jabłka pieczone - 6536 przepisów (strona:240/436)

Mały głód : ciasteczka owsiane 141

jabłka - migdały/ rodzynki/ żurawina (niech was fantazja poniesie) - cynamon (kto ile lubi :D) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: - banany rozgniatamy widelcem -jabłka ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę - do owoców dodajemy pozostałe składniki - masę wykładamy na papier do pieczenia (za pomocą łyżki lub rąk, jak kto lubi) - pieczemy w 180 ° C,  max 30 minut (musicie obserwować koniecznie, bo łatwo

fitolarun.blogspot.com
Fale Dunaju z gruszkami i galaretką 174

którego wprowadziłam małą zmianę - dodałam galaretkę, dzięki której ciasto nie jest suche. Zamiast gruszek można użyć innych owoców, np. jabłek czy wiśni. Składniki: Ciasto: 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka esencji waniliowej 4 łyżki mleka 5 jajek 2 płaskie łyżki kakao 3-4 gruszki Krem: 2 budynie waniliowe/śmietankowe

Na Ciasteczkowych Papierach
Kilimandżaro 167

dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie szpatułką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny

NA MOIM TALERZU
z jabłkami, wiśniami ciasto drożdżowe na oleju... 111

ciasto i gęsto poukładać jabłka pokrojone na grubsze kawałki w 2-óch rzędach odmrożone wiśnie bez soku rozłożyć wzdłuż jabłek i zostawić na 20 minut ciasto do podrośnięcia piekarnik 210C, grzanie góra/dół, 2 poziom - ciasto piec około 45 minut, pod koniec można nakryć folią do pieczenia aby owoce się nie spiekły za mocno ciasto zostawić

W Mojej Kuchni Lubię
Mini szarlotki na cieście francuskim 87

rozpadną. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na równe kwadraty (część ciasta zostawiamy na zrobienie kratki). Na każdy kwadrat nakładamy jabłka, które przykrywamy wyciętymi z ciasta paskami, tak aby powstała kratka.  Gotowe ciastka układamy na blaszce wysmarowanej margaryną, pieczemy przez ok 25 minut w temperaturze 200 stopni C (do czasu zarumienienia

Kuchenne aromaty
Różyczki 200

cieniutkie listki  Ciasto rozkładamy, dzielimy na 12 takiej samej grubości wstążki Na każdą wstążkę układamy po kilka listków jabłek posypujemy cynamonem i zwijamy tak aby wyszedł nam kształt przypominający różę  Wkładamy do brytwanek na babeczki i pieczemy ok 15 - 20 min, w piekarniku rozgrzanym do 180C  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Buziaczki- ciasteczka serowe z jabłkiem 114

Szklanką od piwa wyciąć kółka (jak na pierogi). Jabłka obrać podzielić na 8 części, usunąć gniazda Każdą część jabłka ułożyć na kółku ciasta, przy brzegu, krążek zgiąć w połowie i skleić rogi. Ułożyć na papierze do pieczenia i blasze. Piec w 190 stopni C przez ok 25 minut. Gdy ciasteczka ostygną posypać cukrem pudrem. Oby niespodzianka się

MarciochaKucharzy
Francuskie ciasteczka z jabłkami 124

ciastek. Na jednym prostokącie układamy po 2, 3 łyżeczki jabłek , w drugim prostokącie radełkiem robimy kratkę , nakładamy na jabłka i zlepiamy ze sobą 2 ciasta ( ja wkoło zrobiłam wzorek widelcem ).   Ciastka układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.    Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym.    Pieczemy w temperaturze 190 stopni na złoty kolor

Sama słodycz i szczypta chili
Kanadyjska szarlotka Froda 144

To jedno z najdziwniejszych ciast, jakie do tej pory piekłam. Jest niezwykle proste i bardzo smaczne, ale dziwny jest sposób przygotowania i dziwna jest nazwa tego

bistro mama
Strucla jabłkowa z cynamonem 146

odpoczęło.2. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plastry.3. Ciasto ponownie zagniatamy, rozwałkowujemy na prostokąt, rozkładamy równomiernie jabłka, posypujemy łyżką cukru i cynamonem, zwijamy. Końce ciasta wkładamy pod spód. 4. Foremkę keksową wykładamy papierem do pieczenia, układamy w niej ciasto, wierzch smarujemy rozmąconym jajkiem, odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce. Piekarnik rozgrzewamy

Apetyczna babeczka
Mazurek jabłkowo-orzechowy 115

margaryny -1 jajko -1/2 szklanki cukru -1 łyżka płynnego miodu -1 łyżka kwaśnej śmietany -1 łyżeczka proszku do pieczenia -aromat rumowy   Z podanych składników zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki. Potrzebne nam będzie też ok. 10 jabłek z syropu ( szukaj na naszym blogu ).  Składniki na ciasto orzechowe: -4 jajka -1/2 szklanki cukru -4 łyżki mąki

Maminek kulinarny
Domowe drożdżówki z jabłkami 360

zrobienie kruszonki . Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na około 0,5 cm grubości. W równych odstępach nakładamy dżem i pocięte na kawałki jabłka. Przykrywamy je drugą warstwą ciasta i odciskamy kółka szklanką. Gotowe drożdżówki przekładamy na blaszkę i posypujemy kruszonką. Pieczemy około 15 min w piekarniku rozgrzanym na 200 stopni. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Cydrowe ciasteczka z jabłkami 117

miód i delikatnie mieszamy.  3. Schłodzone i wyleżakowane ciasto wałkujemy dość cienko, wykrawamy szklanką kółeczka jak na pierogi, nadziewamy jabłkami i wierzch ciastka sklejamy za pomocą wody lub białka. Ciasteczka układamy na przygotowanych foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Piekarnik rozgrzewamy do 200 C, ciasteczka pieczemy ok. 25-30 minut, aż się przyrumienią. Po wystudzeniu można posypać cukrem

Apetyczna babeczka
Jesienne ciasto owocowe. 173

Ciasto super łatwe ,szybkie i smaczne. Mix owoców jesiennych-jabłka ,śliwki ,gruszki ,winogrona. Składniki: 10 łyżek mąki 10 łyżek cukru 10 łyżek oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 olejek cytrynowy 1 łyżeczka cynamonu 300 ml śmietany kremówki na wierzch Na dno średniej ,wysmarowanej  tortownicy wsypać pokrojone owoce i posypać cynamonem. Ja dno tortownicy obsypałem posiekanymi bardzo drobno

Kulinarny karnet Christophera
1513. Zestaw foremek Zenker -test 152

już więcej nie użyję swoich starych blaszek, a tylko te będę dalej "testować"..no chyba, że będę piekła ciasto ciut "mniejsze", bo tortownica ma 28 cm średnicy, a czasem potrzeba jest na mniejsze ciasto..no ..chyba, że można zwiększyć składniki i piec w takiej..Ogólnie podsumowując..zestaw foremek przypadł mi do gustu i to bardzo..i cieszę(...)się , że wybrałam akurat te foremki..za co bardzo dziękuję redcoon.pl za taką możliwość wyboru i przyjemnego bezproblemowego pieczenia..a Wam polecam zajrzyjcie do tego sklepu..a może znajdzie coś dla siebie.. Tarta biszkoptowa z jabłkami Kinder pingui Przekładaniec jabłkowy Tarta wytrawna Babka z kisieli Chleb z  musu dyni

Moje domowe kucharzenie