gruszki - 6374 przepisów (strona:242/425)

Burak – coraz bardziej modne warzywo 95

około godzinę czasu. Trzeba też wiedzieć, że z ugotowanych lub upieczonych buraków możemy zrobić pyszne sałatki. Pokrojone w cienkie plasterki świetnie komponują się z serami (pleśniowymi, kozimi), orzechami, gruszką, malinami, grejpfrutem i dressingiem na bazie glassy balsamicznej. Można też przyrządzić z nich kotleciki (gotowaną kaszę jaglaną zmieszajmy ze startymi burakami, rozmarynem, czosnkiem i cebulką; uformujmy, usmażmy). Artykuł Burak – coraz

ProstePesto.pl
Owsianka snickers 83

kakao oraz orzeszki ziemnie. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 527kcal Białko: 22g Węglowodany: 60,9g Tłuszcz: 25g Błonnik pokarmowy: 7,3g Spróbuj także: owsianka z masłem orzechowym i gruszką, owsianka raffaello. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności

Natka Pietruszki
Sałatka z kurczaka z jogurtowo-musztardowym sosem 118

składniki staraj się, żeby było wśród nich coś chrupiącego, jak np. papryki. W sałatce z kurczaka świetnie sprawdzają się owoce. My dodaliśmy granat, ale bardzo dobre będą winogrona, soczysta gruszka, czy mango. Składniki: Upieczona pierś kurczaka 1 szklanka kaszy jaglanej 2 małe czerwone papryczki 2 małe żółte papryczki 2 garści szpinaku 2 garści rukoli 1 mały granat Dresing 1 łyżka

Niedzielny kucharz
Nalewka gruszkowa 139

gruszkowa. To najdłużej dojrzewająca ze znanych mi nalewek. Najpierw 1 rok maceracji, czyli taplania się w alkoholu żeby oddać smak, a potem kolejny rok maturacji, czyli dojrzewania w butelkach. Gruszka po prosto bardzo wolno oddaje smak do alkoholu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Co jeść w styczniu? – zimowe warzywa i owoce sezonowe 107

hodowli w zamkniętych pomieszczeniach. Są to: jarmuż roszponka brukselka por cykoria endywia pieczarki Owoce sezonowe W sezonie zimowym sięgamy po produkty zebrane w sadach jesienią. Są to: jabłka gruszki orzechy Przepisy sezonowe Jeśli tak jak ja chcesz odżywiać się w zgodzie z sezonowością warzyw i owoców, to koniecznie zaglądaj tu do mnie. Będę publikować przepisy z warzywami sezonowymi w roli

Wiszniówka
Owsianka raffaello 102

posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi i borówkami. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 PORCJI: 453kcal Białko: 16,1g Tłuszcz: 19,7g Węglowodany: 58,6g Błonnik pokarmowy: 9g Spróbuj także: owsianka z gruszką i masłem orzechowym, owsianka z czeko-jabłkiem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł

Natka Pietruszki
Racuchy dyniowe z jabłkami 77

upieczcie parę sztuk w piekarniku. Może się okaże, że jednak to są Wasze smaki. Zawsze to trochę lżejsza i zdrowsza wersja obiadu. Ja to bym jeszcze zmieniła jabłka na gruszki. O, albo na śliwki. Muszę sobie to zapisać. Węgierki w sezonie, będą pasować do tego jak ulał. Bo dynia chyba dojrzewa jakoś też w ich okolicach. Składniki: 500 ml zsiadłego

Kardamonovy
Pieczone jabłuszka z pysznym nadzieniem 95

PORCJI (POŁÓWKI JABŁKA): 112kcal Białko: 2,8g Węglowodany: 15,4g Tłuszcz: 5,2g Błonnik pokarmowy: 3,2g Spróbuj także: owoce leśne zapiekane pod kruszonką, jabłka duszone w pomarańczach, gruszka z pysznym farszem. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pieczone jabłuszka z pysznym nadzieniem

Natka Pietruszki
10 pomysłów na zdrowe śniadania 92

gruszkowo-bananowy z cynamonem Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl z jarmużu z bananem i pomarańczą Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka z gruszką Pudding chia kokosowo - migdałowy Pudding chia z musem malinowym Pudding chia z musem z mango

Moja smaczna kuchnia
GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ 117

CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE Z OWOCAMI     SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ   Grzanki z pastą jajeczną: – Idealne na poranne śniadanie – Proste

globuskulinarny
3 koktajle petardy – na odporność – antybakteryjny, przeciwwirusowy, a nawet przeciwgrzybiczny 138

więcej jeśli mamy możliwość dołożenie 2 cm plasterka chrzanu, który świetnie działa na bóle głowy, katar i chore zatoki. SKŁADNIKI: ząbek czosnku 3-4 cm kawałek imbiru jabłko gruszka 1 cytryna duża łyżka miodu szklanka ciepłej wody opcjonalnie przy przeziębienie: 2 cytryny i plasterek chrzanu BOMBA WITAMINOWA – Z WITAMINĄ C Jesienią i zimą nie ma nic lepszego jak duża

W Kawiarence
Polecane przekąski na Sylwestra 130

już teraz życzę szampańskiej zabawy. Karnawałowe roladki z szynką i serem        Odrywana pizza       Francuskie hot - dogi       Tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi     Paszteciki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i serem       Empanadas z meksykańskim farszem       Mini pizze na cieście francuskim

Passions hobbies life
Jabłkowy deser w pucharkach 182

jedynie inspiracją, możecie kombinować dowolnie ze składnikami. Ja wykorzystałam to, co miałam pod ręką: kilka ciasteczek korzennych, jabłko, śmietankę i serek, sos karmelowy. Do karmelowego sosu pasować będą również gruszki, orzechy.  Jabłkowy deser w pucharkach Składniki (na 4 porcje): 4 ciasteczka korzenne (herbatniki lub biszkopty) 100ml śmietanki 30% 50g serka śmietankowego lub labneh 1 duże jabłko (lub ok 200ml

Obiad gotowy
Boże Narodzenie 2020 112

miskach przyrządzone potrawy. Pierwsze miejsce zajmuje zawsze barszcz żytni z grzybami, kapusta z grochem, kasza tatarczana z olejem, paluszki czyli kluski z makiem, i susz, tj. suszone jabłka, gruszki i śliwki, ugotowane razem. Po wieczerzy, mężczyźni, nie mając już żadnego zajęcia, kolędują, a dziewczęta wybiegają na podwórze szczuć psa: w którą stronę pies się zwróci szczekając, z tej strony przyjdą

Trzeci talerz
RECENZJA KSIĄŻKI FRANCUSKIEGO MISTRZA KUCHNI JOËLA ROBUCHON „TOUT ROBUCHON” 130

kuchni na świecie? To marzenie amatorów gotowania spełni książka, która właśnie ukazała się na rynku polskim- pierwsza polska edycja autorskiego dzieła Joëla Robuchon „Tout Robuchon”, wydana przez wydawnictwo  Gruszki w popiele Słynny francuski mistrz kuchni, okrzyknięty w 1976. najlepszym kucharzem we Francji, a 14 lat później uznany za najlepszego kucharza stulecia, jest również rekordzistą pod względem ilości posiadanych gwiazdek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska