Pieczarki faszerowane mięsem mielonym to smakowita przystawka na domowe imprezy. M ożna je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub jako dodatek do obiadu. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, swoim pysznym smakiem zachwyci wszystkich miłośników pieczarek. Składniki na 4 porcje : 20 pieczarek 250 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko(...)surowe jajko, bułkę tartą oraz posiekaną natkę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek. Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st C , 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy żółtym serem. Artykuł Pieczarki faszerowane mięsem mielonym
Smakowite Daniamiąższ. 2. Do każdego pomidora wsypujemy trochę pokrojonej w kostkę szynki, następnie wbijamy po 1 jajku, przyprawiamy solą oraz pieprzem i na sam koniec posypujemy startym na tarce żółtym serem. 3. Odcięte części pomidora układamy w naczyniu żaroodpornym a na nich stawiamy nasze faszerowane pomidory. 4. Przygotowane pomidory wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy przez około
Alle Dobre!miąższ. 2. Do każdego pomidora wsypujemy trochę pokrojonej w kostkę szynki, następnie wbijamy po 1 jajku, przyprawiamy solą oraz pieprzem i na sam koniec posypujemy startym na tarce żółtym serem. 3. Odcięte części pomidora układamy w naczyniu żaroodpornym a na nich stawiamy nasze faszerowane pomidory. 4. Przygotowane pomidory wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy przez około
Alle Dobre!pomyśli bardziej niż ja, będzie ok. Róbcie więc na potęgę i jedzcie ile wlezie, farsz też. Składniki: 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody gazowanej 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 500 g ziemniaków 400 g białego sera (ja użyłam półtłustego) 1 cebula sól pieprz olej rzepakowy jogurt naturalny (przepis na około 8 naleśników) Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości(...)cebulę, doprawiamy solą i dużą ilością świeżo mielonego pieprzu, mieszamy. Z mleka, wody, mąki i jajka robimy ciasto na naleśniki. Smażymy je na oleju rzepakowym. Z tej ilości wyszło mi 8 naleśników, ale to wszystko zależy od ich grubości i średnicy patelni. Naleśniki faszerujemy serem z ziemniakami, formujemy z nich rulony lub trójkąty – jak lubicie. Przed podaniem można
Kardamonovyjabłkami Pieczona gęś, faszerowana kaszą i grzybami Kurczak w cytrusach z ziemniakami hasselback Kurczak faszerowany wątróbką Składniki: Kurczak 1,5-1,6 kg 1 łyżka tymianku 2 ząbki czosnku Sól – 2 łyżki Pieprz 1 łyżka Nadzienie 4 wątróbki indycze Bułka kajzerka 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki siekanej natki pietruszki 2 łyżki siekanego koperku 2 łyżki masła Sól
Niedzielny kucharzDzisiaj mamy dla Was przepis z recenzowanej książki „Facei i Kuchnia – smacznie, kreatywnie i bez glutenu” a są nim cukinie zapiekane z soczewicą
Kuchenne Wariacjeolej , dodajemy posiekaną drobno cebulkę oraz pokrojony w kosteczkę boczek. Po przesmażeniu dodajemy wraz z jajkiem i posiekaną natką pietruszki do ugotowanej kaszy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na blacie rozkładamy sobie liście kapusty ( jeśli liście mamy twardawe rozbijamy je lekko tłuczkiem ). Faszerujemy kaszą , zawijamy i spinamy wykałaczkami. Wkładamy delikatnie do dużego garnka i zalewamy bulionem – bulionu musi
Ostra na Słodkonatkę pietruszki ( nie soliłam, bo feta była dość słona ). Całość wymieszałam ręką. Mąkę przesiałam, wbiłam jajko, posoliłam i wlałam odrobinę wody. Zagniotłam ciasto. Było dość ciężko, ale jego konsystencję dozowałam wodą. Gotowe rozwałkowałam na omączonym blacie i za pomocą szklanki wycięłam koła. Każde faszerowałam kaszą i zlepiałam w pierożka. Kilka pierogów od razu ugotowałam ( wrzucałam na osolony wrzątek
bastalenajajkiem i parmezanem ( ok. 3 łyżki). Powstałym farszem (ok 2/3 części) wypełnić wgłębienia cukinii. Pozostałą część farszu wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej (można dodać jeszcze trochę parmezanu), łyżką oliwy tworząc kruchą posypkę, Posypujemy nią wierzch cukinii. Tak przygotowane cukinie wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 ºC i piec aż cukinia będzie miękka a kruszonka się zarumieni. Artykuł Cukinia faszerowana
I LOVE LIFEPyszne knedle na słono, z nadzieniem pieczarkowym. Składniki: ½ kg ziemniaków 15 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka ½ kg pieczarek 20 dag cebuli 2 łyżki
Tradycyjna Kuchniabagietki. Mam nadzieję, że coś wpadnie Wam w oko Sałatki: Warstwowa sałatka tuńczykowa Sałatka z tortellini i kurczakiem Sałatka z tortellini i ananasem Sałatka z pieczarkami, kurczakiem, serem, jajkiem i kukurydzą Sałatka Szynkowa siostry Anastazji Sałatka makaronowa z kurczakiem i ananasem Sałatka Gyros Sałatka brokułowa z boczkiem Sałatka brokułowa z fetą Ekspresowa sałatka z kuskusem Sałatka „Król imprezy(...)Makaronowe muszle z tuńczykiem Muszle makaronowe faszerowane serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami Makaronowe muszle z kanapkowym serkiem, łososiem i warzywami Sałatka w muszlach makaronowych Róże z ciasta francuskiego i salami Krakersy z cheddarem Drobiowa pieczeń z papryką i pieczarkami Pieczeń z mielonego boczku Rolada serowa Serowa rolada z polędwiczką wieprzową Rolada serowa z jajkami i szynką Bułeczki czosnkowo-serowe Mini
Smaki Na TalerzuAwokado z łososiem i jajkiem, czyli super dawka kwasów omega- 3 w jednym daniu. Propozycja idealna na śniadanie – smacznie, zdrowo, szybko i łatwo. Włączamy piekarnik, nastawiamy wodę na herbatę, przekrawamy awokado, wymyjemy pestkę, faszerujemy i do piekarnika. W ciągu 15 minut, kiedy awokado się piecze zdążymy zaparzyć herbatę, przygotować mix sałat i sos, i … już! Jeszcze mały patent
Tajemnice Smakubrokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki. Przepis możecie
zdrowo i aktywniebrokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki
Zdrowie i pysznie na talerzuwędzonym kurczakiem Warstwowa sałatka szefa Musztardówka z ananasem Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami Sałatka gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski Frytki z cukinii Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza
W Moim Magicznym Domu