Wspaniały, esencjonalny gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami. Przygotowany przy stosunkowo małym nakładzie pracy. Pokrojone w grubą kostkę mięso doprawiłam samodzielnie przygotowaną mieszanką przypraw, podsmażyłam na rumiano (uważając, aby temperatura na patelni się nie zmniejszyła), a następnie długo i pomalutku gotowałam do miękkości mięsa i warzyw. Kawałki wołowiny, zanurzone w aromatycznym, ciemnym sosie, wyszły miękkie, soczyste i wprost
cool and mintynajważniejsze bardzo zdrowe. Dlatego też, staram się jak najczęściej podsuwać buraczki moim dzieciom. Na szczęście nie mam z tym problemu, ponieważ też bardzo je lubią. Ostatnio do gulaszu wołowego przygotowałam buraczki zasmażane z buraków pieczonych . Są wyjątkowo smaczne i mogłabym je jeść codziennie :) Polecam i mam nadzieję, że Wam również zasmakują. Składniki: 800g czerwonych buraczków 1 łyżka
kuchnia doskiGulasz wołowy jest pysznym i sycącym daniem. To prawda, że trzeba poświęcić sporo czasu na jego przygotowanie, ale naprawdę warto. Podany z kaszą i zasmażanymi buraczkami smakuje wyśmienicie. Przepis podpatrzony tutaj . Składniki: 800g wołowiny 2 średnie marchewki 2 duże cebule 1 papryka (najlepiej po połowie 2 kolory) 500 ml bulionu lub wody (bulion warzywny lub wołowy) 1 mała papryczka
kuchnia doskijest nawet zapiekanką z powodu warstwowego ułożenia składników. Nie musimy się tym przejmować - najważniejszy jest smak! Ja swoją wersję przygotowałem w wolnowarze, który jest urządzeniem stworzonym wręcz do wołowych gulaszy. Jeśli nie posiadacie tego cuda, to użyjcie porządnego garnka z grubym dnem lub dużego naczynia do zapiekania z pokrywką i piekarnika. Najważniejsze to długi czas i niska temperatura
zadanie-gotowaniekuchni francuskiej. Marie, podczas zderzenia z zupełnie obcą kulturą, pociesza się domowymi potrawami z przepisów swojej mamy.W bardzo przystępny sposób podaje receptury na skomplikowane dania, np. słynny burgundzki gulasz wołowy czy kurczaka po baskijsku. Ale znajdziemy również przepisy na dania słodkie i proste w przygotowaniu, np. popularne we francuskie ciasto tarte tatin i mus czekoladowy. Sałatka nicejska
bistro mamaustach :) Składniki 30 dkg wołowiny 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka sól, pieprz ocet jabłkowy słodka i ostra papryka Sposób przygotowania Mięso … Czytaj dalej Gulasz wołowy
czarrna od kuchniprzetestuję. I dzięki tym przepisom nie spałam pół nocy, myśląc i rozmyślając. Kto ma wygrać? Bardzo dziękuję Wszystkim za wzięcie udziału, a nagrody wędrują do: Heleny Nowel - Gulasz wołowy z czekoladą i chilli Pawła N. - Popcorn gryczany z czekoladą Teresy Pankiewicz - Stek z chilli, kawą i czekoladą Gratuluję wygranym i czekam na Wasze dane adresowe razem
Niezły Młynekpokrywką zwężaną ku górze, w którym tażin się przygotowuje. Ja takiego naczynia nie posiadam, lecz tażin można bez problemu przygotować w zwykłym, szerokim garnku. Ja skusiłam się na odświętny gulasz wołowy gotowany na kwaskowatym soku z granatów, przyprawiony daktylami, które zagęszczają sos i nadają mu słodki smak. Dodatek dyni może nie jest konieczny, ale doskonale tutaj się odnajduje. Całość jest
Poezja smakutwórczości fanów) – nie jest powiązana z żadną marką *czcionka ze zdjęcia pochodzi z www.dafont.com/monofonto.font Świeżutki post COOK-COOK’S FIEND STEW – FALLOUT: NEW VEGAS – gulasz wołowy na piwie z jalapeno na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenostatnio na obiad był gulasz wołowy podlewany czerwonym winem, a do tego bardzo zdrowa kasza jaglana. Bardzo lubię takie obiady, które praktycznie same się robią, od czasu do czasu trzeba tylko zamieszać. Jedynym minusem jest czas, takie mięsko musi ok. 2 godzin się dusić, żeby było mięciutkie. Składniki: 1 kg wołowiny, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2-3 szklanki
Aga w kuchniPolecam przepis na gulasz wołowy pikantny z paprykami
Ugotujmy CośWołowina po burgundzku. Klasyk kuchni francuskiej. Trochę jak nasz gulasz wołowy ale ... dużo bardziej wytrawny. Jeśli nie lubicie smaków wytrwanych, to nie będzie danie dla Was. W daniu mocno czuć smak wina więc jego wybór będzie dosyć istotny. Ale po kolei... Co potrzebujemy : pół kilograma wołowiny (ja użyłem polędwicy, ale nada się każda część. i będzie taniej) 1.5 szklanki czerwonego
Snejkusiowe Przepisyustach a sos ma być aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny możecie zrobić gulasz wołowy z cydrem i jabłkami - to bardzo smaczne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaBlueberry Corner by "jagodzianka" Niedawno, po raz kolejny odwiedziłam czeską Pragę. To piękne miasto z ciekawą i bogatą historią. Kuchnia czeska jest specyficzna, to … Przeczytaj cały artykuł Post Gulasz wołowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner