indyk w sosie - 1500 przepisów (strona:65/100)

gulasz drobiowy z zieloną fasolką... 181

pokrojone na kawałeczki mięso gulaszowe z indyka obsypane dobrze mąką, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim, dodać pokrojoną cebulę i pokrojone wsypać mrożoną fasolkę szparagową zieloną i podsmażać z 3 minuty mieszając dodać kostkę rosołową, kucharka, wlać wodę i gotować na średnim ogniu bez przykrycia z 20 minut, część wody odparuje i sos będzie zagęszczony odpowiednio, na koniec wsypać mielony

W Mojej Kuchni Lubię
bitki z indyka w sosie śmietankowym z czosnkiem niedźwiedzim... 167

suszony 2 łyżki umyte, osuszone sznycle indyka, natrzeć kucharkiem, pieprzem mielonym, obsypać mąką na gorącym oleju partiami zrumienić sznycle z każdej strony, gdy wszystkie są zrumienione to włożyć pozostałe do garnka, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 25 minut dodać śmietanę 18%, wsypać czosnek niedźwiedzi i krótko zagotować - pyszne bitki w sosie można podać z czym się lubi............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wiosenny placek lotaryński ze szparagami, pokrzywami, czosnkiemniedźwiedzim i olejem rzepakowym 175

zimno, ze świeżymi warzywami i sosem jogurtowym. Czas przygotowania: Porcje: 2 formy do ciasta  Składniki: Ciasto 150 g mąki pszennej 75 g schłodzonego masła w kawałkach 1 łyżka zimnej wody 1 jajko,  schłodzone 1/2 łyżeczki soli masło do posmarowania formy 2 łyżki mąki do oprószenia formy Nadzienie 100 g piersi z indyka 100 g zielonych szparagów

SzczyptaSmaQ
Novotel Warszawa Airport od kuchni 184

koktajlowymi oraz rukolą, quesadillę z indykiem,    tajską zupę Tom Kha Kai - z kurczakiem, mlekiem kokosowym i ryżem jaśminowym, może trochę za delikatna ale bardzo smaczna zupa, burgera vegańskiego z cieciorki i z bakłażanem– to niestety nie był nasz faworyt..., zielone curry z ryżem jaśminowym - podbiło nasze serca. satay z kurczaka z sosem orzechowym, burger NOVO2, sernik w tempurze

królestwo garów
Pasztet tradycyjny 190

wywaru można wykorzystać do zupy lub sosu. Smak pasztetu dopełniają także grzyby suszone lub świeże. Ja z nich rezygnuję ze względu na małe dzieci. Składniki na 2 keksówki 30cm: 200 g wątróbki drobiowej ½ szklanki mleka 500 g wołowiny 500 g wieprzowiny 400 g surowego boczku lub podgardla 500 g mięsa kurczaka lub indyka 2 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego

Pełny talerz
Kotleciki mielone z pęczakiem 273

mięsa mielonego z indyka 3/4 szklanki pęczaku średniej wielkości czerwona papryka średniej wielkości czerwona cebula pęczek natki pietruszki 1 duże jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki 1-2 łyżeczki przyprawy typu vegeta olej do smażenia - opcjonalnie sos koperkowy: jogurt naturalny pęczek koperku sól  pieprz kolorowy świeżo

Moje Qulinaria
Trójkolorowy makaron z sosem pomidorowym w dwu wersjach 201

Rodzina zażyczyła sobie spaghetty podkreślając, że ma być takie prawdziwe. Cytując mojego syna:"wiesz, takie bez mięsa, ale żeby w sosie było mięso" . Cóż, czasem domowym mięsożercom należy się odrobina luksusu. Trzeba więc było wymyślić coś, co będzie szybkie i nie będzie wymagało gotowania dwu obiadów i pobrudzenia podwójnej ilości garnków.Efekt mięsno - wegetariańskich starań poniżej.Wersja dla mięsożerców: Wersja(...)mięsoopornych:Składniki:30 dkg makaronu pomidorowo-szpinakowego4 średni pomidory3 łyżki koncentratu pomidorowegosól i pieprz do smakucukier do smaku garść świeżej bazyliiPulpety z indyka:40 dkg piersi z indykacebulagarść natki pietruszkisól i pieprz do smaku (nie mam pojęcia ile - bo podobno moje były mało słone:) )mąka do obtoczenia Placuszki z białego sera:20 dkg białego sera2 łyżki bryndzygarść natki pietruszkijajkosól

Magiczna kuchnia Darii
Pierś z kurczaka w sosie porowo - musztardowym podana z ryżem 221

przykryciem przez kilka minut. Pod koniec sos dopraw solą oraz pieprzem i wrzuć ugotowany ryż. Wszystko dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Pierś z kurczaka na parze z mizerią a'la tzatziki pierś z kurczaka ogórek ryż Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami pierś

Fit&Fast Kitchen
Gołąbki z mięsem z indyka i brązowym ryżem 215

Składniki: 800 g mięsa z udźca indyka główka kapusty włoskiej (ok. 1,5 kg) 300 g brązowego ryżu 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka vegety domowej 0,5 l bulionu warzywnego kilka listków świeżej mięty 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki sos pomidorowy   Wykonanie: Najpierw ugotowałam ryż

Kuchnia u Krysi
Spaghetti pełnoziarniste z indykiem w sosie pomidorowym 146

czosnkiem. Dodajemy mięso mielone z indyka , które obsmażamy. Dodajemy startą na tarce o średnich oczkach  marchewkę, seler i korzeń pietruszki. Całość smażymy ok. 2-3 min. dolewamy pół szklanki przegotowanej wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min.  W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie, tak aby był aldente . Sos wykańczamy pulpą pomidorową i przyprawami

kulinarnyJa
Indycze podudzia na parze, marynowane w masie jogurtowej z ziołami, szalotką i czosnkiem 150

zdziwiłam, gdy wzięła pierś z kurczaka. Indyka głównie pieczemy, albo robimy z niego coś na kształt bitek, a przecież istnieje tyle możliwości! ;) INDYCZE PODUDZIA NA PARZE, MARYNOWANE W MASIE JOGURTOWEJ Z ZIOŁAMI, SZALOTKĄ I CZOSNKIEM Składniki: - 2 podudzia indycze - 1 duży jogurt lub śmietana (słodka albo kwaśna - ja wybrałam słodką, bo robiłam jeszcze sos na zasmażce) - świeże zioła: tymianek, bazylia

Życie zamknięte w smaku
PULPETY Z GRZYBAMI LEŚNYMI 189

mięsa mielonego z indyka 5 łyżek płatków owsianych 2 jajka 15 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 8 leśnych grzybów 4 garście szpinaku 1 cebula 1 papryka pokrojona w kostkę 1 łyżka masła Olej do smażenia Bułka tarta do panierki Sos 500 ml przecieru pomidorowego 250 ml pomidorów

Gotowanie Patki
Przykładowy jadłospis odchudzający 1700 kcal #2 154

filet z piersi indyka (bez skóry) – 100 g (1 x Porcja) Cebula – 200 g (2 x Sztuka) Pomidory z puszki (krojone) – 400 g (4 x Porcja) Makaron penne (pełnoziarnisty) – 180 g (2.57 x Szklanka) Czas przygotowania: 30 minut   1. Cebulę podduś na patelni ze zmielonym mięsem. 2. Dodaj pomidory. Gotuj aż sos się lekko zredukuje

Powiedz dietom nie
PIZZOWE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ, SEREM I WARZYWAMI 219

piersi indyka ) – 200 g * kukurydza – 100 g * pomidory pelati ( w puszce ) – 200 g * świeży czosnek – 2 ząbki * sól, pieprz, oregano, bazylia – do smaku * świeży szczypiorek * jajko – do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Pomidory pelati wraz z zalewą wlewamy na patelnię i na wolnym ogniu dusimy do momentu aż powstanie gęsty, kremowy sos. Miksujemy na gładko, dodajemy

Ostra na Słodko
Chorwackie kotleciki zapiekane w sosie pomidorowym 967

wołowiny jest dodatek mięsa z indyka, które chciałam wykorzystać) 2 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 0,5 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżkę wody gazowanej 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5-1 łyżeczki ostrej papryki (kotleciki powinny być pikantne) płaska łyżeczka soli szczypta pieprzu (opcjonalnie - łyżka ajwaru) Na sos: 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Kulinarne Inspiracje
Krem z jesiennych warzyw 232

maśle. Dołożyć do gotujących warzyw. Sos sojowy, śmietanę i sok pomarańczowy dokładnie wymieszać. Dolać trochę gorącej zupy. Wymieszać, żeby śmietana się nie zważyła. Mieszankę wlać do gotujących się warzyw. Kiedy warzywa będą już miękkie, zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Podawać wg uznania. Ja tym razem z malutkimi pulpecikami z indyka. w związku z tym, że lubię

pieprzny smaczek
gulasz z indyka z warzywami... 205

oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami

W Mojej Kuchni Lubię
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 157

południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa, najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone – świńska noga nadziewana doprawionym mielonym mięsem, il cotechino – kiełbasa zrobiona ze świńskich podrobów, ręcznie robione tortellini, jagnięcina i indyk – oto przysmaki północy Włoch. Choć

Chilli Czosnek i Oliwa