jajka nadziewane - 2091 przepisów (strona:7/140)

PIECZARKI NADZIEWANE MIĘSEM MIELONYM 372

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym to świetny pomysł zarówno na obiad jak i przekąskę imprezową. A że uwielbiam pieczarki pod każdą postacią, więc dla mnie to obiad idealny ;) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego * ok. 12 większych pieczarek * 1 jajko+ 2 jajka do panierki * 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki * sól * pieprz * ulubione przyprawy Wykonanie: Pieczarki opłukać, dokładnie(...)dowolnymi przyprawami, dodać jajko i bułkę tartą. Ogonki pieczarek zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Tak przygotowanym mięsem nadziewamy pieczarki. Jajka rozklepać, pieczarki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, smażyć pieczarki z obu stron na złoty kolor (najpierw obsmażyć kapelusze pieczarek potem stronę, gdzie jest

Zrób to smacznie
Wielkanocne last minute: 10 najszybszych przepisów na Wielkanoc 142

ziemniaki ugotowane w mundurkach – obrane i pokrojone na kawałki 2 łyżki tartego chrzanu (może być kupny) 4 jajka ugotowane na twardo – obrane i przekrojone na pół Pełny przepis na zupę z rzeżuchy Zupa z rzeżuchy     Schab nadziewany tuńczykiem   Lubicie surf and turf? To spodoba Wam się przepis na polską wersję vitello tonnato z kupnym już gotowym(...)tuńczykiem z sosem tatarskim: Schab nadziewany tuńczykiem, czyli polska wersja vitello tonnato Schab po warszawsku Wolicie bardziej tradycyjne nadzienie niż tuńczyk? Nie ma problemu schab po warszawsku nadziewany jest jajkiem. Bardzo wielkanocny przepis w dodatku w nowoczesnej, szybkiej wersji. Składniki: ok 300 g kupnego schabu wieprzowego pieczonego w kawałku (lub domowego) 4 jajka ugotowane na twardo mała cebula

Ugotowane pozamiatane
Wielkanocne jajka faszerowane 168

szczypta czarnuszki Przygotowanie : Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone w drobną kostkę czarne oliwki. Tak przygotowaną pastą nadziewać połówki jajek. Posypać odrobiną czarnuszki, świeżo mielonym czarnym pieprzem obłożyć połówkami oliwek oraz posypać rzeżuchą. Idealnie smakują z pomidorową salsą

Magiczne Życie Marty
Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 219

skorupki jajka przecinam wzdłuż na połówki, ostrożnie wyjmuję żółtka. Do żółtek dodaję remuladę duńską, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. I tak powstałym farszem nadziewam białka jajek. Podaję schłodzone i udekorowane zieloną cebulką i cząstkami rzodkiewki. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM 122

miseczki. Do żółtek dodajemy łososia, bez zalewy, majonez i przyprawy. Dokładnie rozgniatamy farsz widelcem aż składniki się połączą.  Masę nakładamy do szprycy i każde białko ozdobnie nadziewamy. Nadziane jajka układamy na talerzu z sałatą. Jajka posypujemy owocem granatu. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Faszerowane jajka na twardo z parowaru 178

wyjmujemy łyżeczką żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzem ziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy białka jajek :) Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
Jajka faszerowane koperkiem i sardynkami 138

wyciągamy żółtka. Do miseczki wkładamy drobno pokrojonego ogórka, sardynki z oliwą, żółtka oraz majonez, ugniatamy widelcem tworząc gładką masę.  2. Pod koniec dodajemy pokrojony koperek, mieszamy i nadziewamy połówki jajek, wierzch posypujemy zieleniną. Jeśli zostanie Wam pasty to polecam wykorzystać ją do kanapek, smakuje wybornie. Można doprawić solą i pieprzem, chociaż ja nigdy tego nie robię, bo smaki same

Apetyczna babeczka
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem 159

Przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami oraz majonezem. Przyprawić, dodać sok z cytryny oraz drobno posiekany szczypiorek i koperek. Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajka. Schłodzić, podawać z gałązkami koperku

