SKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta
ClauditteMissCookingBardzo lubię pieczoną paprykę, dlatego taki sos to coś w sam raz dla mnie. Sos jest uniwersalny, można do niego dodać kawałek jakiegoś mięsa, jeśli ktoś
e-PrzepisyKulinarneDzisiaj przepisy są dwa. Jeden na najsmaczniejszą roladę ze schabu jaką do tej pory jadłam – mięciutką i soczystą. Drugi na sos cebulowy z karmelem według Anieli
e-PrzepisyKulinarneMięso kroimy w 1 cm kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Mięso nacieramy octem winnym, 1 łyżką oleju, cynamonem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na 24
Kredowe MenuDziś przepis bardzo prosty i bardzo smaczny, do tego bliski memu sercu. Czemu? Bardzo podobne danie zaserwowała mi kiedyś przyjaciółka. Kiedyś, czyli za czasów, kiedy nie
W kuchni wieczoremKażda indyjska knajpka gotuje w trochę inny sposób i to samo danie w różnych miejscach smakuje odrobinę inaczej. Są to minimalne różnice, ale jeśli zakochamy się
W kuchni wieczoremCzulent pochodzi z kuchni żydowskiej. Powinnam to danie nazwać raczej czymś a'la czulent. Prawdziwy czulent przygotowywany jest z koszernego mięsa wołowego. Po hebrajsku „koszerny
bistro mamaStraszną rzecz uczyniłam i co wrażliwsi, konserwatywni adepci sztuki kulinarnej powinni opuścić tą stronę natychmiast. Sama czuję się zmieszana i nie jestem z siebie dumna, ale
W kuchni wieczorem7 cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych )2 czerwone papryki1 cebula1 cukinia1 duża marchewka2 liście laurowe2 ziarna ziela angielskiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuchili do smaku500 ml bulionu
Ewa w kuchniDawno nie było żołądków drobiowych, więc dziś nadrabiam zaległości. Żołądki czy też serduszka mogłabym jeść codziennie i raczej by mi się nie zbudziły. Ale i tak
Ewa w kuchniDziś mam dla Was przepis na pyszne mięso , które śmiało możecie przyrządzić na dzisiejszy , albo świąteczny obiad!Filet z kurczaka w przepysznym i niesamowicie aromatycznym sosie
Ostra na SłodkoWpis zawiera lokowanie produktu.Provitus „poczęstował” ostatnio swoim nowym dziełem – dopiero co wprowadzonymi na rynek Zasmażanymi maślakami.A , że grzybki bardzo chętnie zajadam w
Ostra na SłodkoNie lubię zimy!Z utęsknieniem wyglądam promyczków słońca , kwitnących drzew i zielonej trawy …W zimie najchętniej opatuliła bym się ciepłym kocem i nie wystawiała nosa
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na jesienne pyszności!Rozgrzewająca , niesamowicie aromatyczna , sycąca i baaardzo smaczna potrawka z kurczaka i dyni zagościła na moim stole
Ostra na SłodkoNo to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-rozgrzewajacy-gulasz-z-indyka
Ostra na Słodko