jajka z pieczarkami - 3000 przepisów (strona:83/200)

Burger paleo z hummusem z buraka i karmelizowaną gruszką 133

jest naprawdę dobrej jakości mięso , z którego go zrobimy. Składniki mięso wołowe najlepsze jakie możecie kupić ( około 400 gram) czosnek oliwa cebula buraki pomidor pieczarki portobello sos tahini musztarda Dijon pieprz sól sos worcestershire jajka miód sałata Przygotowanie: Burgery: Cebulę drobno kroimy i dorzucamy do naszego mięsa mielonego. Dodajemy łyżkę musztardy Dijon, wciskamy dwa ząbki czosnku, dodajmy łyżkę sosu worcestershire(...)buraka, pomidora,mięso, rukolę kolejno grilowaną cebulkę, potem dajemy karmelizowaną gruszkę, a na to wszystko guacamole i przykrywamy pieczarką. Zawsze możecie dodać do tego przepisu to co Wy lubicie, np. boczek, kawałki awokado zamiast guacamole, ogórek, sos bbq, jajko sadzone, jak zwykle szalejcie i dajcie to co macie pod ręką, albo na co akurat przyjdzie Wam ochota. A co znajdzie

PaleoLife
Faszerowane pieczarki 371

pieczarki  Składniki:12 dużych pieczarek20 dag mięsa mielonego3 plasterki sera żółtegojajkopietruszka suszona lub świeżaprzyprawa kebab sólpieprzolej z pestek winogron  domowy sos czosnkowyPrzygotowanie:Namówić męża do obrania pieczarek, oddzielenia kapeluszy od nóżek i posiekania drobno pieczarkowych nóżek. Mięso mielone wymieszać z przyprawą kebab-gyros i dorzucić do niego pokrojone drobno grzyby - wszystko razem podsmażyć(...)dwóch stron pieczarkowe kapelusze, aż będą miękkie. Kapelusze osuszyć na papierowym ręczniku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Farsz - przestudzone mięso mielone i grzyby przekładamy do miski i dodajemy jajko, drobno pokrojony ser żółty i przyprawy. Wszystko razem mieszamy i napełniamy nim pieczarkowe kapelusze.Do naczynia żaroodpornego wlewamy troszkę oleju z pestek winogron i zapiekamy przez 20 minut w 180 stopniach

Lawendowe Niebo
Sałatka pieczarkowo-kurczakowa 401

przygotowaniu sałatka jest dosyć ostra i lekko kwaśna, ale po przetrzymaniu w lodówce następnego dnia łagodnieje i bardzo przyjemnie smakuje:) Składniki: 420 g marynowanych pieczarek; 1 średniej wielkości cebula; 1 podwójna pierś z kurczaka; 8 jajek; 250 g sera żółtego; 1 pęczek zielonej pietruszki; 5 ogórków konserwowych (średniej wielkości); majonez; gęsty jogurt; 3 ząbki czosnku; sól i pieprz; Pieczarki

In my kitchen
Placuszki z kurczaka z fasolką mung 154

Smaczne placuszki z chińską fasolką mung. Idealne również na zimno z sosem czosnkowym. 4 jajka 0,5 szklanki fasolki mung 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 400 g filetu z piersi kurczaka 2 duże cebule 6 pieczarek Sól Pieprz Dzień wcześniej przygotowujemy fasolkę. Zalewamy ją ok. 1,5 szklanki wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie gotujemy(...)ogniu, przez kolejne 20 na wolnym). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa (cebulę, pieczarki, fasolkę ) oraz kurczaka mieszamy ze sobą. Dodajemy jajka. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.  Masę nakładamy na rozgrzaną patelnię formując placuszki (około 2 łyżki na 1 placuszka). Smażymy na rumiano z dwóch

VioletoweKucharzenie
Faszerowany bakłażan z wędzona papryka 128

SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka  czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz do smaku 1 jajko cebula do dekoracji Łyżka oliwy z oliwek SPOSÓB: Bakłażany,myjemy przecinamy wzdłuż na pół. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika w 200C(...)jakieś 15 min. Mozzarelle tarkujemy na dużych oczkach. Siekamy pietruszkę kolendrę i szczypior drobno, Pora przekrajmy wzdłuż i również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem  Oliwą

Viola cooks with passion
Jajecznica z cebulką i pieczarkami 188

jajecznicę. Poza tym można wykorzystać go także do przygotowania zapiekanek. Wystarczy odpowiednio zwiększyć ilość pieczarek i cebuli, a całość doprawić chilli i ziołami. Nałożyć na bułki, posypać je mozzarellą i wstawić na 7 minut do rozgrzanego do 200 ºC - et voila! Aksamitna jajecznica: 6 jajek (porcja dla 2 osób) ok. 2 łyżki mleka (można użyć też śmietanki 30%) sól, pieprz

Cooking Monster
mielony z pieczarkami na obiad... 154

tarta 3 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, ząbki czosnku 3 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, pieczarki 30 dag, papryka czerwona 1 sztuka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz mielone z drobiu dobrze wyrobić z jajkiem, cebulą posiekaną, bułką odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem,papryką ostrą na gorącym oleju smażyć rumiane mielone kotlety, dodać żabki

W Mojej Kuchni Lubię
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami 147

Zapraszam do przepisu! Składniki na ciasto: 250 g mąki orkiszowej jasnej 125 ml mleka 2 łyżki masła 1 żółtko 1 jajko 1 łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli 1,5 łyżeczki drożdży instant czarnuszka  Składniki na farsz: 500 g pieczarek 1 cebula tłuszcz sól, pieprz     Wykonanie: masło podgrzać w garnuszku z mlekiem. Wszystkie składniki umieścić w misie robota

