Miruna patagońska w chrupiącej panierce (bez bułki, glutenu, jajek) 412Miruna patagońska jest warta polecenia ze względu na delikatne białe mięso, łagodny aromat i małą ilość ości. Bardzo smakuje dzieciom :) Smak plasuje się pomiędzy dorszem a
głodny alergik
Żeberka w ostrej panierce 242bułki tartej). Potrawa z cyklu ,, przechodnich" - żeberka z kapuśniaku, sos od pieczonego boczku, panierka zostanie do innych potraw .Jedno wynika z drugiego- a jednocześnie nic nie stoi na przeszkodzie by podać w innym zestawie. Czas : 15 minut Składniki : 6 kawałków gotowanych żeberek ( z zupy) 1 jajko 2 garści chipsów paprykowych 6 łyżek otrębów żytnich 6 łyżek mąki 1 łyżeczka(...)mielonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kminku 1/4 szklanki oleju Przygotować panierkę mieląc w malakserze chipsy, otręby, paprykę, kminek, curry . Dodać mąkę i wymieszać dokładnie.* Panierować żeberka w jajku - panierce -jajku- panierce. Docisnąć dobrze panierkę formując jednocześnie mięso do smażenia . Na patelni rozgrzać olej . Smażyć mięso na rumiano z obu stron . Zdjąć z patelni i odsączyć. Podałam
Buniabaje w kuchni
Polędwiczki z kurczaka w orientalnej sezamowej panierce (bez bułki, glutenu, mleka i jajek) 456Ta aromatyczna chrupiąca panierka pachnie zachwycająco i jest przepyszna :) Składniki:filety z kurczaka lub indyka około 0,5 kgpanierka:sezam mielony 2 łyżkisiemię lniane
głodny alergik
Kotlety w nietypowej panierce 298Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Jajka rozbełtać z solą. Na patelni rozgrzać olej, kotlety panierować w panierce, następnie w jajku a na koniec znowu w panierce. Smażyć na złoty kolor z obu stron i podawać
Ewa w kuchni
Sznycle w panierce kukurydziano-orzechowej 264towarzystwo i starsze i młodsze jest monotonne .Albo pomidorówka albo sznycle. Trzeba zatem coś kombinować by się to nie znudziło. Wypróbowałam nową panierkę z płatków kukurydzianych z orzechami. Czas :30 minut Składniki : 2 piersi z kurczaka 2 jajka 1,5 szklanki płatków kukurydzianych naturalnych ( bez cukru i innych dodatków) 4 łyżki zmielonych orzechów nerkowca 4 łyżki zmielonych orzechów włoskich kilka(...)malakserze oba rodzaje orzechów. Dodać płatki kukurydziane i zmielić razem. Piersi podzielić na 4 części każdą i rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć. Panierować w jajku - panierce kukurydziano-orzechowej, jajku i znów panierce. Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć sznycle na rumiano. Przełożyć do garnka. Podlać wodą, skropić maggi i dusić kilka minut
Buniabaje w kuchni
Gotowane kawałki kurczaka w ognistej panierce 422chrząstki ( dolna łącząca elementy skrzydełka chrząstka zostaje ). Zmiksować w Rozdrabniaczu chipsy serowe. Wymieszać składniki panierki : bułkę tartą , chipsy, paprykę. Jajko roztrzepać na talerzyku. Skrzydełka posolić - obtaczać w panierce , jajku i ostatecznie w panierce nadając skrzydełkom owalny ścisły kształt. Rozgrzać olej i na gorącym smażyć skrzydełka z obu stron. * Ponieważ był jeszcze przedtem rosół zdecydowałam , że podam usmażone kawałki kurczaka
Buniabaje w kuchni
Brie panierowany, na sałatce z cukinii 290tylko – brie panierowany, na sałatce z cukinii. Potrawa prosta, szybka w przygotowaniu. Wiecej czasu zajmie chyba opracowanie przepisu, niż samo jej przygotowanie. Składniki: - serek brie- panierka (migdały, sezam)- 1 jajko- olej arachidowy Sałatka: - cukinia- sok z ½ cytryny- różowa sól himalajska- olej sezamowy Z umytej cukinii odcinamy końcówki(...)szatkujemy na cienkie długie plastry (najlepiej na szatkownicy). Dodajemy różową sól himalajską, zalewamy ciepłą przegotowaną wodą, wciskamy sok z połowy cytryny – odstawiamy. W blenderze miksujemy migdały i sezam na panierkę. Jajko lekko ubijamy. Ser kroimy na porcje, obtaczamy w jajku, a następnie w panierce migdałowo sezamowej (można dosypać trochę płatków migdałowych, aby zróżnicować strukturę). Na patelni rozgrzewamy olej arachidowy
mojewypiekiinietylko
Łosoś w chrupiącej panierce 278sól, pieprz -czosnek niedźwiedzi -2 jajka -olej do smażenia Łososia kroimy na porcje. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce. Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu. Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia. Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi
Maminek kulinarny
