jajko - 22300 przepisów (strona:1118/1487)

Biszkopt idealny 55111

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pewnie większość z was ma swój ulubiony i niezawodny przepis na biszkopt. Ja właśnie taki mam i chętnie

Marta Gotuje
Śledzie pod pierzynką 476

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Śledzie pod pierzynką znane inaczej szuba to warstwowa sałatka śledziowa z warzywami. Połączenie wyrazistych śledzi z łagodnymi warzywami

Marta Gotuje
Tort na roczek – tort motyl 178

Nie mogę uwierzyć jak minął ten rok. Moja mała córeczka dzisiaj ma urodziny. Jest to ogromne wydarzenie w życiu rodziców. Jeszcze takie roczne dziecko nie może

dom-agi.pl
Suflet serowy 184

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2

Humanistka w kuchni
Szybki chleb orkiszowy na drożdżach 273

Na co dzień jestem grzeczna. Jem bez glutenu, unikam laktozy, odżywiam się zdrowo i racjonalnie. Ale czasem… czasem muszę coś z tabeli rzeczy zakazanych. Kiedy

Gotuj z Blue Raven
Pesto szpinakowe i pasta z buraków 157

Za oknem szaro i smutno. Zamiast do wiosny, coraz bliżej mi do depresji. Spacer po parku nie przynosi ulgi, jedyne, co widzę, to grzechy zimy – papierki

Gotuj z Blue Raven
Czarne bułeczki drożdżowe 218

Czarny chleb zobaczyłam kiedyś podczas losowych poszukiwań w sieci. Nie pamiętam już, co było ich celem, ale pamiętam swoje zaskoczenie, gdy zobaczyłam absolutnie i doskonale czarny

Gotuj z Blue Raven
Hiszpańska zupa migdałowo-cebulowa 154

Pamiętacie wigilijną zupę migdałową? Jeden z komentarzy pod wpisem brzmiał: „O… na słodko? A ja już się nastawiałam na hiszpańską wersję (którąż to uwielbiam) […

Gotuj z Blue Raven
Piekielna pomidorowa z czekoladą 173

  Nie ma chyba bardziej tradycyjnej polskiej zupy (poza niedzielnym rosołem) niż poniedziałkowa pomidorowa z ryżem. I chociaż tradycja ta powoli odchodzi w zapomnienie, to jednak

Gotuj z Blue Raven
Pieczarkowa pasta kanapkowa 175

  Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby, pasują do wszystkiego, doprawić je można wszystkim (albo samą solą) i smakują. Są idealną bazą do pasztetów, zup, farszów. Poszłam

Gotuj z Blue Raven
Pierogi empanadas 394

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem

Marta Gotuje
Kotleciki z ryżu 367

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotleciki z ryżu są uniwersalną wersją kotletów do których możemy dodać to co akurat mamy w lodówce. Ja

Marta Gotuje
Kawowe lody z kawałkami bezy 236

Podobno lody w zimie hartują organizm :) Na dodatek nie ma nic lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania