Jest risotto, może też być gryczotto! Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i
To co kochamFlaczki to dla niektórych bardzo kontrowersyjne danie i omijają je z daleka. Jest to tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy
To co kochamNa straganach pojawiła się młoda kapusta, a że przed sezonem smakuje najlepiej, to postanowiłam zrobić bigosik. Nowością jest dodanie zielonego groszku, co
To co kochamJuż od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości
To co kochamUwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami
To co kochamBrukselka to minikapustka, a jak kapusta to… bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie
To co kochamKlasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie. Składniki
To co kochamObłędnie pyszne danie na obiad, które przygotujemy bardzo szybko. Składniki: ok 200 g makaronu penne lub innego ulubionego pierś z kurczaka cebula marchew mała cukinia sól
e-PrzepisyKulinarneNie wiecie, co przygotować z piersi kurczaka, a tradycyjnych kotletów macie już dość? Ten przepis jest dla Was. Wymyśliłam go sama, kiedy kilka (a może nawet
W mojej kuchniSKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy kusku 500 ml przecieru pomidorowego 100 g szpinaku 10 dag tartego sera żółtego Przyprawy:sól i
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek ryżu 20 dag mieszanki warzyw chińskich 500 ml przecieru pomidorowego Ok 200 ml wody 10 dag sera
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: 400 g mięsa wołowego ja dałam gulaszowe 200 g chińskiej mieszanki warzywnej 3 szalotki 2-3 łyżki mąki olej do smażenia 2-3 łyżki
Gotowanie PatkiCzęsto zastanawiam się, jak wykorzystać mięso z rosołu. Na blogu proponowałam już pulpety, galantynę z gotowanego mięsa i inne dania. Ciągle jednak, przeglądając strony internetowe, szukam
W mojej kuchniGdy szłam dziś rano na siłownię, uderzyło mnie jak okropnie listopadową mamy pogodę. Zamiast złotej polskiej jesieni, marznąca mżawka, przenikliwy wiatr, chłód i niebo w
Gotuj z Blue RavenTrzy lata temu zamieściłam przepis na zupę berdyczowska (przepis tutaj) - zupę, która patrząc na ilość wejść i Wasze komentarze, cieszy się dużą popularnością i zainteresowaniem
Jadło i czytadło