jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:85/140)

ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO NADZIEWANE SERKIEM, POMIDORAMI SUSZONYMI I ORZECHAMI 155

proste i szybkie dania, ale od święta lub gdy spodziewam się gości lubię przygotować coś szczególnego. I takim wyjątkowym daniem są właśnie drobiowe roladki z mięsa mielonego z indyka, nadziewane farszem z serka śmietankowego z dodatkiem pomidorów suszonych oraz orzechów włoskich, panierowane w bułce tartej z dodatkiem czarnego sezamu. Roladki są delikatne w smaku - miękkie i soczyste w środku(...)czas spędzony w kuchni 😉 Składniki: (na 6 szt.) 400 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki bułki tartej ok. 1/3 szklanki wody 1 jajko 1/2 łyżeczki ziół babci Jadzi Radix-Bis sól, pieprz olej do smażenia Nadzienie: 150 g serka śmietankowego 4-5 pomidorów suszonych z oleju garść orzechów włoskich sól, pieprz Panierka: 1 szklanka

Kuchnia MagdaLeny
Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem / Apple rhubarb turnovers 155

francuskie z jabłkami i rabarbarem polane lukrem pomarańczowym. Trudno mi teraz uwierzyć, że jeszcze kilka lat temu szczytem moich możliwości było odgrzanie bigosu przywiezionego z domu Polecam także takie nadziewane tylko jabłkami i rodzynkami z odrobiną cynamonu. Niebo w gębie, zapraszam po przepis! Jeżeli lubisz takie dobroci w cieście francuskim, spróbuj także te z jabłkami, żurawiną z sosem waniliowym(...)pokrojonego na 1 cm kawałki 200 g jabłek, obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę 1/2 szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 jajko, rozbełtane Lukier pomarańczowy: 1/2 szklanki cukru pudru sok z 1/2 pomarańczy Przygotowanie: W średnim rondelku umieść rabarbar, jabłka, cukier i 2 łyżki, doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na średnim

karmelowy
smaczne pierogi z rosołowym mięskiem... 135

majeranek 2 łyżki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 2 łyżki CIASTO: mąka tortowa 60 dag, woda ciepła 1,5-2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, jajka 1 sztuka, masło miękkie 1 łyżeczka OKRASA: cebula 6 sztuk, olej rzepakowy 1 szklanka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka mięso z dzień wcześniej ugotowanego rosołu obrać z kości(...)dolewać w trakcie wyrabiania, zależy od mąki ile wody wchłonie ciasto schować do woreczka i odstawić na 30 minut ciasto podzielić na porcje, każdą cienko rozwałkować, wycinać szklaną krążki, nadziewać 1 czubatą łyżeczką farszu i sklejać pierogi na oleju zrumienić cebulkę z przyprawami w osolonym wrzatku z 2 łyżkami oleju ierogi po wypłynięciu gotować z 3-4 minuty na mniejszym

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone pierożki drożdżowe 165

Następnie pokroić w kostkę u dodać do kapusty i gotować na średnim ogniu ok. 50-60 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać kilka ziarenek kminku. Pierogi nadziewać wystudzonym farszem. Ciasto: 500 g mąki 250 g margaryny 2 żółtka 50 g świeżych drożdży 180 ml mleka 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli  Z podanych składników zagnieść elastyczne(...)kółka. Na środek każdego pieroga nałożyć po łyżeczce nadzienia i zalepić. Gotowe pierogi ułożyć na blaszce i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (ok. 1 godzina). Wyrośnięte posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika.  Piec 20 minut w 200*C. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Tort Chałwowy 167

dodajemy cukier i ubijamy na parze. ( Do garnka wlewamy wodę, podgrzewamy go cały czas, a na nim stawiamy miskę z jajkami i cukrem, tak by miska nie dotykała wody). Jajka ubijamy aż masa stanie się gęściejsza i jaśniejsza, powinna podwoić swoją objętość, a cukier dokładnie się rozpuścić. Odstawiamy do wystygnięcia. Do masła dodajemy po łyżce masy jajecznej, następnie pokruszoną chałwę(...)mnie była to nalewka wiśniowa i dosypujemy łyżkę kakao, dokładnie mieszamy i odstawiamy na ok. 2 godz.) Poncz: likier kawowy lub inny alkohol kawa rozpuszczalna Do dekoracji: rurki - nadziewane lub puste w środku 2 op. Maltesers Pierwszy blat nasączamy pączem, następnie smarujemy kremem, na nim układamy wiśnie. Przykrywamy drugim blatem, podobnie jak pierwszy nasączamy pączem i smarujemy grubszą warstwą

Słodka Kraina Wypieków
Orzeszki z nadzieniem migdałowym. 169

miękkiego masła lub margaryny 100 ml mleka KREM: 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego (w puszce) 10-15 dag mielonych migdałów      Ucieramy masło z cukrem i jajkami, dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie mleko i miksujemy na najwyższych obrotach, aż uzyskamy gładkie ciasto. Z powstałej masy lepimy małe kuleczki (ciasto się lepi, więc podsypujemy trochę mąki(...)Przygotowujemy krem. Mleko wlewamy do rondelka, podgrzewamy stopniowo dosypując zmielone migdały. Mieszamy by składniki się połączyły, gdy masa jest już ciepła wyłączamy grzanie i zabieramy się za nadziewanie ciasteczek. Orzeszki możemy udekorować lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce

Rozpustne gotowanie
Bułeczki drożdżowe! 175

Całą mąkę wsyp do miski, zrób wgłębienie, wlej rozczyn i pomieszaj z częścią mąki, odstaw na 25 minut. Nie skracaj tego czasu! Po tym czasie zaczynamy zagniatać ciasto, dodajemy jajka, i roztopione ciepłe ale nie gorące mleko! Ciasto wyrabiamy, energicznie ręką.  Proces ten ma być długi, ręka boli tak wiem, ale trenujemy mięśnie na ręce. ;-) Zawsze też możecie poprosić(...)duża micha z Ikea, jak ciasto już jest ponad, to znaczy, że możemy formować bułeczki. ;-))) Obrane porzeczki myjemy, osuszamy. Dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy i możemy nadziewać bułeczki. Formujemy dość podłużne bułeczki. Ja nadziewałam bułeczki dość sporą ilością porzeczki i niektóre mi popękały, więc lepiej nie przesadzać z ilością ;-) nadzienia.   Uformowane układamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym

SMYKWKUCHNI
Smażone zielone pomidory 159

nieduże, grubsze placki: 200ml mleka 60g mąki kukurydzianej 2 jajka 2 szczypty soli warzywny farsz: 1 spora czerwona papryka 100g cebuli czosnkowej 2 spore zielone pomidory świeża bazylia i oregano/ zioła prowansalskie przyprawa warzywna w proszku, pieprz czarny masło klarowane do smażenia szczypiorek Składniki na placek dobrze roztrzepujemy w misce. Smażymy je grubsze, na suchej patelni z nieprzywieralną powłoką. Cebulę(...)maśle. Dorzucamy na patelnię pokrojone w małą kostkę pomidory oraz paprykę. Doprawiamy całość przyprawą warzywną oraz ziołami i pieprzem i dusimy na małym ogniu, aż zmięknie papryka. Placek nadziewamy farszem, ten posypujemy świeżym posiekanym szczypiorkiem oraz bazylią

Kuchenna Kontrrewolucya
"Ilustrowana szkoła gotowania. Kuchnia włoska krok po kroku" - recenzja książki 168

własną sól ziołową czy filetować rybę.  Mnóstwo podstawowych w kuchni czynności opisanych jest krok po kroku - np. przygotowanie owoców, warzyw, ryb i mięsa do dalszej obróbki. Makarony, faworki, jajka w koszulkach czy kruche ciasto - z tą książką na pewno udadzą się każdemu, kto w kuchni jest zielony.  Dowiemy się jak pozbawić migdały czy orzechy ciemnych skórek, jak łatwo(...)konfiturę z czerwonej cebuli, ale i potrawy typowo włoskie - pomysły na lasagne, ravioli, gnocchi, kolorowy makaron. Dzięki dokładnym ilustracjom przygotujemy makaronowe cukierki czy pierożki angnolotti albo tortelli. Pizza, focaccia, nadziewane kopytka... mogłabym tak jeszcze długo wymieniać, bo jest to naprawdę ciężkie tomisko!:) 500 stron i twarda okładka naprawdę nie ważą mało! Oprócz mnóstwa pomysłów na obiady - nie tylko

Kraina Tysiąca Smaków
BUŁKI Z GRZYBAMI 153

Zainspirowana chlebkami gruzińskimi postanowiłam troszkę złamać przepis i zrobić trochę mniejsze chlebki, czyli duże bułki z nadzianiem dość polskim. Wyszły bardzo dobre i będę do nich

harrisa
profiterolki z musem i sosem czekoladowym 142

zaparzać na małym ogniu aż całość mocno zgęstnieje i zaczną się pojawiać pęcherze powietrza. Uważać, żeby nie przypalić. Przełożyć do miski i wystudzić. Wystudzoną masę miksować dodając po jednym jajku (ważne, żeby nie wszystkie na raz, bo wtedy w cieście będą grudki).  Gotowe ciasto nabierać łyżką i nakładać na blaszkę wyścieloną papierem porcje wielkości śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego(...)wrzucić do miski. Ustawić ją nad garnkiem z wrzątkiem i mieszając rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno i zmiksować z wystudzoną czekoladą. krem nałożyć do szprycy z końcówką do nadziewania i wstrzykiwać w ptysie. Nadziane ciastka oprószyć cukrem pudrem.  Przygotować sos: kremówkę wlać do rondelka i zagotować, zdjąć z ognia, odrobiną przestudzić i wrzucić połamaną czekoladę. Mieszać aż się rozpuści

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rurki z kremem 170

sprawą kremu, którym nadziane są rurki. Można zrobić krem budyniowy,  krem z bitej śmietanki, lub w połączeniu z serkiem mascarpone. Próbowałam różnymi kremami nadziewać rurki i każdemu smakowało inne nadzienie. Dzisiaj pokażę jaki tym razem krem wybrałam do moich rurek. Kiedyś w poszukiwaniu dobrego kremu znalazłam w jakiejś gazecie taki, który mnie zaciekawił, więc(...)lodówki) 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml kwaśnej, gęstej śmietany szczypta soli         Składniki na krem: 900 ml mleka 50 g masła 4 żółtka 2 jajka 200 g cukru pudru 80 g mąki pszennej tortowej 80 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka   ekstraktu waniliowego   Dodatkowo do dekoracji: cukier puder polewa czekoladowa

Kuchnia u Krysi
Rogaliki drożdżowe z nadzieniem sernikowym, czyli z twarożkiem i rodzynkami :) 154

drożdże i łyżeczkę cukru. Całość mieszamy widelcem, aż do rozpuszczenia drożdży i pozostawiamy do wyrośnięcia. W mące robimy dołek, do którego wlewamy resztę mleka, oliwę, dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajko, żółtko i na koniec wyrośnięte drożdże. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ręką lub widelcem(ja na początek zawsze używam widelca :) Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia. Teraz jest pora na przyrządzenie nadzienia(...)dodajemy do masy twarożkowej. Całość mieszamy jeszcze raz łyżka. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy, podsypując mąką, po czym po trochu wałkujemy i wykrawamy z niego dość duże trójkąty, które nadziewamy serem i zawijamy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, pozostawiając pomiędzy rogalikami dosyć duży odstępy, by się nie zlepiły. Rogaliki pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180°C. Upieczone, zimne

Smakowy Raj
Tłusty Piątek...? Dlaczego nie... 140

Sięgnęłam więc do sprawdzonego źródła, czyli Moich wypieków , i właśnie stamtąd czerpałam inspirację. Mocno jednak pozmieniałam proporcje, a poza tym nadziałam pączuszki... Czekoladą.  Nie mam odpowiedniej końcówki do nadziewania, i zawsze mam w pączkach wielkie dziury. Z kolei zaklejanie w pączkach marmolady - jak dla mnie - mija się z celem. W związku z tym do każdego pączusia wpakowałam pół kostki(...)czekolada...).  Pączki same w sobie są pyszne - mięciutkie, puchate, delikatne. Idealne wprost. Koniecznie spróbujcie. Pączki z czekoladą Składniki: (na 20-25 sztuk) 550 g mąki pszennej 2 jajka 80 g masła 60 g cukru 1/2 łyżeczki soli 250 ml letniego mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżka rumu nadzienie: 85 g mlecznej czekolady (30%) dodatkowo: 3 łyżki cukru pudru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka i orzeszki bananowe 145

kuchenką i je "smażyć" nie dawały mi dzieci, więc po dwóch partiach poszłam ciasto rozwałkować i wyciąć foremkami, żeby szybciej i bez pilnowania się upiekły :) Część upiekłam "nie do nadziewania" (elementy, które wycięłam) - do schrupania ot tak i dla Zuzi (a wyjadała mi też połówki orzeszków i te z kremem). Ciasteczka najlepsze są, gdy poleżą trochę i skruszeją od kremu(...)bardzo pomocne opinie na temat wielu restauracji (z którymi warto się zapoznać przed wyjazdem do Warszawy) czekają tam na Was! Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej luksusowej 2 całe jajka 1/2 kostki margaryny 1 banan 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem: 125g serka mascarpone 1/3 szkl. śmietany 30% 3 łyżeczki cukru 1 czubata

Kolorowy Przepisownik
Pączki Thermomix 132

przepisy. Paczki Wykonanie: Do naczynia Thermomix wlewamy mleko, dodajemy drożdże, cukier, cukier waniliowy i masło. Podgrzewamy i mieszamy czas 3 min/temp.37/obr.3 Zaczyn zostawiamy na ok 15 min. Dodajemy mąkę, jajko, żółtka i sól. Wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Ja zostawiam ciasto w misie Thermomix . Po godzinie uderzam w ciasto(...)pączki muszą na prawdę dobrze wyrosnąć, to gwarantuje pojawienie się jasnej obwódki na pączku po upieczeniu) Pączki smażymy w rozgrzanym smalcu lub oleju na rumiano z każdej strony. Pączki nadziewamy zaraz po upieczeniu. Może to być ulubiona konfitura. Pączki po wystygnięciu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem. The post Pączki Thermomix appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Pączki z lukrem. 174

nadzienie olej do smażenia Wykonanie: Cieple mleko wlać do miseczki, wkruszyć drożdże i dodać łyżeczkę cukru. Wymieszać i odstawić na około 20 minut żeby drożdże urosły. Do miski wbić jajko i żółtka, dodać cukier i zmiksować. Wsypać mąkę i wlać wyrośnięty zaczyn. Wyrobić mikserem z hakami, dodać spirytus i na koniec olej. Wyrabiać jeszcze chwilę. Miskę z ciastem przykryć ściereczką(...)wyrośnięcia. Smażyć na głębokim tłuszczu z obu stron do uzyskania złotego koloru. Gotowe pączki odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Powidła przełożyć do szprycy lub dużej strzykawki i nadziewać pączki. Przygotować lukier. Sok z cytryny wycisnąć do miseczki, dodać łyżkę wody. Po łyżce dodawać cukier puder i mieszać. Dodać tyle cukru ile wypije sok. U mnie starczyło 6 pełnych łyżek

Agusiowe smakołyki
Francuskie rurki z nadzieniem 224

szerokości 1-1,5 cm. Foremki na rurki posmarować margaryną, nawinąć na nie paski ciasta zaczynając od węższej strony. Ciasto powinno lekko na siebie nachodzić. Gotowe rurki posmarować rozbełtanym jajkiem i lekko posypać cukrem kryształem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piec w 190 st.C przez 15-20 minut - do ładnego zrumienienia. Rurki zdjąć ostrożnie z foremek i całkowicie(...)ubiegłym tygodniu otrzymałam do wypróbowania 2 rękawy cukiernicze Rengo firmy Lauretta. Na pierwszy rzut poszedł krem o smaku waniliowym. Ma bardzo przyjemną konsystencję. Ponieważ do rękawa dołączone są końcówki, nadziewanie rurek było bardzo szybkie i bezproblemowe. Dodatkowym atutem jest również to, że niezużyty krem wystarczy zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca czasu. I jeszcze jedna zaleta. Krem jest bardzo

Kuchnia domowa Ani
Wytrawne bułeczki drożdżowe 209

Chrupiące drożdżowe bułeczki nadziewane kapustą i grzybami są świetną przekąską do pogryzania przy rozmowie lub smaczną przystawką do dania głównego. To propozycja dla wszystkich, którzy tak jak ja uwielbiają świąteczne smaki i chcieliby je jeszcze przez chwilę zatrzymać.Podane proporcje, w zależności od wielkości szklanki, którą wyciśniecie bułeczki starczą na dwie lub trzy blachy ciastek..Składniki:2 szklanki mąki50(...)połową ciasta zakrywamy farsz i odciskamy kółka szklanką, tak, żeby farsz zawsze był w samym środku. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 200 stopni.Bułeczki przekładamy na blaszkę i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem lub ziarenkami lnu. Wkładamy do piekarnika, pieczemy około 15 minut.Wytrawne bułeczki drożdżoweSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
NALEŚNIKI GRYCZANE Z NADZIENIEM Z PORÓW I PIECZAREK (BEZGLUTENOWE) 112

mąki gryczanej pół szklanki skrobi kukurydzianej  mleko roślinne - tyle, żeby zachować konsystencję ciasta naleśnikowego (ew. zamienić można  lub wodę) 1 jajko (dla tych, ale jeśli nie jecie jajek to niekoniecznie) szczypta soli Naleśniki usmażyłam na prawie suchej patelni posmarowanej klarowanym masłem. Nadzienie: 250g pieczarek 2 małe pory szklanka bulionu sól, pieprz do smaku zagęściłam łyżka skrobi kukurydzianej(...)potem dodaję masło.  Pory kroimy w cienkie talarki i smażymy przez chwilę razem z pieczarkami następnie zalewamy bulionem i dusimy około 10 minut. Zagęszczamy mlekiem wymieszanym ze skrobia. Nadziewamy naleśniki i wcinamy

Cytryna&Co.
pączki na piwie 142

masła 60 g cukru 1 szczypta soli opcjonalnie: 2 łyżki spirytusu wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z cukrem, letnim piwem oraz 2 łyżkami mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Następnie dodajemy jajko, żółtka, sól oraz mąkę i wyrabiamy ciasto. Pod koniec dodajemy roztopione i wystudzone masło. Ciasto będzie trochę luźne. Ciasto przekładamy np. do dużej, szklanej miski, oprószonej mąką, przykrywamy ściereczką(...)zależności jaką mamy szklankę). Układamy na ściereczce lub delikatnie oprószonej mąką stolnicy, przykrywamy ściereczką do podrośnięcia. Smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone przekładamy na talerze wyłożone papierowymi ręcznikami. Nadziewamy np. powidłem śliwkowym (szprycujemy strzykawką cukierniczą) i oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Eklerki nadziewane bitą śmietaną 142

mąkę i mieszamy cały czas na małym ogniu aż do połączenia i zeszklenia się masy. Jak zaczyna odchodzić od boków- ściągamy na bok. Studzimy, a następnie wbijamy po jednym jajku i cały czas miksujemy na najniższych obrotach. 2. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego lub zwykłego mocnego woreczka z uciętą końcówką (jak u mnie) i wyciskamy na przygotowaną i wyłożoną(...)czasie studzenia eklerków przygotowujemy krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone. Przekładamy do szprycy z założoną długą, a cienką końcówką i wbijając w środek eklerka nadziewamy je do pełna. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Eklerki najlepiej nadziewać tuż przed podaniem. Nie namokną i będą nadal chrupiące

Kuchnia w czekoladzie
Pączki z nutą pomarańczy 144

smażenia (ok.1 litr) Sposób przygotowania: 1. Drożdże rozpuszczamy w 1/2 szklanki letniego mleka, dodajemy 2 łyżki mąki i łyżkę cukru. Mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Żółtka oraz jajko ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Masło topimy i studzimy. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy szczyptę soli, wlewamy rozczyn drożdżowy, resztę mleka, rum oraz masę żółtkową. Mieszamy. Na koniec dodajemy(...)Układamy na tacce z niewielkimi odstępami i ponownie pozostawiamy do wyrośnięcia na ok 20 minut. Olej rozgrzewamy. Pączki smażymy na małym ogniu na rumiany kolor. Jeszcze ciepłe nadziewamy od góry kremem pomarańczowym szprycą z cienką, długą końcówką. Nadziewamy do momentu wypłynięcia kremu na wierzch, który następnie rozsmarowujemy na pączku i posypujemy skórką z pomarańczy.  3. Krem pomarańczowy: 2 duże

Kuchnia w czekoladzie
Krucho- drożdżowe rogaliki z konfiturą różaną 168

śmietany 18%, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ½ słoiczka konfitury  "NASZE DOMOWE Płatki róż". PRZYGOTOWANIE: 1. Drożdże rozpuszczam w zimnej śmietanie. Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję jajko, żółtko, cukier puder, drożdże ze śmietaną oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję i kroję na trójkąty. Na kawałki ciasta nakładam porcję konfitury. Zwijam w rogaliki(...)firmy Premium Rosa . Konfitura to doskonały dodatek do ciastek, ciast i deserów. Już po otwarciu słoiczka poczułam piękny różany zapach. Konfitura ma świetną konsystencję, doskonale nadaje się do nadziewania różnego rodzaju ciastek. Ma idealnie słodki smak i wyraźny różany aromat. Konfitura jest zamknięta w estetycznie wyglądającym słoiczku. Produkt jest godny polecania i wart zakupu. Serdecznie zapraszam do sklepu PREMIUM ROSA

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe ravioli z piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem, z sosem Marinara 203

trenować, aby w formie zabawy dostarczyć im oraz nam dziennej porcji ruchu. W programie zaproponowano świetne danie obiadowe, które od razu przypadło nam do gustu. Były to domowe ravioli nadziewane piersią indyka, ricottą, cukinią, szpinakiem i porem z pomidorowym sosem Marinara (w kształcie cukierków). Nam kształt cukierków nie wyszedł, więc zrobiliśmy ravioli w kształcie typowych poduszeczek :) Ravioli skradły smakiem(...)mieliśmy kolejny zdrowy, super szybki i pyszny obiadek! Polecam wszystkim! Składniki: (6-10 porcji -> ok. 50 pierożków) 800 g mięsa z piersi indyka 375 g serka ricotta 2 jajka 35 g obranych liści szpinaku (bez ogonków) 60 g pora (biała część) 1 cukinia (ok. 300 g) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/3 świeżo startej gałki muszkatołowej   Składniki

Moja Delicja