jajka panierowane - 1774 przepisów (strona:53/119)

Paluszki rybne – czyli ryba na obiad ! 231

dodatkami smakowymi, które polecane nie są .. niż takie pyszne domowe. Smaczne!    Paluszki rybne 40 dkg dorsza ( filetów bez skóry i ości ) rozmrożony 1 jajko  1 bułeczka  bułka tarta do panierowania  pół szklanki mleka  sól, pieprz do smaku  olej rzepakowy do smażenia  Do podania : ziemniaki puree marchewka z groszkiem ( tu przepis )  Bułkę(...)wkładamy pokrojonego dorsza, odsączoną bułkę, jajko i do smaku sól i pieprz. Miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na chwilę, aby składniki wszystkie przeszły smakami.  Z masy formujemy za pomocą łyżeczki i ręki paluszek z naszej masy. Nie za gruby, nie za długi takie jakie chcemy.  Na głęboki talerz wysypujemy tartą bułkę, panierujemy w niej pierwszy paluszek. Rozgrzewamy

Kuchnia na wzgórzu
Pierś z kurczaka z nadzieniem szpinakowym 151

czegoś przepysznego :) Składniki dla 4 osób:   1 podwójma pierś z kurczaka ok. 60 dag pół opakowania szpinaku mrożonego brykieta 2 ząbki czosnku sól, pieprz łyżka masła jajko i bułak tarta do panierowania olej do smażenia Szpinak należy rozmrozic na sicie. Pierś myjemy i formujemy 4 kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło , wrzucamy rozmrożony szpinak i podsmażamy ok. 10 minut. Dodajemy(...)smaku i odstawiamy do ostygnięcia. W piersi ostrym , spiczastym nożem z grubszej strony, robimy kieszonki (nacinamy wzdłuż ). Do takiej kieszonki napychamy łyżką ostudzony farsz szpinakowy. Na talerzu roztrepujemy jajko  moczymy w nim roladki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rogzranej patelni na złoty kolor

Słodkości i nie tylko
Mielone serowo cebulowe 256

młodej cebuli. Do tego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy! 250 g mięsa mielonego z indyka 50 g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 cebule 1 jajko Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy

VioletoweKucharzenie
Ryba po grecku 198

Składniki: 5 dużych filetów białej ryby przyprawa do ryby Prymat jajka i bułka tarta do panierowania 1kg marchewki 1 seler 2 korzenie pietruszki 4 cebule 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól, pieprz 1 kostka rosołowa lub warzywna Sposób przygotowania: 1. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć, natomiast cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Przełożyć do garnka(...)zalać 2 szklankami wody i dodać kostkę rosołową. Gotować do miękkości. 2. Rybę pokroić na mniejsze części, oprószyć solą i przyprawą Prymat. Obtoczyć w bułce i jajku, usmażyć. ( Po usmażeniu pierwszej partii połowę tłuszczu wlać do farszu ). 3.Gdy warzywa będą już ugotowane, dodać przecier, ketchup, a całość doprawić przyprawą do ryby, solą oraz pieprzem. 4. Gotowym farszem przełożyć rybę. Odstawić

A Ty Smakuj Mnie
Roladki drobiowe z warzywami 305

IGLOTEX  przygotowałam z mrożonymi warzywami.  Roladki wyszły bardzo smaczne. Roladki drobiowe z warzywami SKŁADNIKI: filety drobiowe- 1 podwójne zupa jarzynowa warzywa- 1 opak natka pietruszki- 2 łyżki jajko - 1 szt mąka do obtoczenia bułka tarta tłuszcz sól i pieprz ostra papryka bazylia suszona PRZYGOTOWANIE: Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić(...)wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
kulki mięsne z mozarellą 156

użyłam pokrojonej zwykłej, bo małych kuleczek nie mogłam u nas kupić. Takie koreczki są bardzo smaczne z dodatkiem sosu czosnkowego. Składniki: 400 g mięsa mielonego jajko 2-3 łyżki bułki tartej + do panierowania 125 g sera mozarella ( 1 duża kulka) ząbek czosnku sól pieprz oliwki do dekoracji tłuszcz do głębokiego smażenia Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, startym czosnkiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety sojowe 106

ugotowanej soi 150 g ziemniaków (1 szt) 1 jajko sól pieprz cebula (mała) pieprz ziołowy staropolski oregano papryka suszona tłuszcz do smażenia do panierowania bułka tarta sezam Soję zemleć w maszynce do mięsa. Ziemniaka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, Przepłukać na sicie zimną(...)wodą, i osączyć. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) wrzucić ziemniaki i przyrumienić wiórki ziemniaczane jak frytki. Dodać je do masy sojowej, cebulę drobniutko posiekać, dodać jajko i przyprawy, wyrobić masę , uformować 6 kotletów, panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć kotleciki na złoty kolor. Podać z surówką

Gotowanie jest łatwe
Krokiety Bez Mięsa 163

jeśli ziemniaki są bardzo "ciapciowate" do dajemy 3/4 szkl ) 1  główka cebuli 5-6 pieczarek do środka sól, pieprz, papryka słodka i ostra do smaku 1 jajko + mąka + bułka tarta do panierowania 1. Ziemniaki przekładamy do miski, jeśli są wczorajsze to musimy je przegnieść przez praskę. 2. Wbijamy jajko/jajka dodajemy mąkę, pieprz, paprykę ostrą i słodką oraz sól, wszystkiego(...)ziemniaczanej. Na tym samym oleju przesmażamy pieczarki i po lekkim przestygnięciu dodajemy do ziemniaków. Mieszamy całość i zaczynamy formować podłużne krokieciki. 4. Obtaczamy je najpierw w mące potem w jajku ( jajko doprawiamy solą, pieprzem i papryką i roztrzepujemy jak do schabowych ) na sam koniec w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionym sosem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Krokiety z kaszą gryczaną i ziarnami 211

rząd! Składniki 1 torebka kaszy gryczanej 300g pieczarek 1-2 cebule sól, pieprz, oregano ziarenka od Ziarenkowo Euforia i Słoneczne Pola naleśniki: jajko, mąka, woda jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia -pomidor -ogórek -rzodkiewka -sałata lodowa Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i usmażyć na łyżce oleju. Ostudzone składniki wymieszać z ziarnami(...)każdy naleśnik nakładać 2 łyżki farszu, zwinąć w krokiety. Zawijając można dosypać ziaren, albo tak jak ja to zrobiłam podać na pomidorze i ogórku!Do jednego talerza wbić jajko, dodać 2 łyżki mleka, roztrzepać, na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Krokiety opanierować. Usmażyć na rozgrzanym oleju. Udekorować, podawać z mix sałat lub pomidor,ogórek , rzodkiewka itd. Posypać ziarnami. Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
PANIEROWANY KALAFIOR 139

zupie albo podaję go z masełkiem i bułką tartą. Dzisiaj zachęcam do przygotowania go w formie panierowanej. Można go smażyć na głębokim tłuszczu, ale równie dobrze smakuje podsmażony na patelni. Smaczna przekąska, którą można podać z ulubionym dipem. SKŁADNIKI: 1 kalafior 2 jajka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej(...)bułka tarta olej rzepakowy A jak to zrobić: Kalafior podzielić na różyczki i zagotować w osolonej wodzie (pilnować, aby był lekko twardy, nie rozleci się podczas panierowania). Odcedzić i pozostawić, aby lekko przestygł. Jajka roztrzepać razem z przyprawami. Różyczki obtaczać w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, przewracając by podsmażyły się z każdej strony (można

Kuchnia w opałach
Ryba po grecku 170

Kawałek selera 3 cebule 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 2 łyżki octu 190 g koncentratu pomidorowego 1 szklanka wody Sól Pieprz 2 jajka Mąką + bułka tarta (do panierowania ryb) Mintaja rozmrażamy. Kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Obrane warzywa - marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce(...)dusimy około 40 minut na małym ogniu, często mieszamy. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i ocet. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.  Kawałki ryby obtaczamy w rozmąconym jajku oraz mące wymieszanej z bułka tartą. Smażymy na rumiano. Na dnie naczynia rozkładamy połowę warzyw, następnie rybę i resztę warzyw

