Jesień od zawsze kojarzyła mi się z szarlotkami. A szarlotki od zawsze z odwiedzinami u babci. Tym babcinym co prawda nie udało mi się dorównać , ale
Ostra na SłodkoKolejny przepis z zeszyciku cioci Basi! I kolejna szarlotka przed nami! Wyglądem odrobinę przypomina moją Szarlotkę królewską , ale smak i wykonanie całkiem inne ( co nie znaczy
Ostra na SłodkoCiasto drożdżowe gości u mnie zdecydowanie za rzadko ;) A to dlatego , że tak naprawdę nie mam cierpliwości , by czekać aż wyrośnie … a szkoda , bo można
Ostra na SłodkoTYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska projekt Tydzień Restauracji doczekał się swojej czwartej edycji. Poprzednia miała miejsce w maju tego roku i okazała
Ostra na SłodkoSkoro akcja JEDZ JABŁKA nabrała takiego tempa, to i u mnie nie może zabraknąć jabłkowych przysmaków. Dziś mam dla Was przepis na przepyszną szarlotkę / biszkopt z
Ostra na SłodkoOstatnie drożdżówki ( te z rabarbarem ) zrobiły taką furorę w domu , że postanowiłam upiec kolejną wersję. Tym razem postawiłam na nadzienie z dodatkiem soczystych gruszek. Krem waniliowy
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was kolejny fantastyczny przepis na jesienne słodkości! Kruche, a zarazem delikatne ciasto , pokryte soczystymi prażonymi jabłkami z dodatkiem rodzynek …. i obsypane obficie
Ostra na SłodkoO takiej porze roku chyba najczęściej goszczą u mnie szarlotki ! Z utęsknieniem wypatruję ogródka pełnego owoców , bo choć w marketach można znaleśc jeszcze różne letnie owoce
Ostra na SłodkoJabłkowe kluski kładzione na mleku z ziarenkami "Cynamony Raj" Cóż, to już jakaś tradycja, że zamiast klusek co jakiś czas wychodzi coś na wpół zupy
More food, love and dreamsPlacuszki, naleśniki, pancakes są bardzo wdzięczne Można je robić na wiele sposobów i smaków. Mogą być konkretnym obiadowym daniem, drobną przekąską czy smacznym
Codzienna kuchnia niecodziennaCo tu się dużo rozwodzić, szarlotka w sezonie jabłkowym to jest istna królowa ciast. Wpierw zapomniana, a ostatnio odgrzana przez knajpy jako deser podawana z gałką
Nie Bo PiekłoNie mam ostatnio weny. Ani na pieczenie, ani tym bardziej na pisanie. Myślicie, że dopadła mnie jesienna depresja? Nie, to nie to. Choć nie ukrywam, być
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDomowe octy smakowe można wyrabiać w prosty sposób z owoców, ziół, kwiatów, miodu itp. Zawierają dużo witamin, składników odżywczych i nie zawierają konserwantów. Są zdrowym dodatkiem
SzczyptaSmaQJabłkowy pudding z kaszy kukurydzianej z twarożkiem i suszoną żurawiną posypany amarantusem z melasą
More food, love and dreams„Człowiek czasem ma już dość uciekania. Świat staje się bardzo mały, kiedy nie masz się gdzie podziać.” jedno porcjowa szarlotka orkiszowo-owsiana podana z jogurtem
More food, love and dreams