Zupa pieczarkowa. Przepis krok po kroku. 215akurat tego rodzaju dań ci u nas dostatek. Mamy całe mnóstwo rodzajów zup, a z każdego rodzaju ogrom wariacji. Możemy chociażby wyróżnić zupy: Jarzynowe Kremy Gulaszowe Kapuśniaki Makaronowe Z kaszą , ryżem Chłodniki Owocowe Grzybowe Buliony Rosoły Na zakwasie Można by długo wymieniać, a z każdej wychodzą kolejne modyfikacje. Gdzieś
kuron.com.pl
Proste ciasto marchewkowe, marchewkowiec bez miksera 244była w cieście widoczna, zetrzyjcie ją na drobnych oczkach tarki. Ja nie mam takiej potrzeby a i za bardzo leniwa chyba jestem, bo marchewka starta na zwykłej tarce jarzynowej W przepisie jest spora ilość cukru, następnym razem użyję połowę i dorzucę trochę daktyli lub żurawiny. Marchewkowiec przełożony dżemem lub solo, może robić nam za ciasto piernikowate. Przełożone kremem, trąci
Mieszam w Garnku
Pasztet pieczony z cukinii 277manna 3/4 szklanki olej 1/3 szklanki 4 jajka koperek pęczek ( można zamienić na pietruszkę) curry łyżeczka słodka papryka 1/2 łyżeczki sól pieprz Przygotowanie: Cukinię zetrzeć do miski na tarce jarzynowej, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wycisnąć porządnie z nadmiaru wody. Zetrzeć marchewkę i dodać do cukinii. Na patelni podsmażyć pokrojony drobno czosnek i cebulę
Swojskie jedzonko
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami. Krok po kroku. 275Cukinie cechuje magiczna uniwersalność. Można z niej robić rzeczy słodkie: ciasta, gofry, dżemy. Wytrawne, tutaj jest pełne pole do popisu: leczo , kotlety, placki. Zupy krem i jarzynowe oraz przetwory: w curry, sałatka czy ketchup. Nie wiem, czy znajdzie się drugie takie uniwersalne warzywo No chyba tylko poczciwa bulwa jaką jest
kuron.com.pl
Pulpety z cukinią w sosie z kaniami 187śmietany kremówki 30 % sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku Pulpety: Pierś z kurczaka i cebulę mielę maszynką do mięsa. Cukinię myje, nie obieram jej i ścieram na tarce jarzynowej. Cukinię startą solę i odstawiam na 30 minut aż puści sok. Przekładam ją na sito i mocno odciskam z wody. Cukinię dodaję do mięsa, wbijam jajko, dodaję parmezan, koper, bułkę tartą
wesoła kuchnia
kotlety rybne z jajkiem na twardo, brokułem-pyszne 184łyżeczki) -mąka około 4 łyżki -bułka karta do panierowania Rozmrożoną rybę mielimy lub rozdrabniamy w malakserze Dodajemy do niej drobniutko pokrojonego brokuła. Następnie dodajemy starte na tarce jarzynowej jajka na twardo,przyprawy, zmiażdżony czosnek, startą cebulkę, zmoczoną w wodzie i dokładnie odciśniętą kajzerkę i jajko. Wszystko mieszamy, dodajemy mąkę-tak by powstała masa. Następnie mokrymi rękami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zupy kremy - zestawienie najlepszych 227dodatkiem grzanek Zupa fasolowa z pieczarkami na ostro Zupa z białej kapusty i białych warzyw, z dodatkiem pieczarek Zupa z pomidorów z dodatkiem sera pleśniowego Zupa z cukinii Zupa jarzynowa z chrupiącym boczkiem Zupa z fioletowej marchwi Zupa dyniowa z grillowaną gruszką Zupa z pietruszki i selera,z dodatkiem jabłek i smażonych listków szałwii Zupa z batatów
Codzienna kuchnia niecodzienna
KETCHUP Z CUKINII BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo) 323Cukinię umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestki i miękki miąższ, pozostawiając tylko tylko ten twardy. Marchewkę umyć i obrać. Pomidory umyć. Cukinię, marchewkę i jabłka można zetrzeć na tarce jarzynowej lub pokroić z pomidorami na mniejsze kawałki. Całość wrzucić do garnka, dodać liście laurowe, zmielone przyprawy i ocet. Gotować na średniej wielkości ogniu bez przykrycia, pamiętając o mieszaniu
Ola la LCHF
Ogórkowa z zielonych ogórków 230patelni przesmażam na maśle cebulę, dodaje ziemniaki i dalej przesmażam minutę. Wlewam bulion, dodaję mięso z indyka i gotuję na wolnym ogniu 15 minut. Ogórki obrane ścieram na tarce jarzynowej i dodaje do zupy. Gotuję jeszcze pięć minut. Na końcu wlewam śmietanę, dodaję koper, doprawiam według uznania. Zupę podaję z grzankami i kawałkami ogórka zielonego
wesoła kuchnia
WYTRAWNY KWIAT Z CIASTA DROŻDŻOWEGO 147jajko 1 - 2 ząbek czosnku ok. 100 g żółtego sera np. gouda sezam ostra mielona papryka Przygotowanie: Kiełbasa - kroimy w drobną kostkę. Ser żółty - zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Rozczyn - 400 mleka podgrzać w rondelku. Drożdże rozkruszyć i dodać do podgrzanego mleka. Rozpuścić i odstawić na ok. 10-15 minut. Ciasto - 600 g mąki przesiać, dodać
Ciastka - domowe słodkości
Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami 209zalać wodą, lekko posolić i gotować do miękkości. Po wystudzeniu kapustę odcisnąć z nadmiaru wody. 2. W międzyczasie obrać cebulę, marchew i pieczarki. Cebulę posiekać, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej, a pieczarki pokroić w plasterki. 3. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, dusić do odparowania wody, następnie dodać marchewkę. Całość lekko posolić. Dorzucić kapustę, dokładnie wymieszać, chwilę
Kuchnia domowa Ani
PYCHOTKA JABŁKOWA NA ZIMNO 173litra mleka 1/2 szklanki cukru kryształ 2-3 łyżki cukru waniliowego Dodatkowo: 2 opakowania biszkoptów okrągłych posypka waflowa kakaowa Przygotowanie: Mus jabłkowy - jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Jabłka rozsmażyć wraz z cukrem. Smażyć do momentu otrzymania jednolitej masy. jabłka najlepiej rozsmażyć dzień wcześniej .W dzień wykonania deseru jabłka należy przełożyć do rondelka i podgrzać
Ciastka - domowe słodkości
Zupa koperkowa 167oraz słodka śmietanka. Jeśli macie mrożony, zielony groszek, możecie nim wzbogacić zupę, dodając go razem z koperkiem pod koniec gotowania. Jeśli interesują Was letnie zupy, polecam również “ Zupę jarzynową letnią “. The post Zupa koperkowa appeared first on Moja Delicja
Moja Delicja
Włoska zupa – stracciatella z cukinią. Jak podkręcić bulion z kostki? 205chyba największy wybór smaków. SKŁADNIKI składniki na 4 porcje PODKRĘCONY BULION – 1,5 litra wody + 3 kostki bulionowe bio o obniżonej zawartości sodu (2 drobiowe i 1 jarzynowa) – 1 duża szalotka w łupince, przecięta na pół – 1 duży ząbek czosnku, rozcięty na pół – ½ łyżeczki kolorowego pieprzu – 2-3 ziela angielskie – 2 liście laurowe
Karo in the Kitchen
Pieczeń z cukini 214papryki 1 łyżeczka ziół proansalskich płaska łyżka pieprzu 1 łyżka domowej wegety lub sól do smaku keksówka o wymiarach :30/15 cm Wykonanie : Cukinię myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o średnich oczkach, następnie przekładamy na sito i odstawiamy na kilka minut.Cebulę obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na maśle. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach, papryczkę
Sama słodycz i szczypta chili