jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:7/140)

Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 245

skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM 138

miseczki. Do żółtek dodajemy łososia, bez zalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą.  Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowane jajka na twardo z parowaru 197

wyjmujemy łyżeczką żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzem ziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy białka jajek :) Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Jajka faszerowane koperkiem i sardynkami 157

wyciągamy żółtka. Do miseczki wkładamy drobno pokrojonego ogórka, sardynki z oliwą, żółtka oraz majonez, ugniatamy widelcem tworząc gładką masę.  2. Pod koniec dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i nadziewamy połówki jajek, wierzch posypujemy zieleniną. Jeśli zostanie Wam pasty to polecam wykorzystać ją do kanapek, smakuje wybornie. Można doprawić solą i pieprzem, chociaż ja nigdy tego nie robię, bo smaki same

Apetyczna babeczka
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem 180

Przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami oraz majonezem. Przyprawić, dodać sok z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek i koperek. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajka. Schłodzić, podawać z gałązkami koperku

Magiczne Życie Marty
Jajka faszerowane wędzonymi szprotkami 179

żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek. Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem. Smacznego

Życie ze smakiem
Jajka faszerowane chrzanem i porem 143

piórka i blanszujemy – przelewamy go wrzątkiem a następnie lodowatą wodą. Do żółtek dodajemy por, chrzan, majonez oraz przyprawy. Całość mieszamy aby powstała spójna masa. Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek, ozdabiamy wedle uznania

Życie ze smakiem
Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem. 400

łyżeczkę keczupu, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam białka jajek. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka z zielonym farszem i chrupiącą panierką 184

kostkę awokado, serek śmietankowy, szczypiorek, czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Miksujemy wszystko na gładka masę. (Możemy też rozgnieść awokado widelcem i wymieszać z resztą składników łyżką.) Następnie nadziewamy masą jajka, tak aby wypełniła miejsce żółtka, ale nie wychodziła na wierzch. (Jeśli ich nie smażymy, najlepiej nałożyć farsz szprycą cukierniczą, ze wzorzystą nakładką. Wierzch można ozdobić kiełkami, czy rzeżuchą

Pyszny Duet
JAJKA Z PASTĄ SURIMI. 208

dodaję majonez i musztardę. Wszystko miksuję na pastę za pomocą blendera. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodaję nieco majonezu i ponownie zmiksować. Ewentualnie doprawić do smaku. Takprzyrządzoną pastą nadziewam połówki jajek ( samo białko ) Wskazówka: Zaczynam od małej ilości majonezu, aby czasem nie przesadzić. Lepiej dodawać partiami, miksując kilka razy, aniżeli dostać zbyt rzadką pastę. Dużo zależy od majonezu. Są bowiem

W kuchni Karmel-itki
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I PIETRUSZKĄ 153

zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić na pół i z białek wyjąć żółtka.  Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek z dodatkiem(...)czynność wykonuje dosłownie kilka sekund, ponieważ lubię małe wyczuwalne kawałki pieczarek). Następnie dodać majonez do farszu i ewentualnie sól i pieprz, wszystko wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać białka jajek.  P/S Pozostały farsz idealnie smakuje na chlebie

Zrób to smacznie
ROGALIKI NA MAŚLANCE 637

mąki pszennej , 15 g drożdży świeżych, 100 ml ciepłej wody, 100 ml ciepłej maślanki, 2 łyżki oleju, 2 łyżki cukru, szczypta soli Dodatkowo: marmolada  do nadziewania, lukier, jajko do posmarowania WYKONANIE W ciepłej wodzie rozrabiamy drożdże z cukrem i łyżką mąki, przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę, sól, dodajemy maślankę, olej

słodki bratek
Patisony faszerowane kaszą kuskus i warzywami 228

przyprawami do smaku. Dusić około 10 minut na małym ogniu. Patisony dokładnie oczyścić, ściąć czapki, wydrążyć miąższ i oprószyć solą. Gotową kaszę kuskus wymieszać z przygotowanym farszem, jajkiem, serem. Nadziewać przygotowane patisony. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut. Podawać z gęstą kwaśną śmietaną

Tradycyjna Kuchnia
Pieczarki – obieracie czy myjecie? 191

grzyby silikonowym pędzelkiem. Drobne grzyby rzadko kiedy obieram, więc oczyszczanie za pomocą pędzelka lub płukanie pod bierzącą wodą wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Pieczarki – przepisy Nadziewane kapelusze Jajka faszerowane grzybami Pieczarka faszerowana Sos pieczarkowy     The post Pieczarki – obieracie czy myjecie? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Pasta z soczewicy i kabanosa. 204

dzisiaj zrobiłam na kolację  pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle.  Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie  Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle    kawałek kabanosa tak około

Sama słodycz i szczypta chili