jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:56/119)

KROKIETY Z FARSZEM A'LA PIZZA 175

farsz: 2 kg pieczarek, 50 dag tartego sera żółtego, 2 duże papryki czerwone, 3 duże cebule, 2 łyżki masła, majeranek, bazylia, oregano, sól, pieprz cayenne. Dodatkowo: jajko i bułka tarta do panierowania, olej do smażenia. Przygotowanie: Pomidory sparzam, obieram ze skórki miksuję. Ze wszystkich składników (także pomidorów) przygotowuję ciasto na naleśniki (ilość wody i mleka dobieram do mąki(...)sicie, następnie dokładnie mieszam z serem. W razie potrzeby doprawiam do smaku - farsz powinien być ostrzejszy, o wyrazistym smaku. Na naleśnikach rozkładam farsz, zwijam na krokiety. Obtaczam w jajku i bułce tartej, następnie smażę na rozgrzanym oleju

JejKuchnia
KIESZONKI SCHABOWE Z FARSZEM 223

posiada w lodówce: Składniki: schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona od ilości domowników i naszego apetytu) przyprawa do schabu papryka słodka majeranek pieprz sól słodka papryka 2 jajka bułka tarta 3 plasterki sera żółtego 4 plasterki szynki 1 spora cebula 1 mała marchewka zielenina Wykonanie: Schab kroimy na ok 12mm plastry (taki dobry centymetr). Kostrą końcówką noża nacinamy(...)szczypiorem, natkę lub koperek - co lubimy i posiadamy). Tak wyglądał u mnie gotowy farsz. Wystudzonym farszem napychamy nasze kieszonki (łyżeczką lub palcami jak wygodniej). Spinamy otwór wykałaczką. Panierujemy jak normalne kotlety: w jajku i w bułce tartej i smażymy na dość głębokim oleju. Pamiętajmy, że niej jest to rozbity kotlet schabowy, tylko nieco grubszy i z farszem, także wymaga

Walijskie Pichcenie
KROKIETY ZIEMNIACZANE 2488

łyżkę mąki ziemniaczanej. SKŁADNIKI / 2 porcje KROKIETY 350 g ugotowanych ziemniaków ( około 4 średnie ziemniaki) 1 żółtko 15 g masła szczypta gałki muszkatołowej sól PANIERKA 2 łyżki mąki 1 jajko / roztrzepane 4 łyżki bułki tartej 1 łyżka tartego parmezanu / można pominąć DODATKOWO: olej do smażenia, dip koperkowy (2 łyżki majonezu wymieszane z 1 łyżką jogurtu naturalnego i 1 łyżką posiekanego(...)mąką formujemy dwa wałki o grubości 2 cm. każdy i kroimy je na kawałki o długości około 4 cm. Tak przygotowane układamy na oprószonym mąką blacie.  Panierujemy dokładnie w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej opcjonalnie wymieszanej z parmezanem. Krokiety, partiami kładziemy na mocno rozgrzanej warstwie oleju (minimum 0,5 cm.). Smażymy ze wszystkich stron na złotobrązowy kolor. Odkładamy

cool and minty
Podłużne mielone z papryką 151

Podłużne mielone z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad! 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + do panierowania 1 czerwona papryka Sól Pieprz Olej do smażenia Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą

VioletoweKucharzenie
Klopsiki w sosie kurkowym 134

Prawdę mówiąc robiłam te klopsiki jakiś czas temu...u mnie były kurki,ale można dać również inne grzybki. 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko cebula przyprawy [sól. pieprz, vegeta] mąka do panierowania oliwa do smażenia marchewka kurki Kurki wyczyścić, pokroić.Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami.Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.Wod

Moje domowe kucharzenie
Pieczeń w panierce 158

skusi. Składniki: grube plastry klopsa lub pieczeni np. rzymskiej (lub takiej KLIK ) jajko mąka bułka tarta olej Sposób przygotowania: 1. Plastry pieczeni lub klopsa panierujemy jak mięso na schabowe, najpierw w mące, potem w rozbełtanym jajku, a na końcu w bułce tartej. 2. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. 3. Podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Krokiety z farszem z piersi kurczaka, boczniaków i suszonych pomidorów 178

sól i pieprz Naleśniki: 1 szklanka mleka  1 szklanka wody 1,5 szklanki mąki szczypta soli 2 jajka 2 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: 0,5 szklanki mąki 2 jajka 0,5 szklanki bułki tartej olej do smażenia Kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę, oprószyć chili, solą i pieprzem.  Boczniaki opłukać i pokroić.  Szalotki posiekać, suszone pomidory(...)smażyć cienkie naleśniki. Układać na talerzu jeden na drugim, aby nie wyschły. Na naleśniki nakładać gotowy farsz i zwijać zgodnie ze sposobem podanym poniżej:  Zwinięte krokiety panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku z łyżką mleka i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do krokietów doskonale pasuje  Kremowy sos curry . Smacznego

Piąty grzech główny
Drobiowe kotleciki na jeden kęs 141

bardzo smaczne i na każdej imprezie robią furorę. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych (odsączonych z oliwy z oliwek) 50g usmażonych pieczarek jajko 1 łyżka bułki tartej sól pieprz ziołowy bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (kurczaka, pomidory, pieczarki, jajko i bułkę) siekamy jak najdrobniej i za pomocą blendera rozdrabniamy na gładką

Wielki apetyt
Kotlety drobiowe w sezamowej panierce 205

osobnych naczyniach przygotowujemy panierkę: w jednym mąkę, w drugim jajko roztrzepane z odrobiną mleka, a w trzecim bułkę tartą z sezamem (pół na pół). 3. Panierujemy mięso, najpierw w mące, następnie w jajku, a potem w bułce z dodatkiem sezamu. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 206

przepisie. Polecam z ryżem lub aksamitnym puree ziemniaczanym. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe pojedyncze piersi kurczaka ¹⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki bułki tartej 2 łyżko tartego parmezanu / opcjonalnie 1 jajko / roztrzepane sól morska pieprz olej do smażenia FARSZ 150 g świeżego szpinaku lub mrożonego 1 ząbek czosnku starty na tarce sól, pieprz 40 g sera camembert SOS POMIDOROWY 2 łyżki oliwy(...)gotujemy ok 5 minut. Na końcu każdego filetu układamy połowę sera camembert oraz odciśnięty z wody i doprawiony szpinak. Zwijamy w ciasną roladkę, dokładnie podwijając końce. Panierujemy kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem i  czarnym pieprzem. Smażymy na około 0,5 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2-3 minuty z każdej strony

cool and minty
Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym 143

łyżeczka cukru bułka tarta do panierowania i tłuszcz do smażenia Mięso mielone wymieszać z przyprawami, dodać drobno posiekaną cebulę i pokruszony dokładnie chleb oraz jajko, wyrobić masę , formować pulpeciki wielkości moreli i panierować w bułce tartej. Drugą połówkę cebuli drobniutko posiekać i w rondlu podsmażyć na maśle, dodać wodę rozmieszaną z mąką  i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku

Gotowanie jest łatwe
Ser smażony 165

Najlepiej smakuje taki prosto z patelni jeszcze gorący. po przekrojeniu ser powinien być płynny, a z wierzchu chrupiący. Składniki 300 g żółtego sera typu gouda 2 jajka 1 łyżka śmietany bułka tarta do panierowania sól pieprz olej do smażenia Ser pociąć na 0,5 cm kotlety. Śmietanę roztrzepać wraz z jajkami, a następnie doprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet obtoczyć

O kuchni z uczuciem
smażone przekąski na imprezę 2565

szczyptą soli. Bułkę tartą podzielić na połowę, do jednej części dodać ostrą paprykę i starty bardzo drobno ser, do drugiej połowy wmieszać orzeszki. Mięso i pieczarki panierować najpierw w mące, później w jajku, na końcu w bułce tartej: mięso w bułce z orzeszkami a pieczarki w tej z serem. Smażyć na gorącym głębokim tłuszczu do zarumienienia. Gorące przekąski przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety mielone z rodzynkami i migdałami 197

zbyt wielu smakoszy na ten rarytas, więc z przyjemnością zjadłam większą porcję.  Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 biała cebula sól, pieprz jajko sucha bułka garść płatków migdałowych garść rodzynek bułka tarta do panierowania olej do smażenia   Wykonanie:   Mięso mielone przełożyć do miski, dodać drobno pokrojoną i podsmażoną cebulę, jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz rodzynki

Pasja Smaku
KOTLET SCHABOWY Z JAJEM 100

Kotlet schabowy z jajkiem,  ziemniaki,  pieczarki i cukinia panierowane w bułce,  ogórek kiszony

JejKuchnia
Kotleciki rybne 137

Kotleciki rybne Kotleciki rybne to fajna alternatywa dla klasycznych „mielonych”. Składniki: 1 kg filetów ulubionej ryby np. dorsz , mintaj  1 czerstwa bułka bułka tarta do panierowania  1/2 szklanka mleka 1 jajko  1 cebula  koperek  szczypiorek  czosnek  przyprawy : sól i pieprz, odrobina maggi  olej do smażenia Sposób przygotowania :  Rybę oczyścić z ewentualnych

Aromatyczne Podróże
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 330

produkty, których nigdy nie brakuje w mojej lodówce. A co zawsze jest w Twojej (oprócz światła :P)? ;) Jakich produktów nigdy nie brakuje w mojej lodówce/kuchni: jajka   Używane do wypieków, do panierowania, do smażenia, do pysznych śniadań - niezbędne w każdym domu mąka  Nie tylko do ciast i deserów, ale także do zagęszczania sosów, beszamelu, panierowania makaron Mój ukochany

Cooking Monster
Pierś kurczaka z serkiem 133

delikatnie rozbić Następnie lekko oprószyć solą i pieprzem. Na każdej piersi ułożyć 2 plasterki serka i łyżkę posiekanego szczypiorku. Zawinąć delikatnie do środka tak jak krokieta, następnie panierować z mące pszennej, roztrzepanym jajku i na końcu w bułce, układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z obu stron

Camilla w kuchni
Kotlety szwajcarskie 175

Kotlety szwajcarskie Składniki: 6 plastrów schabu 6 grubych słupków sera żółtego 6 cienkich słupków sera gorgonzola 3-4 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny, sól słodka papryka jajko, mąka, bułka tarta do panierowania masło ghee (sklarowane) do smażenia Plastry schabu niezbyt mocno rozbiłam tłuczkiem,  posmarowałam każdy z jednej strony rozgniecionym czosnkiem, z drugiej posypałam przyprawami (oprócz papryki słodkiej), ułożyłam

Kuchnia Prezydentowej
Drobiowe roladki z jarmużem i mozzarellą 249

piersi z kurczaka 8 plasterków mozzarelli 400 g jarmużu świeżego 3 łyżki oleju 0,5 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku Do smaku: sól pieprz  Do panierowania: mąka pszenna bułka tarta jajko Do smażenia: olej rzepakowy 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie: Piersi oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić na grubość około 0,5 cm, doprawić solą i pieprzem

Ala piecze i gotuje
Kotlety wegetariańskie 163

półtłustego 2 jajka pęczek natki pietruszki tarta bułka 0,5 l bulionu pieprz, sól olej Kasze ugotować w bulionie na sypko. Ostudzić. Przemielić z twarogiem, dodać natkę, jajka, sól, pieprz. Uformować kotleciki, panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju

Humanistka w kuchni
Naleśniki z szynką i serem 169

jajka 1 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta

Kto ugości moich gości?
Naleśniki z parówkami i serem 173

szkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta

Kto ugości moich gości?
Schabowy w czerwonej czubrycy 121

zanim ją otworze to już jest koniec. 1 kg schabu bez kości Do oprószenia kotletów : sól himalajska czerwona czubryca ostra pieprz czarny Dodatkowo : bułka tarta do panierowania olej do smażenia 6 jajek 50 ml mleka sól Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni