: Biszkopt: 3 jajka (w temperaturze pokojowej) 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Masa jogurtowa: 30 dag malin (świeże, mrożone lub z syropu) 2 szklanki jogurtu malinowego (o temperaturze pokojowej) 4 czubate łyżeczki żelatyny 3 czubate łyżki cukru pudru galaretka malinowa Dodatkowo(...)trochę owoców do przybrania Wykonanie: Z białek ubijamy sztywną pianę. Pod koniec, nie przerywając ubijania, partiami dodajemy cukier i żółtka (na zmianę), a następnie przesianą mąkę ziemniaczaną i pszenną. Ciasto przekładamy do formy o średnicy 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia (sam spód) lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką bądź bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
MyCookBook.plSernik bez sera? To ciasto właśnie tak smakuje - jak delikatny sernik i dla niewtajemniczonych - nikt się nie domyśli, że nie ma w nim ani grama sera. Jest naprawdę pyszne, bardzo puszyste i lekkie. Polecam też inny mój wypiek: Styropian ( klik ) - podobną wersję sernika bez sera. Zapewniam, że obie są rewelacyjne. (Forma o wymiarach(...)masą jogurtową i stopniowo z ubitymi białkami. Całość delikatnie wymieszać za pomocą łyżki i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia oraz ciastkami. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 50-60 minut w 180 stopniach. Po wystygnięciu można posypać pudrem. UWAGA: Przez pierwsze 30 minut od wyłączenia piekarnika warto nie otwierać drzwiczek. Później delikatnie uchylić i studzić ciasto przez
Di gotujeCzas czytania: 2 min Zupa jogurtowa kojarzy mi się z Turcją pewnie dlatego, że to tam jadłam ją po raz pierwszy. Zupa jogurtowa to nie tylko
SprawdzonaKuchnia.pljednolite ciasto. Ciasto odstawiłam do wyrośnięcia. Powinno podwoić, a nawet potroić swoją objętość. Gdy tak się stało, przystąpiłam do smażenia placków. Na patelni rozgrzałam trochę oleju. Łyżką nabierałam porcje ciasta i wykładałam je na gorący tłuszcz. W środku placka robiłam małe zagłębienie i wkładałam w nie po ok. 0,5-1 łyżeczce dżemu. Dżem zakrywałam odrobiną ciasta i smażyłam placki(...)mniejszym ogniu. Usmażone racuszki wykładałam na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na placki, np.: placki jogurtowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-jogurtowe.html), placki z kaszy jaglanej z jabłkiem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/placki-z-kaszy-jaglanej-z-jabkiem.html), placki ziemniaczane z patisonem (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/placki-ziemniaczane-z-patisonem.html), placki
Waniliowe Improwizacjeśmietany kremówki 2 jajka sól, pieprz 1 kulka mozzarelli Sos jogurtowo-koperkowy: 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka majonezu 1 ząbek czosnku mały pęczek koperku sól, pieprz, cukier Naleśniki : Do miski wbić jaja, roztrzepać je i wlać mleko oraz wodę. Wsypać szczyptę soli. Mieszając, dosypywać stopniowo mąkę (tyle, aby ciasto nie było zbyt gęste). Następnie całość przelać do blendera, dodać
My simple kitchengrillować (kwasy tłuszczowe nie podlegają utlenianiu) lub wykorzystywać do pieczenia ciast czy ciasteczek; - można stosować do smarowania pieczywa; - świetnie się sprawdza w kosmetyce - odżywia skórę, paznokcie i włosy (można stosować go jako maska do włosów). Olej kokosowy jest bardzo wydajny - wystarczy tylko łyżka, na której możemy usmażyć np. pyszne jogurtowe naleśniki. :) Osoby odchudzające się - nie wystrzegajcie się oleju kokosowego! Najlepiej
MintTasteWiosna i Wielkanoc to czas bab, mazurków, serników i nie może ich zabraknąć na naszych stołach. Dziś moja propozycja to lekka, jogurtowa baba z lukrem pachnącym
Moje Małe Czarowanie