herbatnik - 3836 przepisów (strona:148/256)

Kuleczki Rafaello 312

kuleczek) 100 g miękkiego masła 1 małe jajko 100 g cukru pudru  1 op. cukru waniliowego (16 g) 80 g wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek 80 g herbatników około 25 sztuk migdałów Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym do puszystości. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować. Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę schłodzić w lodówce(...)minimum 30 minut. W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka) Dodać je do schłodzonej masy i dobrze wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej umieścić migdał. Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Szybki torcik truskawkowy bez pieczenia 228

dalszym ciągu trzymam się połączenia truskawki i czekolady.  Składniki na tortownicę o  średnicy 30 cm 700 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 500 g truskawek paczka herbatników 3 śmietany-fix  3 tabliczki czekolady mlecznej Wykonanie: Tortownicę wykładamy herbatnikami. Następnie myjemy truskawki i usuwamy szypułki. Kilka truskawek zostawiamy do dekoracji a resztę miksujemy blenderem. W wysokiej miski

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik miodowy 152

jego przygotowania zainspirował mnie przepis ze strony Kulinarny Szał . Z podanych składników przygotujecie sernik o średnicy 24 cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 200 g herbatników 100 g roztopionego masła 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki na masę serową: 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka 3 łyżki miodu 100 g cukru ziarenka(...)wanilii Dodatkowo: 200 g śmietany 18% 1 łyżka cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Foremkę o średnicy 24 cm  wykładamy papierem do pieczenia. Herbatniki blendujemy lub kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem i cynamonem aż do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Wyklejamy spód formy i wkładamy do zamrażarki na czas rozgrzewania piekarnika. 2. Piekarnik rozgrzewamy

My Culinary Art
Rolada kokosowa 211

cukru pudru 3/4 szklanki wrzącego mleka Wiórki zalewamy wrzącym mlekiem. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy ostudzony kokos i dokładnie mieszamy. Składniki na ciasto kakaowe: 600 g herbatników 1 szklanka ciepłego mleka 120 g masła 6 łyżek kakao Herbatniki mielimy i mieszamy z kakao. Dodajemy stopione masło oraz ciepłe mleko, całość dokładnie mieszamy. Masę ciemną dzielimy na pół. Pierwszą połowę

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto z lodówki zwane Rocky Road Fridge Cake 127

siebie w przepisie podaję tyle czekolady ile zużyłam, ale jeżeli chcesz mieć ciasto bardziej zbite użyj jej więcej.  Składniki: 300g czekolady mlecznej do gotowania, 125g masła niesolonego, 200g herbatników, 180g mini pianek marshmallows, 5ml aromatu waniliowego (do ciast, kremów i ponczu). Przygotowanie: Czekoladę i masło pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia odpowiedniego do rozpuszczania czekolady na parze wodnej(...)garnuszku zagotować wodę, zmniejszyć temperaturę i położyć naczynie z czekoladą i masłem. Od czasu do czasu zamieszać, aż do momentu całkowitego rozpuszczenia składników. Odstawić do ostygnięcia. Herbatniki połamać na mniejsze kawałki i wymieszać z piankami,aromatem waniliowym oraz ostygniętą czekoladą. Przełożyć do foremki, najlepiej silikonowej ( lepiej się wyciąga gotowe ciasto). U mnie wyszło masy na dwie foremki silikonowe, jedna

W kuchni u Moniki
Blok czekoladowy 204

Składniki: 200g mleka w proszku, pełnego, 125g masła, 2 łyżki kakao ( 20g), 120g cukru ( 1/2 szklanki), 60ml wody, ok.15 herbatników, mała miseczka mini marshmallows ( 2-3 garście) - małe pianki. Przygotowanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać do niego cukier, wodę i kakao. Mieszać aż do rozpuszczenia wszystkich składników, ale nie zagotowywać. Pozostawić do przestygnięcia ( może być lekko ciepła). Herbatniki połamać

W kuchni u Moniki
Babeczki z lodówki 176

Składniki: 200g czekolady ( ja użyłam takiej do gotowania, z zawartością kakao 52%), 85g masła niesolonego, 70g herbatników (ok.10szt.), 60g mini pianek marshmallows, kilka kropel aromatu waniliowego lub migdałowego. Przygotowanie: Masło z czekoladą rozpuścić ( Do garnka wlać niewielką ilość wody, położyć na górę naczynie żaroodporne lub inne nadające się do wysokich temperatur. Postawić na palnik, na niewielki ogień. Do naczynia włożyć(...)połamaną czekoladę i masło. Od czau do czasu mieszać. Ściągnąć gdy składniki już się całkowicie rozpuszczą. Pozostawić do ostygnięcia. Herbatniki połamać, dodać do nich mini pianki ( ale troszkę zostawić pianek do dekoracji) i ostudzoną czekoladę oraz kilka kropel aromatu. Wymieszać i nakładać do foremek silikonowych. Na górę babeczek poukładać mini pianki. Włożyć do lodówki do momentu, aż czekolada zastygnie

W kuchni u Moniki
Ślimak kokosowy 193

Dawno temu ciasto to robiła moja Mama. Później przepis poszedł w zapomnienie, zawieruszył się gdzieś w stercie przepisów... Składniki na roladę o dł. ok35cm: Ciasto herbatnikowe: 1,5 opakowania herbatników zwykłych (200g jedno opakowanie) 3 łyżek kakao 125 ml mleka 65 g masła (1/4 kostki) lub margaryny Masa kokosowa: 80g kokosu 70 ml mleka 75 g cukru pudru(...)masła lub margaryny pół kieliszka spirytusu lub kieliszek wódki 100g kokosu Sposób przygotowania: 1. Herbatniki pokruszyć najlepiej w mikserze wraz z dodatkiem kakaa. Dodać roztopione masło i gorącą mleko. Wymieszać. Rozwałkować na prostokąt wielkości ok 30cm x 20cm. - najlepiej przez folię spożywczą. Z jednej strony posypać obficie kokosem i tą stroną położyć do spodu. 2. Kokos zalać gorącym mlekiem

Kuchnia w czekoladzie
Sernik kokosowe bueno 186

mój pierwszy sernik. Do jego pieczenia wykorzystałam pozostałości kremu bueno oraz kokos. Jest delikatny i rozpływa się w ustach. Składniki: Tortownica 24cm 150g herbatników kakaowych 100g orzechów włoskich 100g margaryny 3 łyżki cukru 500g sera białego 100ml mleka kokosowego 100ml śmietany kremówki 30% 120g cukru pudru 4 jajka 1 budyń śmietankowy 1/2 olejku śmietankowego 70g wiórek kokosowych 240g kremu bueno(...)proszku 150g masła 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/4 szklanki mleczka kokosowego 1 cukier waniliowy kilka kropel olejku waniliowego Dr Oetker 3 łyżeczki miodu wielokwiatowego Sposób przygotowania: 1. Spód: Herbatniki kruszymy wraz z dodatkiem orzechów. Margarynę topimy i łączymy z kruszonką. Spód tortownicy wykładamy papierem i masą ciasteczkową. Wkładamy do lodówki. 2. Ser: Żółtka, mleczko kokosowe, kremówkę, margarynę i cukier puder

Kuchnia w czekoladzie
Sernik w kropki 191

Bardzo smaczny i delikatny sernik o kremowej konsystencji. Dodatek zbożowego spodu i mlecznej czekolady tworzą spójną całość. Tortownica 24cm 200g herbatników zbożowych 1 szklanka musli z orzechami 125g margaryny 0.5kg sera (użyłam gotowego z wiaderka) 1 opakowanie serka mascarpone (250g) 250ml śmietanki 30% 4 jajka 1 szklanka cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1/2 olejku śmietankowego(...)szklanka ciasteczek w czekoladzie (Rido z Biedronki) szczypta soli 1 mleczna czekolada 5 łyżek mleka Ozdoby: mleczne gwiazdki, cukrowe perełki, ciasteczka w czekoladzie oraz kolorowe kuleczki Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki wraz z musli kruszymy w mikserze. Margarynę topimy i gorącą wlewamy do ciasteczek. Miksujemy. Przygotowaną masą wykładamy spód tortownicy i odkładamy do lodówki na czas przygotowywania sera. Ser: Żółtka oddzielamy

Kuchnia w czekoladzie
Miętowo- limonkowe mini serniczki 187

opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie śmietany śnieżki 10 kropli zielonego barwnika spożywczego 2 garści zielonej mięty 1 limonka 40 kropli miętowych 1/4 szklanki mleka 2 czekolady mleczne 10 sztuk herbatników Sposób przygotowania: 1. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wrzątku. Jedną garść listków mięty siekamy i po odrobinie wsypujemy na dno silikonowych foremek. Zalewamy rozpuszczoną galaretką do 1/5 wysokości. Zmielony(...)Mieszamy i przelewamy do foremek na zastygłą galaretkę. Pozostawiamy ok 0,5cm od góry. Wkładamy do lodówki. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Do płynnej dodajemy pokruszone herbatniki, lekko studzimy i zalewamy nią wierzch naszych serniczków. Odstawiamy do stężenia, najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyciągamy delikatnie z foremek i odwracamy galaretką do góry. Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
czekoladowo czereśniowy sernik bez pieczenia 114

Sernik na zimno Lekki i delikatny sernik ,należy do tych rodzajów deserów, które znikają ze stołu w błyskawicznym tempie. Składniki 150 g herbatników 1 kg   sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę kakao

Miód i pieprz
Najlepszy sernik kokosowy 146

szkoda! Bo jest pyszny. A zapach był tak cudowny, że musiałam schować go do lodówki, żeby nie zjeść wszystkiego ;) Składniki: (tortownica 15cm) SPÓD: 2 wafelki typu Princessa kokosowa 10 herbatników 4 łyżki rozpuszczonego masła MASA SEROWA: 500g mielonego twarogu 200ml mleczka kokosowego 100g wiórków kokosowych 2 jajka 100g cukru pudru 20g budyniu śmietankowego lub kokosowego POLEWA: 100g czekolady 2 łyżki(...)mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych do posypania Przygotowanie: SPÓD: W blenderze zmielić wafelki i herbatniki, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ugnieść dobrze. Schować do lodówki na czas przygotowywania sernika. MASA SEROWA: Twaróg zmiksować z mleczkiem kokosowym, dodać cukier, po jednym jajku, nadal miksować. Następnie dosypać proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Połączyć składniki. Wyłożyć

Cakes By Kejt
Tarta na kremie budyniowym z borówkami 135

Kruche ciasto: Składniki: 340 gram herbatników 150 gram masła Skórka starta z cytryny Przygotowanie: Herbatniki rozkruszyć w blenderze. Masło należy roztopić i wlać do rozkruszonych ciasteczek. Całość zagniatam w kulę, w międzyczasie dodając skórkę cytryny. Gotowe ciasto wykładam w formie o średnicy 23 cm. Należy piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 30-35 minut. Krem budyniowy: Składniki

Pause Gotowanie!
Sernik ananasowo kokosowy 173

budynie waniliowe bez cukru - puszka mleka kokosowego (puszka 400g) - 100g wiórków kokosowych - ananasy w puszce (puszka 570g) - szczypta soli waniliowej - ekstrakt waniliowy - żółty barwnik (opcjonalnie) Spód: - 250g herbatników - 110g masła - 100g wiórków kokosowych Dodatkowo: - lukier (cukier puder + sok ananasowy + sok z cytryny) - kwiaty z ananasa ( sposób wykonania na blogu ) Na spód sernika miksujemy wiórki kokosowe z herbatnikami. Przesypujemy do miski

mojewypiekiinietylko