Kimchi to symbol kuchni koreańskiej, pojawiający się we wszystkich rankingach najzdrowszych potraw świata. Możemy wyróżnić ponad sto rodzajów kimchi, jednak wszystkie bazują na tym samym: na
Kasia SarnaCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuTe babeczki wymyśliłam po to, by przekonać moją córkę do kaszy jaglanej. Naprawdę się postarałam, uwierzcie mi 🙂 Córka po powrocie ze szkoły siadła przy tym talerzyku
WiszniówkaFajne doświadczenie zdobyłam w pieczeniu chleba. Chleb według tej metody nie jest pieczony na drożdżach piekarskich ani na zakwasie tylko na wodzie fermentowanej z owoców i
Moje Małe CzarowanieNie wiem czemu ale chrzan zawsze pasował mi nie tylko do buraków ale również do czerwonej kapusty i często go dodaję do owej. Dzisiaj mam kiszoną
Moje Małe CzarowanieLubicie indyka? Ja muszę przyznać, że średnio. Jakoś tak nie mam do niego przekonania. Od czasu do czasu podejmuję jednak próbe oswojenia tego mięsa. I muszę
Polska ZupaZanim nadejdą święta musimy przetrwać wyjątkowo ciemny i zimny czas. Trzeba pomagać sobie w tym zadaniu wszelkimi znanymi sposobami, a dobry rozgrzewający napój (wypity w dobrym
zadanie-gotowaniePlacuszki z jabłkami to pomysł na szybką do przygotowania, tanią i bardzo smaczną przekąskę na słodko. Idealne na drugie śniadanie. Placuszki w dniu
UgotowaćCynamonowe ciasto jogurtowe z jabłkami to szybki w wykonaniu placek, który można przygotować bez użycia miksera. Jest to ciasto całoroczne, więc zachęcam do korzystania z przepisu
Smakołyki BerenikiStrudel jabłkowy, czyli apfelstrudel to specjalność kuchni niemieckiej, szczególnie Austrii i innych terytoriów byłej austro-węgierskiej monarchii. To gorące ciasto z jabłkami. Farsz składa się z
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo smaczne ciasto biszkoptowe z masą jabłkowa i kremem budyniowym. Upiekłam je uroczystość rodzinną, bardzo wszystkim smakowało, znikło ze stołu w oka mgnieniu. Składniki: Biszkopt: 3/4
Bajeczna KuchniaPyszny, aromatyczny, zdrowy i przepiękny zdrowotnie chleb mam dziś dla Was. Chleb nie jest trudny w wykonaniu a pyszny za to w spożywaniu, polecam, pieczcie moi
Moje Małe CzarowanieMuszę przyznać, że hasło "zakręcone w słoiku" jest dla mnie absolutnym strzałem w dziesiątkę. Możemy powtarzać je co roku. Tym razem do słoika trafiły buraki z
zadanie-gotowanieDelikatny i aromatyczny piernik na ciemnym piwie przełożony warstwą jabłek ze świeżą żurawiną. Dzięki niej ciasto jest lekko kwaskowate i idealnie podkreśla smak serowego kremu z
https:KKuchniaMniamNie wiedziałam czy mam ochotę na danie słodkie czy słone, więc zrobiłam coś pomiędzy ;) Czytaj więcej »
Kasia Sarna