niesamowicie wilgotne, nafaszerowane wręcz pysznymi jabłkami i orzechami włoskimi. Uwaga - ciasto mocno uzależniające. Znam to z autopsji :-) To ciasto kojarzy mi się jeszcze z równie pysznym ciastem kakaowym z gruszkami , które również gorąco polecam
AniaGotuje.plbottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ostatnio robiliśmy gruszki faszerowane wątróbką drobiową…oczywiście farsz został, więc zagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha… <3 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki
R'n'G KitchenUwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja
Smaki Na TalerzuUwielbiam jesień!:) Ciepłe, choć nie upalne dni, przyjemne wieczory, liście szurające pod nogami, delikatne podmuchy wiatru, no i oczywiście: śliwki, jabłka, gruszki, orzechy, dynie, papryki i inne dary jesieni. Strasznie żałuję, że pogodowo jesień nas w tym roku nie rozpieszcza i zamiast powyższego mamy głównie deszcz i chłód. Na szczęście darów jesieni nie brakuje! W tym, moich ukochanych, śliwek. Moja
Smaki Na Talerzusię wstaje i bywam zmarznięta częściej niż zwykle nie upatruje tu winy jesieni. Lubię ją, czekam na nią co roku. Jesień pachnie mi cynamonem, nęci domowym ciepłem, śliwkami, gruszkami i dyniami. Cieszę się nią, kontempluję, popadam w zadumę, czytam fajne książki i oglądam więcej filmów niż latem. Piekę też częściej bułeczki, chałki i gliniaste korzenne ciasta
Dzieje kuchennej Wiewiórymąkę, proszek do pieczenia, cukier, imbir. W drugim naczyniu wymieszać składniki mokre: olej, roztrzepane jajka, śmietanę, miód. Połączyć ze składnikami suchymi, krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Dodać pokrojone gruszki i wymieszać. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto podzielić pomiędzy 10-12 foremek. Każdą muffinkę posypać cukrem (około pół łyżeczki na muffinkę). Piec w temperaturze 190ºC przez
Czerwień i błękitZwiększ płomień, dolej whisky i podpal. Tosty podawaj ze śliwkami oraz powstałym sosem i z jogurtem naturalnym. Smacznego ! * Ważne by patelnia nie była za wysoka. Łatwiej będzie Wam podpalić gruszki
Moja pasja smakuHoney Raspberry Pear - aromatyczna kompozycja owoców leśnych z kwiatami hibiskusa słodzona miodem i sokiem malinowym; - Orange Spicy Cinnamon - sok z pomarańczy, pełen witamin, połączony z korzenną kompozycją na bazie gruszki i Roiboos, plus cynamon; - Mexican Dream Mulled Wine - połączenie naparu z owoców, hibiskusa, płatków dzikiej róży i korzennych przypraw z grzanym czerwonym winem - ciepło i tropikalna przyjemność; - Black Chili Chocolate
TrufelkowoDzisiaj mam dla Was przepis z połączeniem mięsa i owoców. Próbowałam już z brzoskwiniami, ananasem, jabłkami, pomarańczą, wiśniami, gruszkami. Dzisiaj przyszedł czas na porzeczki! :) Zainspirowałam się przepisem z bloga Filozofia Smaku Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa oliwa sól pieprz ulubione zioła czosnek przeciśnięty przez praskę Sos: 2 szkl obranych i opłukanych porzeczek czerwonych 4 łyżki cukru 5 łyżek wody Wykonanie: Polędwiczkę
Trufelkowodobra pieczona szynka albo ser typu camembert ;) Najczęściej robię żurawinę z pomarańczą, bo uważam, że te dwa smaki doskonale się uzupełniają. W ramach kuchennych eksperymentów powstała kiedyś wersja z gruszką i okazała się tak dobra, że na stałe znajdzie się w mojej kuchni. Spróbujcie, może wam też tak zasmakuje
Milion Smakówsuszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Tarta z dynią i szpinakiem Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki: Ciasto 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła
Kulinarne przygody GatityJesień dookoła. Czas pożegnać klapki i koszulki z krótkim rękawem. Na straganach piętrzą się stosy jesiennych owoców - moich ukochanych śliwek węgierek, gruszek i wielu odmian jabłek. Dojrzały dynie i przepięknie kwitną wrzosy. W weekend można wybrać się do lasu na kolejne grzybobranie i przy okazji dotlenić się po tygodniu spędzonym w przesiąkniętym spalinami mieście. Po powrocie przyda się jakaś rozgrzewająca
Smaczna Pyzaskłada w jedną całość. Polecam ..mój ulubiony wypiek na jesienne dni. Do tego ciasta polecam cynamonową rozgrzewajacą herbatę Spicy Cinnamon Richmont Cynamonowa słodycz. Dzika nuta Rooibos. Aromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny
Wanilia i Kardamonmałych ciastek albo 7 drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie 50 x 25 cm) Nadzienie: krem angielski według tego przepisu ulubione owoce: nektarynka, morela, gruszka, jagody (świeże lub mrożone) cukier puder do posypania Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Ciasto wyciągamy z opakowania i kładziemy na dużej desce do krojenia lub macie silikonowej. Kroimy
Lamarida.plimbiru, płatków róży, pomidora, fenkułu, soku z brzozy, papai, liczi czy kokosa ? Spokojnie, nie wszystko na raz Ale zapachniało co? Wiesz, pisząc ten tekst właśnie popijam wodę z dodatkiem gruszki i rabarbaru. Banał powiesz? A wiesz jakie to dobre? Sama byłam zaskoczona. To jedna z moich ulubionych. Chłopcy lubią za to wodę z granatem, arbuzem i miętą lub morelą, mango
Arbuziaki