JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI

SKŁADNIKI: 6 jajek 6 pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka suszonej bazyli Olej do smażenia np rzepakowy 3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE:  Pieczarki myję, kroję w drobną kostkę.  Szalotkę obieram i kroję w kostkę.  Do garnka o grubym dnie wlewam olej, dodaję pieczarki i szalotke oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę. Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka. Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez ora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.