VioletoweKucharzenie
Mielone nadziewane serem feta i suszonymi pomidorami 135

mielonego sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 100 g sera feta 6 kawałków pomidora suszonego w oliwie bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, dodać bułkę tartą, wyrobić masę. Podzielić na 6 części. Rozklepać porcję, położyć plasterek sera i kawałek pomidora, zawinąć dokładnie w mięso, panierować w bułce

Gotowanie jest łatwe
prowansalski kotlet schabowy 166

porcje, rozbijamy w miarę cienko, oprószamy z każdej strony solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Bułkę tartą mieszamy z startym na małych oczkach serem żółtym. Każdego kotleta panierujemy w kolejności: w śmietanie, mące, jajkach oraz bułce tartej z serem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Podajemy do obiadu z ziemniakami i ulubionymi surówkami. Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
Drobiowy filet z niespodzianką 174

smakuje. Myślę, że takim obiadem sprawisz dużo radości swoim najbliższym. Składniki: 4 filety z kurczaka 15 dag. sera żółtego pokrojona w paski czerwona papryka cebula pokrojona w piórka 3 jajka sól mąka przyprawa do kurczaka bułka tarta Przygotowanie: Filety z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wycinamy kostki i błonki. Mięso rozbijamy , solimy, posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki(...)ćwiartki, rozdzielamy na pojedyncze warstwy. Nakładamy na patyczki od szaszłyków paprykę, cebulę, ser i mięso ( 2 warstwy). Szaszłyk owijamy filetem z kurczaka i zaciskamy w dłoniach. Panierujemy w kolejności: mąka, rozkłócone jajko, bułka tarta. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.   Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię

Smaczne Potrawy
Tostowe krokiety z selerem i szynką 270

sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków wędzonej szynki wieprzowej 1 seler 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka masła sól pieprz czarny jajka i bułka tarta do panierowania SOS: 200 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól Selera obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wrzucić do garnka z rozpuszczonym masłem i chwilę smażyć, aż seler(...)skórki i za pomocą wałka cienko rozwałkować. Rozsmarować niewielką ilość jogurtu, położyć plasterek szynki i łyżkę duszonego selera. Zawinąć całość w rulonik, zabezpieczając koniec wykałaczką. Obtaczać w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rumiano. Czosnek rozetrzeć dokładnie razem z solą i połączyć z jogurtem naturalnym. Taki sos podawać z ciepłymi krokietami. Smacznego :)   Kategoria

https:KKuchniaMniam
Krokiety z kapustą i pieczarkami 155

szklanki wody mineralnej gazowanej 2 jajka szczypta soli Farsz: 1,2 główki białej kapusty 0,5 kilograma pieczarek 2 cebule sól,pieprz olej do smażenia jajka i bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Składniki ciasta naleśnikowego łączymy ze sobą i dokładnie mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki . Kapustę kroimy j na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Pieczarki myjemy(...)nadmiaru wody,kroimy drobno i dodajemy do cebuli z pieczarkami i razem podsmażamy,doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładamy po łyżce farszu i zwijamy krokiety.Panierujemy w jajku i bułce,smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Krokiety możemy podać z barszczem czerwonym

Bajeczna Kuchnia
Krokiety z pieczarkami 213

pszennej; - duża szczypta soli, pół łyżeczki cukru; - łyżka oleju do ciasta; Farsz: - 40 dag pieczarek; - 1 duża cebula; - 15 dag żółtego sera; - sól, pieprz; - olej do smażenia - jajko i bułka tarta do panierowania Wykonanie: Cebule drobno siekamy, podsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelnię z cebulą i wszystko razem smażymy do czasu, aż woda z patelni(...)minut przed smażeniem. Do wystudzonego farszu dodajemy starty żółty ser i doprawiamy wszystko solą i pieprzem do smaku. Smażymy naleśniki. Na każdy układamy porcję farszu i zwijamy. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję