gulasze - 3717 przepisów (strona:198/248)

DANIE JEDNOGARNKOWE Z PIECZARKAMI 111

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-10 Składniki: 10 średnich cebul, około 1,7 kg pieczarek, 8

JejKuchnia
Kurczak w sosie koperkowym 194

Szybki i pyszny przepis na obiad z piersią kurczaka w roli głównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka

e-PrzepisyKulinarne
JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE 170

Są powszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Najlepszy bigos świąteczny pieczony 1994

Uwaga! Ostrzeżenie! Kto raz spróbował bigosu pieczonego w piekarniku, nigdy już nie będzie gotował bigosu! Pomijam tutaj aspekt zapachowy, kiedy to zapach kiszonej kapusty

To co kocham
Soljanka z polędwicy 104

Tradycyjne danie kuchni rosyjskiej o słono-kwaśnym smaku. Pierwszy raz jadłam ją w byłym NRD, będąc studentką podczas wakacyjnego zarobkowania. Teraz miałam okazję ugotować

To co kocham
Fasolka po bretońsku 103

Fasolka po bretońsku – bezapelacyjna królowa przydrożnych barów ! Nazwa dania sugeruje, że powinno mieć swe korzenie w Bretanii, ale z Francją

To co kocham
Chilli con carne 128

Chilli con carne to tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej i teksańskiej spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Główne składniki to różnego rodzaju

To co kocham
Gryczotto wieprzowe ze szpinakiem 111

Jest risotto, może też być gryczotto! Danie na bazie kaszy gryczanej i mięsa wieprzowego z dodatkiem szpinaku i suszonych pomidorów. Pachnie i

To co kocham
Flaczki wołowe z zielonym groszkiem 122

Flaczki to dla niektórych bardzo kontrowersyjne danie i omijają je z daleka. Jest to tradycyjna potrawa mięsna w formie gęstej zupy

To co kocham
Bigosik z młodej kapusty z zielonym groszkiem 103

Na straganach pojawiła się młoda kapusta, a że przed sezonem smakuje najlepiej, to postanowiłam zrobić bigosik. Nowością jest dodanie zielonego groszku, co

To co kocham
Królik w śmietanie z marchewką i pieczarkami 119

Już od dawna chodził za mną królik. Podczas ostatnich zakupów zastanawiałam się stojąc nad sklepową chłodziarką, jaki ma być – w całości

To co kocham
Fasolówka na gęsto z kiełbasą i żeberkami 117

Uwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami

To co kocham
Brukselkowy bigos z białą kiełbasą 145

Brukselka to minikapustka, a jak kapusta to… bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie

To co kocham
Leczo z marchewką 136

Klasyczne leczo tym razem z dodatkiem chrupiącej marchewki. A więc cukinia, cebula, papryka, pomidory, kiełbasa i marchewka tworzą to aromatyczne danie. Składniki

To co kocham