Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę oczyścić, drobno posiekać i przysmażyć na maśle z dodatkiem mielonej papryki do smaku. Następnie dodać do wołowiny, przyprawić do smaku, dokładnie wymieszać
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 2 piersi z kurczaka, 400g pieczarek, 1 cebula, 250g startego sera żółtego, 3 jajka, 2-3 kawałki papryki czerwonej konserwowej, 1-2 ogórki kiszone, 1/4 szklanki majonezu, olej, sól, pieprz. Przygotowanie: Ser żółty i majonez wymieszać z roztrzepanymi jajkami. Przygotować blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wylać na nią masę, rozprowadzić równomiernie po całej powierzchni. Włożyć do piekarnika nagrzanego
W kuchni u MonikiSkładniki : 1 duży seler i połowa też dużego selera- wagowo około 50 dag 3 jajka około 3/4 szklanki bułki tartej, łyżka kaszy manny 25 dag pieczarek sól, pieprz, łyżka sosu sojowego płaska łyżeczka majeranku i gałki muszkatołowej olej do smażenia 4 ząbki czosnku 1 duża cebula masło Przygotowanie : Cebulę i selera ścieramy na drobnej tarce, ja wrzuciłam do miksera(...)często mieszałam ) Pieczarki i pokrojony drobno czosnek przesmażyłam na maśle, do odparowania soku Do selera dodałam pieczarki, doprawiłam solą, majerankiem, pieprzem, gałką muszkatołową, sosem sojowym, dosypałam bułki tartej i wszystko dokładnie wymieszałam. Konsystencja masy powinna być raczej ścisła. Całość wystudziłam Po wystudzeniu dodałam jajka i ponownie dokładnie wymieszałam, jeśli masa byłaby zbyt rzadka dodać kaszy manny Całość przełożyłam do foremki
Proste PotrawySkładniki ciasto: 160 g mąki (pół na pół pszenna i krupczatka Młynomag) 80 g masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie: 20 dkg pieczarek 1 większa cebula 3-4 plasterki szynki … Czytaj dalej Tarta z pieczarkami
czarrna od kuchnizimnej wody, 3 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru. Ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mąki pszennej tortowej, ok. 200ml mleka, 1 jajko, sól, pieprz, kurkuma. Ponadto: 350g mniejszych pieczarek, olej. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiBabci mojego męża, a może jest jeszcze starszy. Do przygotowania sosu potrzebujemy: – grzybki z octu (najlepsze są domowe, ale świetnie sprawdzą się też pieczarki z puszki lub ze słoika) – 3 jajka – ogórki kiszone – majonez i/lub jogurt – sól i pieprz Grzyby i ogórki odsączyć z zalewy, opłukać i osuszyć. Drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo
Szybko Tanio Smaczniesoli - 100ml letniego mleka - 200ml wody - 2 łyżki oleju rzepakowego - 45g drożdży - 1 łyżeczka cukru dodatki do pizzy: - ketchup - ser żółty - cienka kiełbasa wiejska - 2 jajka na twardo - 1/4 cebuli - 4-5 pieczarek - papryka marynowana Forma: blacha od piekarnika Przygotowanie: Do kubka z letnim mlekiem dodaję drożdże z cukrem. Do miski wsypuję mąkę i mieszam z solą. Dodaję drożdże
Kuchnia co dniapracujących pań domu to ważne. Ja najczęściej przygotowuję jednego dnia, a następnego dnia smażę. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z kurczaka(około 40-50 dag.) 2 jajka nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: Filet pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki wszystkie
Kuchnia Beatymielona paprykaolej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek, dodajemy pokrojone pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę w piekarniku nagrzanym
prawdziwe jedzenieIlość majonezu i śmietany można dowolnie zmieniać, przy czym ich ilość powinna być w proporcji 1:1.Śmietanę można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim.Do jajek można dodać pokrojone w kostkę marynowane pieczarki (około 200 g - waga netto, po odsączeniu), a szczypiorek zastąpić drobno posiekaną natką pietruszki.Ilość chrzanu i musztardy można dowolnie zmieniać. Można użyć dowolnego rodzaju musztardy
Gospodyni MiejskaMoje sałatkowe szaleństwo, kompozycja mięsno - warzywna. Smaczna, kolorowa i pyszna.Składniki na sałatkę : 40 dag wędzonej piersi kurczaka 1 por puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 3 jajka 1 czerwona papryka 10 dag świeżych pieczarek łyżeczka musztardy łyżka majonezu 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu pieprz sól Por pokroić w talarki, posolić, a następnie odcisnąć z nadmiaru wody. Jaja
Apetyczna babeczkaDzisiaj zapraszam na kotlety "devolay"Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser.Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace, w jajku , a na koniec w bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu.Przygotowalam salatke- pokroilam drobno kapuste pekinska- posolilam , dodalam cukru- odstawilam na 10 min.Na grubych oczkach starlam dwie marchewki, pol cebuli, skroilam szczypior. Wymieszalam.Sos
Smaki Edytyczosnku w proszku 1 szczypta pieprzu 1 szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 200g szynki 1 mała cebula 5-6 pieczarek 1/2 puszki marchewki z groszkiem 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Dodatkowo: 50-100g serka topionego 1 jajko + szczypta soli bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Usmażyć placki naleśnikowe. Ubić jajko, dodać wodę, mleko, sól i wszystko(...)międzyczasie przygotować farsz. Pokroić cebulę, pieczarki i szynkę. Wszystko razem podsmażyć (na odrobinie oleju) i zmieszać z marchewką oraz groszkiem (bez zalewy). Dodać majonez i doprawić do smaku. Placki posmarować serkiem topionym i farszem. Całość zwinąć (złożyć dwa brzegi do środka a następnie dość luźno pozwijać w rulony) i obtoczyć w jajku (rozmieszanym z odrobiną soli) oraz bułce tartej (pamiętać
Di gotujeurozmaicenie rodzinnego obiadu. Troszkę inne wykorzystanie lubianej przez większość ,białej kiełbasy. Nadzienie pieczarkowo-porowe otulone żółtym serem. Składniki 600 g białej kiełbasy jajko bułka tarta (około 3/4 szklanki) łyżka majeranku 150 g żółtego sera 200 g pieczarek por (biała część) łyżka masła sól ziołowa pieprz bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: duża cebula łyżka masła łyżka mąki(...)ziele angielskie (5-6 sztuk) Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę obieramy i razem z jajkiem ,majerankiem i bułką tartą wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na 4 porcje i rozwałkowujemy. Ser ścieramy na dużych oczkach. Pieczarki czyścimy ,również ścieramy na tarce o dużych oczkach. Razem z posiekanym porem podsmażamy na maśle. Do smaku doprawiamy solą ziołową
R'n'G Kitchenmogą być według Waszego uznania. Podałam przykładowe, które znajdują się w mojej wersji na zdjęciu. Pycha! Placki: 4-5 ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 łyżka mąki majeranek sól, pieprz Dodatki: żółty ser pieczarki wędzony boczek pomidorki koktajlowe szczypiorek sos kremowo-serowy (przepis na końcu) Dodatkowo: olej Sos kremowo-serowy: (*) 300 ml śmietany 18% 100g żółtego sera gałka muszkatołowa(...)maszynką). Dodać jajko i łyżkę mąki pszennej. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Następnie na patelni rozgrzać solidną ilość oleju i za pomocą łyżki stołowej wykładać spore porcje ciasta. (Wielkość placka powinna być około 3-4 razy większa od tradycyjnej.) Placki smażyć z obu stron na rumiano. W międzyczasie na osobnej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki oraz cienkie
Di gotuje