Kotlety z indyka w kokosowej panierce 211niedzielny obiad wcale nie musi być nudny! Wystarczy niewielkie urozmaicenie w panierce by danie nabrało całkiem nowego smaku. Naszą propozycją jest dosypanie do zwykle używanej bułki tartej nieco wiorków kokosowych! Kotlety nabieraja wowczas całkiem nowego, orginalnego smaku. Czas przygotowania: 15minut Składniki: piersi z indyka bułka tarta wiórki kokosowe jajko sól i pieprz 20g margaryny Piersi z indyka rozbijamy tłuczkiem(...)bułkę tartą z wiórkami w proporcji 1:1. Na patelni rozgrzewamy nieco margaryny. Piersi z indyka solimy i posypujemy pieprzem z obu stron. Następnie maczamy w jajku i panierce, następnie ponownie w jajku i panierce. Smażymy kotlety na rozgrzanej patelni uważając by panierka się nie przypaliła. Gotowe kotlety podajemy z ziemniakami lub ryżem
Kolizje Smaków
Ciasteczka w chrupiącej panierce (na drożdżach) 183zaprezentowania naprawdę coś pysznego. Maleństwa, które biją swym smakiem te ciasta z największej brytfanki :). A w smaku są, chrupiące, mięciutkie. Delikatnie korzenne, dzięki odrobinie przyprawy do piernika. Panierka z cukru w bardziej przypieczonych miejscach przypomina mi smak waty cukrowej ( nie wiem dlaczego, ale tak właśnie mi smakowało, może miałam na na nią w tym momencie ochotę(...)miseczki rozbijamy jajko dodajemy do niego odrobinę mleka i dokładnie rozbełtujemy widelcem.Cukier mieszamy z cukrem waniliowym i przyprawą do piernika.Nasze ciasteczka z jednej strony maczamy w jajku a następni w panierce. I kładziemy na blachę wyłożoną papierem.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.Kiedy blaszkę wypełnimy ciasteczkami, to wkładamy je do piekarnika i pieczemy 15 minut. Aż się ładnie zarumienią.Smacznego
Moje pyszne gotowanie
Naleśniki po tajsku z sosem słodko-kwaśnym. 260słodko-kwaśny Składniki: Ciasto naleśnikowe: 100 g mąki pszennej 3/4 szklanki wody szczypta soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 jajko 3 łyżki oleju Panierka: jajko sól pieprz ziołowy sezam (około 4 łyżki) olej do smażenia Farsz: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe ogórki kiszone pół czerwonej cebuli 4 łyżki kukurydzy z puszki
Czerwona Porzeczka
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 278bieżącą wodą, następnie urywamy ogonki (ogonki dodamy do farszu) blanszujemy przez chwilę we wrzątku. Pieczarki studzimy a następnie obtaczamy w mące, w rozkłóconych jajkach a następnie w bułce tartej. Czynność tą powtarzamy by uzyskać grubszą panierkę (aby pieczarki podczas pieczenia nie skurczyły się). Tak przygotowane pieczarki pieczemy w piekarniku w 220 stopniach na blaszy z dodatkiem(...)paseczki. Wszystko podsmażamy na oleju. 3 jajka gotujemy na twardo, następnie ścieramy je na tarce. Do jajek dodajemy podsmażone pieczarki, szynkę i por, wszystko mieszamy z dodatkiem majonezu oraz szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim farszem nadziewamy upieczone w panierce pieczarki. Dekorujemy szczypiorkiem. faszerowane pieczarki
Bon Appetit Małgorzaty
Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 351Oto pomysł jak można wykorzystać mięso drobiowe z rosołu.Składniki:Naleśniki:2 jajka250 dag mąki1 szklanka wody1 szklanka mlekaszczypta soli2 łyżki oleju Farsz:mięso obdarte z
Kuchnia domowa Ani
Naleśniki z parówką i serem 201parówek. Poniżej przedstawiam jeden z najlepszych parówkowych przepisów. Składniki: Ciasto: -szklanka mleka -100 g mąki pszennej (trochę ponad pół szklanki) -jajko -sól -tłuszcz do smażenia Farsz: -parówki -żółty ser Panierka: -jajko -bułka tarta Przygotowanie: Składniki ciasta mieszamy, najlepiej mikserem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie wylewamy małe ilości ciasta na patelnie i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu(...)parówką i żółtym serem, tak z jeden dwa plastry (albo dajemy trochę startego, ale komu by się chciało trzeć). Zawijamy naleśniki jak rolady. Tak przygotowane obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnie. Często obracamy żeby się nie przypaliło. Naleśnik jest gotowy gdy jest złoty z każdej strony. Naleśniki z parówkami i żółtym
Tanie przepisy studenckie
Ryba w chrzanowej panierce 214chrzanusól2-3 łyżki mąki2-3 łyżki bułki tartej1 jajkoolej do smażeniapieprzSposób wykonania:1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem chrzanu, a na koniec w bułce
Kuchnia domowa Ani