prostu ukręcamy ją. Następnie odginamy ogon i usuwamy pancerz poprzez odchylenie go do tyłu. Jeśli mamy krewetki pozostawione jedynie z ogonem, możemy po prostu wziąć w palce (na luźnej imprezie) i po prostu odgryźć mięso i wyssać część z ogona. Są również amatorzy wysysania główek – nie ukrywam – nie należę do nich. Małże Jeśli na stole pojawiła się miseczka z wodą
Kate's KitchenJeśli lubicie pieczarki, ta sałatka z pewnością przypadnie Wam do gustu. Świetnie sprawdzi się jako propozycja na imprezę jak i na kolację. Inspiracją do powstania sałatki była życzliwość marki Ole! , Stovit, Helio Jamar . oraz ePrezenty. Składniki: 50 dkg pieczarek 3 jajka puszka kukurydzy Jamar 40 dkg szynki z kurczaka 1 łyżka Rodzynek sułtańskich Helio Natura Sól, pieprz 9 łyżek majonezu
Podróż w kulinariasmaku i miksujemy na gładka masę. W razie potrzeby dodajemy wody aż do uzyskania preferowanej konsystencji. Pastę ze słonecznika podajemy jako smarowidło na kanapki albo dip do warzyw na imprezę. A smakuje wszystkim, łącznie z naszym Najmłodszym maluchem Smacznego! Artykuł Pasta ze słonecznika i pomidorów z dodatkiem curry pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.pldania z całego świata, począwszy do kuchni polskiej, a na orientalnej skończywszy. Codziennie zjecie tu także śniadania i lunche w przystępnej cenie. Restauracja organizuje także spotkania biznesowe i imprezy okolicznościowe. W kuchni króluje dwóch szefów, którzy bardzo się starają, aby dania były smaczne i pięknie zaaranżowane na talerzu. I trzeba przyznać, że im się to udaje. Wszystkie dania
Kulinarne przygody GatityPyszne, kruche rurki. Co prawda ich przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale zaręczam, że warto. Doskonałe jako dodatek do kawki lub na imprezach okolicznościowych. W moim domu znikają ekspresowo, kuszą zarówno wyglądem jak i smakiem. Do ich przygotowania wcale nie potrzebne są specjalne foremki, wystarczy zwykły papier zawinąć w cienki rulonik i owinąć go folią aluminiową. A takie domowe foremki
Zrób to smaczniesobie chyba wszystko, zaczynając od masy kończąc na galaretce i innych dodatkach, które po drodze do niego też się dodaje. Bardziej złożone i skomplikowane ciasta piekę głównie na imprezy okolicznościowe takie jak urodziny chociażby. Na tym weekendzie bez okazji zupełnie upiekłam ciasto kora orzechowa, które zalicza sie bez wątpienia do tych “wypaśnych” i wyjątkowych. Dzielę się
mecooksSzybkie danie na imprezę i nie tylko. Polecam pycha. Przygotowanie masy szpinakowej – na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekane ząbki czosnku, smażyć chwilkę. Dodać szpinak, gałkę muszkatołową, mieszać i smażyć aż nadmiar wody wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masa nie może być wodnista. Przygotowanie mięsa – pierś kurzą pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić wszystkimi przyprawami i wymieszać. Przygotowanie
Kuchnia Pokoleńmożemy wybrać się zarówno samodzielnie, jak i w parze oraz w towarzystwie przyjaciół. Coraz chętniej w naszym kraju organizowane są także firmowe degustacje wina, które są doskonałym uzupełnieniem programu imprezy firmowej oraz dodatkową, ciekawą atrakcją dla jej uczestników. Szczególnie warte polecenia są degustacje wina, na które wybierzemy się z bliskimi nam osobami. Może być to ukochana osoba, przyjaciele lub rodzina
DrinkologiaIdealne na urodzinową imprezę dla dzieci-słodkie kuleczki z ciasteczek na patyczkach polane czekoladą,czego tu nie lubić?Już od jakiegoś czasu się do nich zabierałam ,i wreszcie zrobiłam je na urodziny synka,poszły wszystkie choć stoły uginały się od innych słodyczy.Łatwe w przygotowaniu,nie drogie i pyszne-polecam jako patyczków użyłam papierowych rurek do napojów,mogą być również
Swojskie jedzonkoCałość bardzo minimalistyczna, pięknie wykonana, naprawdę jak dla mnie dużo ładniejsza niż rok temu. Bieg Trzech Kopców Dla mnie, tak jak mówiłam to był już drugi start w tej imprezie. W tamtym roku był dla mnie jeszcze za ciężki. Nie byłam w stanie pokonać całej trasy bez przejścia do marszu. W tym roku trochę się obawiałam, ponieważ nadal walczę
365 dni dookoła kuchnipatisserie połączony z masłem orzechowym i słonymi krakersami tworzy fantastyczna całość , której ciężko się oprzeć! Zawsze sięgam po dokładkę! Takie ciasto jest fantastycznym pomysłem na każda rodzinną imprezę albo na weekend do popołudniowej kawki! Błyskawiczne! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( blacha 20×26 cm ) KREM BUDYNIOWY: * mleko 2% – 500 ml * żółtko „L” – 2 szt * cukier – 4 łyżki * mąka pszenna
Ostra na SłodkoŚledzie po cygańsku to niezwykle smaczny przepis na sałatkę śledziową w pysznym słodko-kwaśnym sosie. To idealna przekąska na imprezę czy świąteczny stół – jedna z moich ulubionych, którą często przygotowuję. Śledzie są proste i szybkie do przygotowania, ale najlepiej nie podawać ich od razu, tylko na drugi dzień po przygotowaniu, wtedy są jeszcze smaczniejsze. [embed]https://youtu.be/M-uG9PJc-Ms[/embed] Składniki
e-PrzepisyKulinarneMakaroniki kocham miłością bezgraniczną... ❤ Dla mnie to najpyszniejsze ciasteczka na świecie 😋 Moją miłością do nich zaraziłam Dzieci i dlatego na żadnym przyjęciu urodzinowym nie może ich zabraknąć... Na imprezę urodzinową Nadii przygotowałam makaroniki Unicorn i są to według mnie najsłodsze makaroniki jakie zrobiłam 😍 Nadia była zachwycona!!! Poniżej zatem podaję Wam dokładny przepis, żebyście mogli je samodzielnie wykonać dla Waszych Dzieci
Słodko-Słony Świat IlonyŚliwki w boczku to przekąska znana a przepis bardzo stary. Prosta, szybka, smaczna, idealna na różne imprezy okolicznościowe, sylwestra. Połączenie słodkiej suszonej śliwki i słonawego boczku to doskonałe połączenie, w sam raz jako zakąska do alkoholu ;) Palce lizać :) Składniki: * śliwki suszone (użyłam Helio ) * plasterki wędzonego boczku * opcjonalnie wykałaczki Wykonanie: Plasterki boczku pokroić na mniejsze kawałki, tak by owijały
Zrób to smaczniealkoholem i raczej typowo męskim, skierowanym do starszych koneserów. Może dlatego, że odkąd pamiętam mój Dziadek lubuje się w tym trunku. Nigdy jednak nie traktowałam go jako alkoholu na imprezę ze znajomymi. A to błąd! Bo koniak może być również świetną bazą dla różnego rodzaju koktajli. Drinki z koniakiem to nie tylko koniak z colą, ale cała gama przeróżnych połączeń
Kuchnia MagdaLeny