 Jaja nadziewane serem 172
Jaja nadziewane serem 172Najczęściej spotykanym farszem jajek są grzyby - pieczarki, zielenina lub wątróbka. Ostatnio przeglądając książkę Marii Disslowej „Jak gotować – praktyczny poradnik kucharski” z 1930 roku, natrafiłam na jajka nadziewane serem. Parmezanem i serem szwajcarskim. Z takimi jajkami wcześniej się nie spotkałam i oczywiście musiałam od razu wypróbować przepis, gdyż brzmiał smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne
królestwo garów Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami. 199
Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami. 199Wielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują. Do przyprawienia jajek użyłam białego pieprzu mielonego , który otrzymałam od SKWORCU . Zapraszam :) Składniki: 6 jajek 20 dag marynowanych pieczarek 2 łyżki majonezu natka pietruszki według uznania sól do smaku biały pieprz mielony
Izabelawkuchni Świąteczna dekoracja - bałwanek z jajek 185
Świąteczna dekoracja - bałwanek z jajek 185macie pomysłu na świąteczną dekoracje waszych dań? Wystarczą dwa jajka - większe i mniejsze, kawałek ugotowanej marchewki, ziarnka pieprzu i patyk, taki od szaszłyków, na który nadziewamy jajka i czapeczkę, aby nam się wszystko stabilnie trzymało. Pamiętajcie, że jajka muszą być kilkudniowe, aby się łatwo i ładnie obrały ze skorupki
Jadło i czytadło Jajka otulone wędzonym łososiem   z  musem z awokado 186
Jajka otulone wędzonym łososiem   z  musem z awokado 186wielkanocną przystawkę proponuję przygotować jajka nadziewane musem z awokado w szaliczkach z wędzonego łososia. Danie proste i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy połówki jajek ugotowanych na twardo owinąć paskami wędzonego łososia i nałożyć na nie porcje musu z awokado. Dla lepszego efektu dekoracyjnego dodałam do musu troszeczkę żelatyny. Nie rozlewa się wówczas na boki i daje się ładnie wyciskać
Wiem co jem Wiosenne jajka faszerowane 876
Wiosenne jajka faszerowane 876Wiosenne jajka faszerowane – to propozycja na faszerowane jajka na Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by takimi jajeczkami zajadać się nie tylko od Święta :) Takie jajka nadziewane rzodkiewkami i szczypiorkiem często u nas goszczą zwłaszcza w pełni sezonu na nowalijki :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wiosenne jajka faszerowane – Składniki: 3 jajka klasy M 4 średnie rzodkiewki
Kulinarne Przeboje Jajka faszerowane na 3 sposoby 631
Jajka faszerowane na 3 sposoby 631serka śmietankowego 1 łyżka chrzanu ze słoiczka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Składniki na farsze dokładnie wymieszać i nadziewać jajka. Jajka są smaczniejsze na drugi dzień, gdy smaki się "przegryzą". SMACZNEGO
Malinowo w kuchni Jajka faszerowane szynką babci Basi 245
Jajka faszerowane szynką babci Basi 245dekoracji wg uznania : sałata, rzodkiewka ,pomidorek, ogórek. itp. Przygotowanie ; Jajka przeciąć na połówki, wyciągamy żółtka i ucieramy z majonezem, pokrojoną w drobniutką kostkę szynką oraz pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka. Dekorujemy wg. własnego uznania. ( Ja zawsze wkładam plasterek szynki obok farszu, aby było wiadomo z czym jest masa, a poza tym efektownie wygląda. !) Smacznego
Pysznosci Babci Basi Pasta łososiowa do jajek 208
Pasta łososiowa do jajek 208Bardzo lubię wędzonego łososia. Doskonale sprawdza się w połączeniu z jajkami. Mam dla Was dzisiaj propozycję na wielkanocne śniadanie- jajka nadziewane pastą łososiową. Robi się je bardzo szybko a do tego są efektowną ozdobą wielkanocnego stołu. Polecam, rodzina będzie zachwycona :) 7 jajek 100 g wędzonego na zimno łososia ok 2 łyżki majonezu czarny pieprz świeżo zmielony kolorowy pieprz świeżo
Smakołyki Asi Jajka nadziewane pieczarkami. 214
Jajka nadziewane pieczarkami. 214Witajcie :) Ostatnio nazbierało mi się troszkę przepisów, przed świętami nie było zbytnio czasu na ich dodanie więc dzisiaj nadrabiam zaległości :) Zapraszam na jajka nadziewane pieczarkami, proste w wykonaniu i bardzo pyszne.Często goszczą na moim stole, bo porostu za nimi przepadamy:) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 10 jajek około 10 pieczarek dużych 1 duża cebula 2 łyżki suszonego lub świeżego
Sama słodycz i szczypta chili Jajka z pastą z awokado 220
Jajka z pastą z awokado 220zasmakowało Wam za pierwszym razem, warto się do niego przekonać i wypróbować z dodatkiem innych składników ;) Można dodać je również do koktajlu np. bananowego. Dziś przepis na jajka nadziewane pastą z awokado z dodatkiem czosnku i czerwonej papryki. To smaczna przekąska np. na święta lub domowe przyjęcie. Składniki na 8 połówek: 4 jajka 1 dojrzałe, miękkie awokado połowa czerwonej
Ze smakiem i z pasją Łódeczki z jajek pomidorowych 211
Łódeczki z jajek pomidorowych 211połowie ząbki na około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki. Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam jajka. Dekoruję plastrami rzodkiewki, szynki. Układam na plastrach ogórka, kiełbasy, dodaję papryki. Posypuję natką, i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki
wesoła kuchnia Jajka faszerowane pieczarkami 232
Jajka faszerowane pieczarkami 232pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Jajka przekrajamy na pół. Żółtka wyjmujemy do miseczki i dodajemy do nich wystudzone pieczarki, cebulkę oraz majonez. Dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewamy jajka. Na wierzch sypiemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Passion of Cooking Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 319
Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 319szprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła 1 łyżeczka słodkiej
Smakowite Dania JAJKA BARWIONE W KONCENTRACIE BARSZCZU 215
JAJKA BARWIONE W KONCENTRACIE BARSZCZU 215dłużej. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać widelcem na jednolitą masę. Przy pomocy szprycy nadziewać jajka masą z żółtka i majonezu. Wierch można udekorować kiełkami rzeżuchy
Zrób to smacznie Jajka faszerowane pieczarkami 192
Jajka faszerowane pieczarkami 192obieramy i przekrajamy na polowki Oddzielamy zoltka i dorzucamy do przesmarzonych juz pieczarek z cebula Pieczarki z cebula i zoltkami mieszamy, az wszystko razem sie scali Nadziewamy jajka masa Jajka mozna przystroic majonezem. Smacznego
Klaudynkowa kuchnia