Magiczne Życie Marty
Jajka faszerowane wędzonymi szprotkami 160

żółtka przekładamy do miski. Dodajemy do nich odsączone z oleju szprotki, przyprawy, majonez oraz szczypiorek. Wszystkie składniki rozcieramy widelcem tak aby powstała w miarę gładka masa. Gotowym farszem nadziewamy połówki jajek, które układamy na listkach botwinki. Każde jajko dekorujemy ogórkiem, rzodkiewką oraz szczypiorkiem. Smacznego

Życie ze smakiem
Jajka faszerowane chrzanem i porem 127

piórka i blanszujemy – przelewamy go wrzątkiem a następnie lodowatą wodą. Do żółtek dodajemy por, chrzan, majonez oraz przyprawy. Całość mieszamy aby powstała spójna masa. Tak przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek, ozdabiamy wedle uznania

Życie ze smakiem
Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem. 383

łyżeczkę keczupu, sól i pieprz. Całość ucieram bardzo dokładnie na jednolitą masę. Następnie do powstałej pasty dodaję bardzo drobniutko pokrojonego korniszona. Jeszcze raz wszystko mieszam i powstałym farszem nadziewam białka jajek. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Jajka z zielonym farszem i chrupiącą panierką 156

kostkę awokado, serek śmietankowy, szczypiorek, czosnek, sok z cytryny i przyprawy. Miksujemy wszystko na gładka masę. (Możemy też rozgnieść awokado widelcem i wymieszać z resztą składników łyżką.) Następnie nadziewamy masą jajka, tak aby wypełniła miejsce żółtka, ale nie wychodziła na wierzch. (Jeśli ich nie smażymy, najlepiej nałożyć farsz szprycą cukierniczą, ze wzorzystą nakładką. Wierzch można ozdobić kiełkami, czy rzeżuchą

Pyszny Duet
JAJKA Z PASTĄ SURIMI. 194

dodaję majonez i musztardę. Wszystko miksuję na pastę za pomocą blendera. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodaję nieco majonezu i ponownie zmiksować. Ewentualnie doprawić do smaku. Takprzyrządzoną pastą nadziewam połówki jajek ( samo białko ) Wskazówka: Zaczynam od małej ilości majonezu, aby czasem nie przesadzić. Lepiej dodawać partiami, miksując kilka razy, aniżeli dostać zbyt rzadką pastę. Dużo zależy od majonezu. Są bowiem

W kuchni Karmel-itki
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI I PIETRUSZKĄ 133

zjedzone tego samego dnia. Zresztą co tu dużo pisać, przekonajcie się sami ;) Składniki: * 4 jajka * 7-8 większych pieczarek * natka pietruszki ( nie dużo) * sól, pieprz * 1 łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, gdy ostygną oskubać ze skorupek, przekroić na pół i z białek wyjąć żółtka.  Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na małej ilości oliwy z oliwek z dodatkiem(...)czynność wykonuje dosłownie kilka sekund, ponieważ lubię małe wyczuwalne kawałki pieczarek). Następnie dodać majonez do farszu i ewentualnie sól i pieprz, wszystko wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać białka jajek.  P/S Pozostały farsz idealnie smakuje na chlebie

Zrób to smacznie
Nadziewane awokado z łososiem i jajkiem. 137

pojawia się pytanie jak można wprowadzić na świąteczny stół potrawy paleo. Nic prostszego. Dzisiaj jedna z kilku propozycji na świąteczne śniadanie i nie tylko. Tym razem proponuję: nadziewane awokado z łososiem, jajkiem oraz koperkiem. Awokado jest zaliczane jako superfood, spokojnie można by mu poświęcić osobny wpis. Pełne zdrowych tłuszczy, w tym omega-3, zawiera dużą ilość witamin(...)jako jedno z szybkich śniadań. Potrzebujemy: 1 dojrzałe awokado 2 jajka płat wędzonego łososia koperek sól, pieprz Przygotowanie: Awokado przecinamy na pół i łyżeczką wydłubujemy środek, tak aby zmieściło nam się jajko w środku, układamy pasek łososia, wbijamy jajko, wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Czekamy aż jajko się zetnie, czyli ok 15-20 minut. Wyciągamy z piekarnika, posypujemy

PaleoLife

Proponowane wyszukiwania