grzyby - 15226 przepisów (strona:621/1016)

Restauracje w Łodzi – Gdzie warto zajrzeć? 83

lunche, i dania idealne na późny wieczór. Co można tu zjeść? Na śniadanie można wybrać jajka lub wytrawne gofry, na późniejszy posiłek burgera z boczniakami lub zalewajkę z grzybami. Wielu miłośników ma serwowany w Szpulce ramen, choć i dania typu bowl cieszą się sporym zainteresowaniem. Wśród dań głównych wyróżnia się Szpulka po Alpejsku – danie ze smażonymi polędwiczkami wołowymi, podawanymi

Via Gusto
Sałatka z brokułem, pieczarkami 63

 Smaczna sałatka z kurczakiem, brokułem, pieczarkami i serem sałatkowym oraz niewielką ilością sosu czosnkowego.   Składniki: średniej wielkości brokuł, 650g filetu z kurczaka, 200 g

Lena Gotuje
Polędwiczki z grzybami w boczku 91

Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane grzybami, owinięte boczkiem, który sprawia, że mięso jest soczyste. Danie jest smaczne i z pewnością możemy podać na świąteczny obiad. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Omlet z kurkami i boczkiem 75

Składniki dla 2-3 osób: ? 4 jajka ? 2 łyżki mleka ? 150 g boczku wędzonego ? 200 g kurek ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz ? szczypiorek ? sałata zielona np

To co kocham
Stek Bawette z kurkami 64

Składniki: ? 4 steki wołowe Bawette po ok. 150 g ? 1 duża cebula ? 500 g kurek ? 1 szklanka wina czerwonego ? pieprz, sól ? oliwa i olej do smażenia

To co kocham
Zupa borowikowa 71

Zupa jest idealna na jesienno-zimowy obiad. Sycąca i pachnąca lasem. Składniki: ? kilka borowików, ok. 8 sztuk ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 por mały ? 1 mały

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 67

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka. Zawsze nas zaskoczy jakimś

To co kocham
Klopsiki w sosie pieczarkowym 59

Kto nie lubi klopsików? My lubimy je bardzo! Zawsze robię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem w

To co kocham
Sałatka z ryżu i pieczarek 67

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno do wędlin, jajek, pieczeni, jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 2 szklanki

To co kocham
Zupa pieczarkowa 75

Tę zupę robię często gdy mam gości na obiedzie, ponieważ można ją przygotować wcześniej, co nie zmienia jej wolorów smakowych. Zupę krem podgrzewam i wlewam gorącą

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 62

Nie wiem dlaczego, ale jesień kojarzy mi się jako czas pasztetów. Po mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę dobry, jedliśmy go

To co kocham
Flaczki z boczniaków 70

Flaczki to klasyczna zupa z żołądka o dość kontrowersyjnej nazwie, poniekąd bardzo smaczna, ale moja rodzina jeszcze nie dojrzała do jej smaku. Moja propozycja jest wegetariańska

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 75

ledwo zdążyłam połowę zapakować i zamrozić na święta. Potrawy, które można zamrażać, robię wcześniej i potem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: ? 600 g karkówki ? 2 nogi kurczaka ? 300 g wątróbki z kurczaka ? 5 jajek ? 1 bułka np. kajzerka ? 200 g suszonej żurawiny

To co kocham
Gołąbki z pieczarkami 79

W moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama Sławka robi gołąbki z samym

To co kocham