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami 156

podstawowe cisto drożdżowe: 350 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 125 ml mleka 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki cukru 3 jajka trochę mąki do podsypania Składniki na farsz: 1/2 kg pieczarek cebula ząbek czosnku sól pieprz W garnku podgrzewamy mleko i masło, tak by było letnie – nie gorące, dodajemy pokruszone drożdże i cukier. Mieszamy(...)czasie do miksera przesiać przez sito mąkę, dodać sól i wbić jajka. Po upływie 20 minut dodać również rozczyn drożdżowy. Wyrobić na gładkie ciasto i odstawić na kolejne 15-20 minut. Kiedy ciasto spokojnie wyrasta – przygotować farsz. Na patelnie wrzucam pokrojoną cebulę, pieczarki, kolejno wyciskamy ząbek czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrośnięte ciasto kładę na dłoń, nadziewam pieczarkami, zlepiam

Kocham Czekoladę
Placki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami 156

były odmianą mączystą - będzie więcej skrobi. No i jest jeszcze jedno: znikają z talerza błyskawicznie :-) No to dzieła... SKŁADNIKI 1,5 kg ziemniaków 2 jajka  sól Sos: 400 g mielonego mięsa wołowego 250 g pieczarek zielona część pora 2 łyżki oleju rzepakowego 700 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, mielona papryka (słodka i ostra) suszony majeranek(...)czasie przekładamy ziemniaki do miski i delikatnie zlewamy zebrany płyn, a zgromadzoną na dnie skrobię przekładamy do ziemniaków. Dodajemy jajka, sól, dokładnie mieszamy i smażymy placki na rozgrzanym oleju - po obu stronach, na złoto - brązowy kolor.  Pieczarki i pora kroimy w plasterki, a następnie wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i przez chwilę smażymy. Dodajemy mięso, przyprawy i smażymy

Czary - gary w kuchni
Schabowy zapiekany z pieczarkami 184

życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety schabowe 6 pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry sera mozarella olej do smażenia ostra papryka - tylko do pieczarek przyprawa do grilla sól, pieprz mąka pszenna bułka tarta jajko dodatkowo: bazylia i papryka piri piri Przygotowanie: Schabowe rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - smażymy

Alutka-Gotuje
Naleśniki z jarmużem i pieczarkami 161

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto na naleśniki: 350 g mąki, 4 jajka, 60 g masła, 700 ml mleka,   Farsz: 250 g oczyszczonego jarmużu, 900 g pieczarek, 3-4 cebule, sól, pieprz, cukier, oliwa lub masło do smażenia Pieczarki umyć, obrać pokroić w grube półplasterki. Cebule pokroić w półplasterki(...)Przełożyć do garnka. Następnie podsmażyć pieczarki. Przełożyć do garnka   z cebulą. Na końcu poddusić jarmuż dodając szczyptę soli. Jarmuż dodać do cebuli z pieczarkami, wymieszać, doprawić do smaku pieprzem, solą i ewentualnie chilli. Jajka ubić, dodając mąkę i mleko, szczyptę soli i rozpuszczone masło. W razie potrzeby dolać trochę wody gazowanej lub dosypać mąki. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany

królestwo garów
ZAPIEKANKA Z CHLEBA,PIECZAREK I KIEŁBASY 237

kostkę podsmażyć na oleju. Ja dodałam jeszcze 1 zieloną paprykę - akurat miałam w lodówce :-) Pod koniec smażenia dorzucić pokrojone pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć. Chlebek pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać  jajka, łyżkę śmietany. odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie

Walijskie Pichcenie
Śniadanie mistrzów ;) 326

trochę więcej czasu rano ;)Przepis jest bardzo prosty, na pewno każdy sobie z nim poradzi.    Polecam!:)) Składniki: 3 bułki kajzerki 3 jajka dowolna wędlina lub kiełbaska pół małej papryki czerwonej 3 pieczarki szczypiorek i ser żółty do posypania masło sól, pieprz  Wykonanie:Bułeczki kroimy  tak, aby powstała nam miseczka i wieczko. Wydrążamy środek. Wędlinę kroimy(...)małą kostkę i podsmażamy na maśle. Pieczarki i paprykę również kroimy w kostkę i dorzucamy do wędliny. Smażymy chwilę razem. Jajka dokładnie rotrzepujemy widelcem, dodajemy pieprz i sól. Zmniejszamy ogień na gazie i dodajemy środek z wydrążonych bułek, mieszamy. Następnie wylewamy jajka na patelnię. Mieszamy aż jajka się zetną.Do wydrążonych bułek nakładamy farsz. Posypujemy szczypiorkiem i serem. Wkładamy

Czerwona Porzeczka
Karczek składany z farszem 162

Karczek w innym wydaniu, ale tak smaczny, że mniam mniam... :)Składniki:-ok. 1 kg karkówki-ok. 1/2 kg mięsa mielonego-4 pieczarki-3 cebule-3 marchewki-2 duże ząbki czosnku-1 czerstwa bułka-1 jajko-sól, pieprz, przyprawa barbecue, olej   Karkówkę kroimy w plastry a czosnek w drobną kosteczkę.   Plastry mięsa rozbijamy dłonią, przyprawiamy solą, pieprzem(...)czosnkiem.   Jedną cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę.Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę.Dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i smażymy do odparowania sosu.Studzimy.   Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko i podsmażone pieczarki.Wyrabiamy masę, przyprawiając do smaku barbecue i solą.   Na plaster karkówki nakładamy farsz, składamy na pół a brzegi spinamy

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania