dodatkowo z szynką. Na smakoszy serowych polecam włożyć dużo większy kawałek ok. 1,5 cm plastra sera. Składniki: 2 szt filet z kurczaka szynka wędzona 4 plastry ser żółty 4 plastry 1 szt jajka 5 łyżek bułka tarta 2 łyżki mąka 4 łyżki masło 1 łyżka śmietana kremówka sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić(...)porcje i lekko rozbić. Każdy obłożyć plastrem szynki i sera, następnie złożyć na pół i dobrze docisnąć. Mąkę wymieszać z pieprzem i solą a jajka rozmącić w śmietanie. Gotowe sznycle obtaczać w mące, potem w jaku a na końcu w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony
Tradycyjna Kuchniaznikają ze stołu:)) Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 3 łyżki zielonych oliwek nadzianych papryką, 3 liście sałaty, 6 plasterków szynki np. parmeńskiej, sól, pieprz, 2 łyżki soku z limonki, jajko, szklanka bułki tartej WykonanieMięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje i cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony(...)skropić sokiem z limonki.Oliwki przepołowić.Na mięsie układać plaster szynki, następnie liść sałaty oraz oliwki. Zwijać ciasno w roladki, spiąć wykałaczką.Roladki obtaczać kolejno w rozkłóconym jajku i w bułce tartej.Smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z dodatkiem warzyw
Z miłości do słodkościSałatka królewska – jest hitem nie tylko na imprezy, ale świetnie się sprawdza jako sałatka na święta, czy po prostu jako kolacja lub sałatka do pracy
Kulinarne PrzebojeŚniadanie, czyli najważniejszy posiłek dnia. Jeśli chcecie zacząć poranek obłędnym... Artykuł Jajko w koszulce z pastą z zielonego groszku pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZszatkowane dodaję do mięsa, wbijam jajko, dosypuję bułkę tartą i dokładnie mieszam doprawiając solą i pieprzem.Gotowe mięso dzielę na 4 części i każdą formuję na prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Najlepiej zrobić to na foli i macie z bambusa która pomaga zwinąć mięso w roladkę. Na każdy z "placków" kładę plaster szynki i sera oraz grubą frytkę
Mechanik w kuchniuwielbiam, ale jeśli ktoś nie lubi to nie jest element obowiązkowy. Szparagi w szynce i cieście francuskim SKŁADNIKI: 10 szparagów zielonych 10 plasterków szynki dojrzewającej (u mnie kumpiak) ok 1/3 op ciasta francuskiego 1 jajko czarnuszka PRZYGOTOWANIE: Z zielonych szparagów odłamujemy twarde zdrewniałe końcówki i gotujemy je ok 3-4 minuty na parze. Po ostudzeniu każdego szparaga owijamy(...)plasterkiem szynki. Ciasto francuskie kroimy na ok 1,5-2 cm paski i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim z wierzchu przekąski i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiprostą zapiekankę z ziemniaków. Nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych, a zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom Składniki: ok 8 średnich ziemniaków 2 pomidory 200 g kiełbasy lub szynki 2 cebule papryka czerwona 2 jajka 200 ml śmietany 18% pół małej czerwonej papryki 150 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach, tak aby były lekko twardawe. Cebulę kroimy
e-PrzepisyKulinarneznajomej , która genialnie gotuje i piecze:) Sałatka warstwowa z serem i szynką Składniki: 15 dkg sera gouda 20 dkg szynki drobiowej 1 cebula 6 jaj kukurydz - puszka majonez lub jogurt grecki ketchup pieprz Sposób przygotowania: Ugotować jajka(...)uszykować naczynie o płaskim dnie. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( zostawić troszkę), nałożyć majonez , ketchup i posypać pieprzem. Kolejna warstwa, szynka również starta i posiekana drobno cebula , majonez, ketchup , pieprz. Następna warstwa jajko pokrojone w drobną kostkę, majonez, ketchup, pieprz i ostatnia warstwa kukurydza , majonez , ketchup , pieprz i na to zetrzeć na drobnej tarce resztę
Cukier&Puderprzepis na szybką i bardzo smaczną sałatkę :) Składniki: -750 g selera w zalewie octowej (masa selera po odsączeniu zalewy) -1 puszka kukurydzy -6 jajek ugotowanych na twardo -1 cebula czerwona -100 g sera żółtego -150 g szynki konserwowej -majonez -sól, pieprz czarny i ziołowy -szczypta cukru Wykonanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą, czarnym pieprzem oraz szczyptą cukru(...)odstawiamy aż zmięknie. Jajka obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szynkę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o cienkich oczkach. Seler oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i mieszamy dodając majonez. Na koniec doprawiamy solą oraz pieprzem czarnym i ziołowym. Smacznego
KasiekGotujemięso. Bo mój mąż uwielbia. Jest szybka, tania i w zasadzie wszystko można tutaj wrzucić. Zawsze smakuje inaczej. Zawsze przepyszna! Do przygotowania pasty jajecznej potrzebujemy: – 4 jajka ugotowane na twardo – ok 200 g żółtego sera – jogurt i majonez (jedno albo drugie albo oba) – koperek/pietruszkę/bazylię/szczypiorek (dodajcie co lubicie najbardziej) – sól, pieprz(...)bazylia/pietruszka Co jeszcze można dodać? To zależy od Waszych zachcianek, ale spróbujcie – suszone pomidory – tuńczyka z puszki (albo inną rybkę np. makrelę) – szynkę Nasza wersja jest z tuńczykiem! Jajka i ser utrzeć na tarce (grube oczka). Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem. Bazylię i pietruszkę posiekać drobno. Wszystko wymieszać. Dodać jogurtu (jakieś 4 kopiaste łyżki), doprawić solą, pieprzem
Szybko Tanio Smaczniewszystkie roślinki czują się dopieszczone.... Ale na gotowanie czasu było mało, dlatego przygotowałam szybką i smaczną tartę. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego 2 jajka 200 ml śmietanki 30 % 6-7 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100-150 g rolady z sera koziego 3/4 pęczka zielonych szparagów 1 ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie mielona słodka papryka(...)około 5 minut w osolonej wodzie (pamiętając, aby główki nie były zanurzone). Odcedzić i przekroić na pół. Jajka połączyć ze śmietanką, doprawić wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Masę jajeczną wylać na przygotowane ciasto. Na wierzchu ułożyć szparagi, pokrojoną szynkę i kawałki sera koziego. Całość oprószyć ziołami prowansalskimi i papryką. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym
Kuchnia w opałachSkładniki: 4 jajka 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 plasterki szynki kawałek żółtej papryki szczypiorek 1-2 łyżki serka śmietankowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, … Czytaj dalej Jajka faszerowane z kukurydzą
czarrna od kuchniSkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula pół czerwonej papryki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka szczypiorku 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera gouda sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta olej do smażenia słoiczek marynowanej papryki Bułkę namaczamy w mleku, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. W misce mieszamy mięso(...)następnie owijamy go szynką - tak samo postępujemy z pozostałymi plasterkami. Bierzemy porcję mięsa, rozpłaszczam na dłoni, na środku kładziemy ser owinięty szynką, formujemy roladkę. Uformowane kotlety odstawiamy na deskę, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Dwa jajka roztrzepujemy, olej rozgrzewamy na patelni. Schłodzone kotlety moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na złoto z każdej strony
Gotowanie i blogowanieidealne połączenie. Dzisiaj u mnie propozycja na koreczki z mięsnymi kuleczkami. Typowo karnawałowo ale i zdrowo. Składniki :* 60dag mięsa mielonego z szynki wieprzowej i fileta z kurczaka* 2 łyżki otrębów pszennych Sante* duża cebula* ząbek czosnku* jajko(...)łyżek ketchupu - najlepiej pikantnego* różowa sól himalajska Sante, pieprz , ulubione przyprawy * papryka czerwona* oliwki* korniszony* listki świeżej bazylii Przygotowanie :Zmielić szynkę i filet. Dodać startą na tarce cebulę oraz czosnek. Przyprawić, dodać ketchup i jajko. Wyrobić masę dosypując otręby by masa była zwarta. Uformować małe kuleczki. Ja swoje smażyłam na oleju ale można upiec w piekarniku bądź
Magiczne Życie MartyCordon Bleu with eggplant. Składniki. 1 bakłażan 4 plasterki wędzonego białego sera 4 plasterki szynka gotowana sól pieprz tymianek zioła prowansalskie olej do smażenia 0,5 szklanki bułka tarta 1 jajko Wykonanie. Bakłażan pokroić na 8 plastrów. Posolić, pozostawić na 30 minut. Sól zmyć w celu pozbycia się goryczki, następnie plastry bakłażana osuszyć papierowym ręcznikiem. Grillować(...)stron, posypać pieprzem i ziołami, położyć na papierowy ręcznik, w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Na 4 plastry bakłażana położyć po plasterku sera i szynki. Przykryć pozostałymi plastrami bakłażanów. Panierować w bułce tartej, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor
Kulinarny karnet Christophera