Prawdziwie jesienna tarta z nadzieniem z winnych jabłek i soczystej pomarańczy, na kruchym cieście z bezową pianką. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Całość tworzy pyszną kompozycję
Wanilia i KardamonWiosna za oknem… u nas na termometrze 22 stopnie i bardzo słonecznie Niestety w weekend znowu temperatura spadnie do 15 stopni… Teraz jednak, korzystając
UgotujmyTo.plJesień to zdecydowanie czas herbaty! Wietrzne i deszczowe dni wzmagają chęci na ogrzanie podniebienia troskliwym ciepłem złotej jesieni. Dlatego zainspirowana domową przytulnością i owocowymi skarpetkami od
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSzarlotka z połówkami jabłek zachwyci każdego miłośnika tego rodzaju jesiennych wypieków. Jest bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Chcąc mieć pewność, że połówki jabłek nie
niecodziennikparyPrzepis na małą szarlotkę z naczynia żaroodpornego idealną na ponure dżdżyste dni, kiedy nie chce się nic ale jednak chodzi za człowiekiem chęć na coś słodkiego
Słodki BlogU babci jest słodko… a u nas jesień i plucha, ale też może być pysznie. Dzieje się tak, gdy na stół wjeżdża ona – królowa
Poezja smakuTegoroczny sezon na gęsinę rozpoczynamy nietypowo, bo nie od pieczonej gęsi, lecz od podrobów, które wreszcie udało się nam kupić. Na pierwszy rzut wpadła smażona gęsia
niecodziennikpary[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na ciasto drożdżowe: 250 g mąki 125 ml mleka, letniego 15 g drożdży 50 g cukru
Domowy Smak JedzeniaTej jesieni jeszcze nie piekłam szarlotki. Gałązki jabłoni w tym roku uginały się od soczystych owoców, więc aż się prosi aby przerobić część z nich na
Fascynacje AniBywa, że człowieka przyciśnie. Myśli tylko o jednym, w brzuchu burczy, co chwila spogląda na kosz z jabłkami... Racuchów mi się zachciało;) ale już czekać
Obiad gotowy(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szarlotka z bezą i kruszonką Jesień to zdecydowanie czas jabłek. To właśnie jesienią mamy tak wiele ich odmian więc jeśli jesteś miłośnikiem jabłek
Księga-SmakuPyszna tarta z jabłkami z bloga „wiem co jem”. Cudowna. To idealny, jesienny wypiek. Kruchy, orzechowy spód. Plasterki jabłek. Delikatny biszkopt na wierzchu. Całość
Smaki Na TalerzuJabłka zapiekane w cieście francuskim to pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu deser – na dodatek bez białego cukru! Idealny kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście. Najlepiej
Moja Delicja